700 TL Bakıcı Prim Teşviği

700 TL Bakıcı Prim Teşviği

5/5 - (1 Oy)

Bakıcı çalıştırmak isteyenler için 2018 Mart ayında çıkan torba yasa kapsamında 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında istihdam edilen bakıcılar için 700 TL bakıcı prim teşviği primini devlet karşılıyor.

Peki Bu teşvikten kimler yararlanabilir? Ne kadar süre yararlanabilir? Yabancı bakıcılar da bu teşvikten faydalanabilir mi? 1 bakıcı çalıştırıyorum, 2.bakıcı için bu teşviği alabilir miyim? Teşviği almak için ne yapmam gerekiyor? Hepsi bu yazımızda aydınlanıyor olacak…

Bakıcı Prim Teşviği
Bakıcı Prim Teşviği

Öncelikle bir bakıcı çalıştırmanın maliyetini inceleyelim. Asgari ücret üzerinden bir bakıcı çalıştıran aile, aylık 700 TL sosyal güvenlik primi ödemek zorunda. Primini düzenli ödeyenler için ise, bu tutar 599 lira.

Aylık 10 günün üzerinde bakıcı çalıştıranlar SGK yapmak zorunda. Eğer bu SGK’yı yapmazsa ceza alabilir. Ayrıca SGK yapmanın avantajları da var. Eğer bakıcınız siz evde yokken, bir yerini kesmiş olsa, ya da eli ocakta yanmış olsa SGK hastane masrafını karşılar. Ancak sigortası yoksa cebinizden yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca istenmeyen bir durumla karşılaştığınızda, bakıcınızın sigortalı olması hakkınızı arayabilmeniz için önemli bir dayanak olacaktır. 

Aylık Destek 700 TL

İlk defa asgari ücretle bakıcı çalıştıracak ailelerden, 700 TL sigorta primi alınmıyor. Eğer asgari ücretin üzerinde bir bakıcı çalıştıracaksanız, 700 TL’nin üzerinde denk gelen primi aile ödeyecek. Böylece 18 ay boyunca aylık bakıcı maliyetiniz 700 TL azalmış olacak.

12 Bin 600 Lira Destek

Eğer 18 yaşından büyük bir kadını ev hizmetlerinde çalıştırıyorsanız, 18 ay boyunca bu teşvikten faydalanıyorsunuz. Toplam teşvik tutarı 12 bin 600 lira. Bakıcı çalıştıran ailelere 12 bin 600 lira teşvik sağlanmış oluyor.

Peki sadece kadın bakıcılar için mi teşvik sağlanıyor?

Erkek bakıcı ya da ev hizmetlileri için 12 ay boyunca teşvikten faydalanabiliyorsunuz. Eğer erkek bakıcı 18-25 yaş arasında ise, teşvikten faydalanma süresi kadınlarda olduğu gibi 18 ay olarak uygulanıyor. 

İş-kur’a Kayıtlı Olması Şart

Öncelikle çalıştıracak olduğunuz bakıcının İŞKUR‘a kayıtlı olması gerekiyor. Ama sorun değil. Siz bakıcınızı bulduktan sonra işe girişini yapmadan İŞKUR‘a kayıt ettirebilirsiniz. Ayrıca işe giriş tarihinden önceki üç aylık dönemde sigortalı olarak 10 günden fazla bir işte çalışmamış olması gerekiyor.

Staj yapanlar, mesleki öğrenim gören, üniversitede yarı zamanlı çalışan öğrenciler, aldıkları ücret asgari ücretin altındaysa, son 3 aydır işsiz kabul ediliyor. Bunları çalıştıranlar da teşvikten faydalanıyor.

İlave İstihdama da Teşvik

İkinci bakıcı çalıştıracak olanlar da ilave istihdam teşviği kapsamında bu teşvikten faydalanabiliyor. Bir önceki yıl evinde sigortalı bakıcı çalıştıranlar onu çıkartıp bu yıl yeni bakıcısıyla bu teşvikten faydalanamıyor. İlk defa sigortalı bakıcı çalıştırıyor olmanız ya da ikinci ev hizmetliniz için uygulanıyor.

Emekli Çalışanlar İçin Bu Teşvik Yok

Emekli kadın ya da erkek çalıştıracaklar bu teşvikten faydalanamıyor. Teşvikten faydalanmanın şartı son 3 aydır kişinin işsiz olması.

Yabancı Bakıcılar İçin de Bu Teşvik Uygulanıyor

Son yıllarda çok sayıda aile yabancı bakıcı da çalıştırıyor. Yabancı bakıcıların da son 3 aydır işsiz olması durumunda da aileler bu teşvikten faydalanıyor. 

Vergi Yok

Bakıcı çalıştıranlar ev hizmetlisi için vergi ödemiyor. Sadece sigortasını yatırması yeterli oluyor. 18 ay boyunca da sigortayı devlet karşılıyor.

Teşvikten Faydalanmak için Ne Yapmam Gerekiyor?

Teşvikten faydalanmak için en yakın İl Sigorta Müdürlüklerine ya da şubelerine bakıcınızla gidip, verilen formu doldurmanız ve bakıcınızla birlikte bu formu imzalamanız gerekiyor. 

Bakıcınız Bakiciburada.com ‘da

700 TL bakıcı prim teşviği desteğinden faydalanmak için öncelikle bir bakıcı bulmanız gerekmektedir. Eğer bakıcı arıyorsanız hemen Kayıt Ol ‘a tıklayıp, formu doldurabilir ya da 08503038551 ‘den Bakiciburada.com ‘u arayabilirsiniz. Aile danışmanlarımız h.içi 8.45-17.45 saatleri arasında sizlere destek olacaktır.