Bakıcı Maaşı Yatan İller 2020

Bakıcı Maaşı Yatan İller 2020

Puanla

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde yaşlı, hasta ya da engelli vatandaşlara bakan aile yakınına verilen evde bakım maaşını bekleyen binlerce aileye müjdeli haber geldi ve bayram öncesi 29 Temmuz Çarşamba günü maaşlar yatırılmaya başlandı. Bakıcı maaşı yatan iller 2020 listemize göz atalım.

Bakıcı Maaşı Yatan İller 2020
Bakıcı Maaşı Yatan İller 2020

Hangi İllerde Maaşlar Hesaba Yattı?

Evde bakım maaşı ya da diğer bir ifadeyle evde bakım parası, Temmuz ayında Kurban Bayramı dolayısıyla bayram öncesi evde bakım maaşı alan kişilerin hesaplarına yatırılacak. Normal şartlar altında her ayın 5’i ve 9’unda hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, Temmuz ayına özel tek bir günde hesaplara yatırılmış olacak.

Evde Bakım Maaşı Yattı mı?

29 Temmuz tarihinde ilgili kişilerin hesaplarına yatırılacak olan evde bakım maaşı, gün sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747’ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.
Bakıcı maaşı yatan iller 2020 listesinde ikamet ediyor ve eğer maaşınız hala yatmadıysa, bu sorununuza cevap alabileceğiniz tek yer bulunduğunuz İldeki Sosyal Hizmetlerdir. 

Evde Bakım Parası Kimlere Verilir?

Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, kendi başına gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olamayan, yeme, içme, tuvalet vb. ihtiyaçlarını gideremeyen, özürlülere verilecek özürlü sağlık kurulu raporlarında “Ağır Özürlü (Evet,Hayır)” kısmında “Evet” işaretlenmiş her özürlü başvuru hakkına sahiptir. 

Eğer sizin de bu desteğe ihtiyacınız varsa ; evde bakım ücreti/evde bakıma destek yardımından faydalanabilmeniz için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekiyor.

Evde bakım parasına gerekli olan şartları taşıyan herkes başvurabilir. İlgili şartları sağlayan ve engellisine bakana 2019 yılında 1.384 TL ödeniyordu. Evde bakım maaşındaki gelir kriteri de asgari ücrete orantılı.

Engelliye bakan kişinin evde bakım maaşı alabilmesi için hanede kişi başına düşer gelir miktarının asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekiyor. Asgari ücrete gelen zamla birlikte evde bakım parası desteği 2020 yılında 1.460 TL olmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1460 TL olan evde bakım yardımını 1544 TL‘ye yükselttiklerini bildirdi.

Tecrübeli Hasta Bakıcısı Tercih Edin

Eğer evde bakıma muhtaç kişiye bakacak bir yardımcıya ihtiyacınız varsa Türkiye geneli binlerce iş arayan hasta bakıcısı Bakiciburada.com‘ da. Oturduğunuz il, ilçe, semte göre bu kişileri inceleyebilir ve uygun bulduğunuz hasta bakıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

Hasta bakıcısı seçerken tecrübeli, sağlığı, gücü, kuvveti yerinde kişileri tercih etmelisiniz. Ayrıca serum takma, ateş ve tansiyon ölçme aletlerini kullanma, günlük ilaç takibi gibi bilgilere sahip olmalıdır. Bunun için kişiyi işe alırken sağlık konusunda sertifikasını sorgulayabilirsiniz.