Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!

Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!

Puanla

600$ – 1.000$ arası yabancı bakıcı maaşı Türk lirasına çevrilince inanılmaz artış gösterdi. Aileler bakıcısına 7.000 TL maaş verir duruma geldi. Hatta aldığı maaştan daha fazlasını bakıcıya verenler bile var. Bu durum aileleri düşündürmeye başladı. Yabancı bakıcılarla aileler kuru sabitlemek için anlaşmaya gidiyor. Anlaşamayanlar ise Türk bakıcıya dönüş yapıyor. Dolar artıyor, yabancı bakıcı maaşı el yakıyor! detayları bu yazımızda.

2017 Ağustos ayında Dolar 3.5 TL idi. 2018 Ağustos ayında ise 6 TL’yi geçip 7 TL’yi buldu. 2017 yılında 1.000$ – 3.500 TL iken, bugünse 6.100 TL’yi buldu. Yeni dolar kuruyla yabancı bakıcı maaşı, ailelerin kendi aldığı maaşı geçti. Yabancı bakıcı çalıştıranlar kara kara düşünmeye başladı. Ay sonu dolar kuru düşse de bakıcıya daha az ödeme yapsak diye dua etmeye başladılar.

Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!
Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!

Sosyal medyada dolar kurunun artışıyla birlikte yabancı bakıcı maaşındaki artışla ilgili paylaşımlar gündem oldu.

Onlardan Bazıları :  

  • Maaşını dolar üzerinden alan filipinli bakıcı olmaya karar verdim.
  • Şuan dolarla çalışan bebek bakıcısı olmadığım için kendimi inanılmaz mutsuz hissediyorum.
  • Battik galiba. annem dolarla calisan bakiciyi yollar buyuk ihtimal. ben yeni bakici olurum. hadi bakalim.
  • Bu dolar krizinde en karli cikanlar Amerika’da yasayayan ama Turk Lirasi ile bakici tutan aileler oldu…:)
  • Oğlan için konuştuğumuz -pek de kalifiye sayılamayacak- bakıcı benim maaşımdan fazla para istiyor; öyle özetleyeyim halimizi.
  • Kur farkının plazalardaki yansıması filipinli bakıcı fiyatlarındaki fahiş artışın kahve molalarında dile getirilmesi ile yankı buluyor…
  • Bakıcı 1 ay önce anlaştığım parayı şimdi beğenmiyor, enflasyon ve dolardaki kur farkını bana kitleyecekmiş, ben kime ne kitlesem acaba.
  • Patronun annesinin bakıcısı göçmen olduğu için yıllar önce anlaşmışlar maaşını dolar üzerinden veriyormuş 1000$ verirken patrona koymuyordu 2500 lira verirdim zamanında diyor şimdi 5600 lira bozdurdum dövizden 1000$ için çok koymaya başladı diyor geçmiş olsun patron.
  • Gün itibariyle dedemin bakıcısı benden daha fazla maaş alıyor. Bu bir tık keyfimi kaçırdı ama bir tık.
Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!
Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor!

Örf ve Adetlerinize Uygun Türk Bakıcı

Dolardaki bu artışla birlikte yurt dışında yaşayan Türk aileler, kendi örf ve adetlerine uygun çocuklarını yetiştirmek, hem de kendi ülkesindeki insanlara katkı sağlamak için Türk bakıcı talebinde bulunmaya başladı.  Almanya, İsviçre, İngiltere, Amerika, Dubai gibi ülke ve şehirlerde yaşayan Türkler bakıcılarını artık Türklerden seçmeye başladı. Yurt dışında bakıcı maaşları da 800-1.000$ arasında değişiyor. Dolar kurundaki bu artışla birlikte yurt dışında bakıcı olarak çalışmak da büyük bir avantaj haline dönüştü. Türkiye’den yurt dışına bakıcı olarak çalışmak için büyük bir talep var. Ama aileler Avrupa’dan Türk bakıcı talebinde bulunurken tercihleri bakıcının vizesi olması. Türkiye’de 2.000 – 2.500 TL’ye çalışan bir kimsenin maaşı, yurt dışında dolar kurundaki artışla birlikte 6.000 TL -7.000 TL’ye geliyor. Bu da Türk bakıcılarda yurt dışında çalışmak için büyük bir patlama yaşatıyor.  

Türkiye’de yabancı bakıcı çalıştıran aileler birlik olup, dolar kurunu 4.5 TL ‘de sabitlemeye gidiyor. Bakıcısı kabul etmeyenler ise, yolları ayırıp Türk bakıcı arayışına giriyor.

Ailelerin yabancı bakıcı tercih etmelerindeki en büyük sebep ise, Türkiye’de yatılı bakıcı olarak çalışmak isteyen bakıcı sayısındaki kıtlık ve yabancı bakıcıların İngilizce biliyor olması… Eğer Türk bakıcılar yatılı kalmaya istekli olurlar ve yabancı dillerini geliştirirlerse bu dönemde onlar için iyi bir fırsat doğar. 

Türk & Yabancı Bakıcı Bakiciburada.com ‘da

Dolar Artıyor, Yabancı Bakıcı Maaşı El Yakıyor! makalemizin sonuna geldik. Şimdi sıra bakıcınızı güvenilir şirketlerden bulmakta.

Yabancı bakıcı maaşlarının dolardan dolayı artış gösterdiği bu dönemde Türk bakıcı bulmak için Bakiciburada.com ‘a ilan verebilir ya da 500.000 bakıcı arasından evinize en yakın olan bakıcılarla iletişime geçebilirsiniz. Bakiciburada.com, sizlere hızlı, güvenilir hizmet sunar. Bakiciburada.com müşterileri ve bakıcıları %99 memnuniyet oranına sahiptir.