Bakıcılar ve Anneler İçin İlk Yardım Eğitimi

Bakıcılar ve Anneler İçin İlk Yardım Eğitimi

5/5 - (1 Oy)

Öpünce Geçmeyen Uflar için İlk Yardım Eğitimi

Bebeklerin ve çocukların başına gelebilecek en ufak kaza bile doğal olarak ebeveynlerin kâbusudur. Ne yazık ki, böyle bir durumla karşı karşıyayken çaresiz kalmak, paniğe kapılıp geç tepki vermek, hatta istemeyerek yanlış bir şeyler yapmak mümkün olabilmektedir.

Ne kadar dikkatli ve bilinçli olursanız olun çocuğunuzun başına gelebilecek tüm kazalardan onu korumanız çok zor. Ancak kaza durumunda doğru ilkyardım uygulamalarını yapabilirseniz ciddi yaralanmaları ve hayati tehlikeleri önleyebilir, çocuğunuzun kolayca iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Doğru şeyleri yapabilmek yalnızca bunları bilmek ile mümkün olduğuna göre, Öpünce Geçmeyen Uflar için hangi ilk yardım uygulamalarını yapabileceğinizi önceden biliyor olmak, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda kendinizden emin ve çabuk hareket edebilmenizi sağlar ki bunlar, ilk yardım uygulamalarında hayati önem taşımaktadır.

Eğitim Sonunda Edineceğiniz Bilgi ve Beceriler:

  • Bebekleri ve çocukları kazalara karşı koruyabilme ve onlar için güvenli bir çevre oluşturma konusunda farkındalık kazanabilme,
  • İlk yardımın temel uygulamalarını öğrenip, bunları doğru zamanda doğru şekilde uygulayabilme,
  • Acil durumlar karşısında hayati tehlikenin ortadan kaldırılması, yaşamsal fonksiyonların sürdürülebilmesinin sağlanması, durumun kötüleşmesinin önlenmesi ve iyileşmenin kolaylaştırılması için gerekli olan ilk yardım bilgilerini öğrenme ve uygulama becerisi kazanabilme.

1.Eğitim

Bakiciburada.com öncülüğünde, sevgili eğitmen Deniz Karadeniz liderliğinde bol uygulamalı bir “Bakıcılar ve Anneler İçin İlk Yardım Eğitimi” düzenledik. Çocuklarda kusma, boğulma, yanma vb. birçok durumda ne yapılması gerektiğini öğrendik.

Bebekler ve Çocuklar için İlkyardım Eğitimi kapsamında; Tıkanma, zehirlenme, yanık, kırık, kanama, yabancı cisim batması ve yaralanma gibi acil durumlarda kötüleşmeyi önleyen, iyileştirmeyi kolaylaştıran, hayat kurtaran bilgiler öğrendik.

Bu keyifli eğitime anneler, bakıcılar, öğretmenler ve öğretmen adayları katıldı.

Bakıcılar ve Anneler İçin İlk Yardım Eğitimi

2.Eğitim

Çocuklarımız çok kıymetli! Onlara gözümüz gibi bakar, hep mutlu ve sağlıklı olsunlar isteriz. Fakat tüm dikkat, tedbir ve korumalara rağmen çocukların başına gelebilecek tüm kazalardan korumamız çok zor. Çevrelerini, dolayısıyla hayatı tanımak için her şeyi incelerler. Hatta inceledikleri eşyaların bazılarını ağzına götüren çocuklar hareketlenmeye başladıkları yaşlardan itibaren tehlikelere açık hale gelirler. Düşüncesi bile rahatsız etse de muhtemel önemli bir kaza durumunda ne yazık ki, çaresiz kalınabilir. Paniğe kapılıp geç tepki vermek, hatta istemeyerek yanlış bir şeyler yapmak mümkün olabilmektedir. Tüm kazaların neredeyse %25’ini oluşturan ev kazalarına karşı çaresiz bir durumda kalmaktansa doğru müdahale yöntemlerini uygulayarak çocuklarımızın hayatını kurtaracağımız gibi doktorlara da doğru ve hızlı müdahale şansı  tanımış oluruz. Ayrıca kaza anında yapılması gerekenlerin yanında esas yapılmaması gerekenleri de öğrenmek adına ilk yardım eğitimi almak  büyük önem taşımaktadır.

İlk Yardım Nedir?

İlk yardım; herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlk Yardım Eğitimi

Doğru şeyleri yapabilmek yalnızca bunları bilmek ile mümkün olduğuna göre, biz de  Bakiciburada.com olarak 9 Haziran 2018 tarihinde ‘Öpünce Geçmeyen Uflar için İlk Yardım Eğitimimizin ikincisini gerçekleştirdik. Eğitmenimiz Deniz Karadeniz ile birlikte zehirlenme, boğulma, yabancı cisim yutma ve yanık  gibi karşılaşılan durumlarda hızlı ve kısa sürede doğru müdahale için hayat kurtaran bilgiler öğrendik.

Eğitime katılan anne, baba ve bakıcılara teorik ve pratik şekilde ilk yardım uygulamaları ile önemli bir farkındalık kazandırdık.

Bu keyifli eğitim sonunda bir de katılım belgesi verdik.

ilk Yardım Sertifikalı Bakıcı Bakiciburada.com ‘da

Bakıcılar ve anneler için ilk yardım eğitimi organizasyonumuzda bakıcı adaylarımıza vermiş olduğumuz bu eğitimler sayesinde bakıcı adayları doğru bilgi öğrenmekte ve çalışmaya başladığında bebek ve çocuklara nasıl müdahele edebileceğini öğrenmektedir. Bakiciburada.com ‘daki tüm bakıcıların ilk yardım bilgisi olup olmadığını profillerini inceleyerek görebilirsiniz. İlk yardım bilgisi olan bebek & çocuk bakıcılarına ulaşmak için Bakiciburada.com ‘da hemen bebek bakıcısı iş ilanı oluşturun ve bakıcı havuzundan aramaya başlayın.