Yatılı Bakıcı mı, Gündüzlü Bakıcı mı?

Yatılı Bakıcı mı, Gündüzlü Bakıcı mı?

5/5 - (1 Oy)

Bakıcı çalıştırmaya karar verdiğinizde bir de gündüzlü mü, yatılı mı bir bakıcı istiyorsunuz bunun da kararını vermeniz gerekecektir. Hangisini tercih etmelisiniz, artısı eksisiyle sizlere fikir vermeye çalışacağız.  

7/24 Destek İçin Yatılı Bakıcı

Eviniz müsaitse yatılı bakıcı olabilir. Yatılı bakıcı sizinle yaşayacağından, her an hazır bir yardımcınız olacaktır. Çocuğunuzu dışarı çıkarmak istediğinizde siz hazırlanıncaya kadar o hemen çocuğunuzu ve çantasını hazırlayacak, size çocuğunuzun elinden tutmak kalacaktır.

Yatılı Bakıcı mı, Gündüzlü Bakıcı mı?
Yatılı Bakıcı mı, Gündüzlü Bakıcı mı?

Hele gece hayatında takılmayı seven bir çiftseniz sizler için yatılı bakıcı harika bir seçenek olacaktır.  Her an özgür olmanın tadına varırsınız. Gece bebeğiniz ağladığında düşünsenize, diş çıkarıyor sabaha kadar sizi uyutmuyor. Yurt içi ya da yurt dışı sık seyahat yapan biriyseniz, gece uyumadığınızda uçağınızı kaçırma ihtimaliniz artabilir. Ya da gündüz CEO’nuz ile yapacağınız toplantının ortasında siz uyuyor olabilirsiniz. Anneliğe yeni alışan biriyseniz, iş ve ev yoğunluğu arasında kaybolup gidebilirsiniz. Eşinize de istediğiniz ilgiyi gösteremeyebilirsiniz. Bu durumda hem o, hem de siz rahatsız olabilirsiniz.   

Tatilde Yanınızda Yatılı Bakıcı

Tatile gittiğinizde de yatılı bakıcınız sizinle gelebilir, çocuklarınızla ilgilenebilir. Tatilde de siz farklı bir program yaparken, bakıcınız da çocuklarınızla havuzda eğlenceli oyunlar oynayabilir, su kaydırağından birlikte kayabilir.  

Çocuklarınız kreş ya da okul çağındaysa ve yatılı bakıcınız da ev ödevleri konusunda bilgiliyse, çocuğunuz akşam eve geldiğinde bakıcınız çocuğunuzun ev ödevlerine, projelerine yardımcı olabilir. Eğer çocuğunuzun okul için alınacak, araç ve gereçleri varsa yatılı bakıcınız zaten almış olacaktır. Size de akşam çocuklarınızla keyifli vakit geçirmek kalacaktır.  

Eğer evde tek başınıza yaşamayı seviyor, istediğiniz gibi rahat olmayı istiyorsanız yatılı bakıcı size uymayabilir. Düşünsenize, siz evde eşinizle birlikte televizyon izlerken yatılı bakıcınız da size bakıyor. Bir süre sonra sizi rahatsız edebilecek bir duruma dönüşebilir. 

Bütçenize Göre Karar Verin

Yatılı bakıcının maaşı gündüzlü bakıcıya göre biraz daha fazladır. Bu durum sizin maliyetlerinizi artırabilir. 

Türkiye’de bakıcılar genellikle gündüzlü çalışmayı tercih etmektedir. Yatılı bakıcı bulmak sizin için daha zor olabilir ya da zaman alabilir. Yatılı bakıcı istiyorsanız, yabancı bakıcı olmasını da tercih edebilirsiniz. 

Yatılı bakıcınız yabancı olduğunda, bakıcınızın Türkiye’de çalışması için izin işleri devreye girecektir. Bu da canınızı sıkan bir durum oluşturabilir. Ayrıca ülkesine göre belli aralıklarla yurtdışına giriş çıkış yapması da gerekebilir.  

Gündüzlü bakıcı istiyorsanız, evinize yakın olanları tercih etmeniz doğru bir seçenek olacaktır. Hele İstanbul gibi 10 dakikalık yolu 1 saatte gidilen büyük şehirlerde yaşıyorsanız gündüzlü bakıcı yerine yatılı bakıcı sizin için daha yerinde de olabilir.  

Gündüzlü bakıcıyla genellikle, 8.00-18.00 arası anlaştığınızdan siz eve geldiğinizde evden ayrılır. Eğer akşam da birlikte yapacağınız işler olacaksa, bakıcınız önceden haber vermediğiniz sürece kalmak istemeyecektir. 

Gündüzlü bakıcı genellikle siz evde yokken çalışacağından, siz de o da daha rahat işlerini görecektir. Eğer çalışan bir anneyseniz, gündüzlü bakıcınızla yüz yüze görüşme şansınız az olabilir. Cumartesi günü çalışmıyorsanız, o gün de bakıcınızın çalışmasını isteyebilir, bakıcınızla daha fazla vakit geçirmiş olabilirsiniz. Unutmayın, bakıcınız da bir çalışanınız sayılır. Onunla konuşmanız ve motive etmeniz gerekecektir. Yaptığı doğru ya da yanlış şeylerin üzerinden geçmeniz ve onu yönlendirmeniz gerekir. 

Yatılı bakıcı mı, gündüzlü bakıcı mı? bunun kararını siz vereceksiniz. Hangi kararı verirseniz verin, Bakiciburada.com her zaman yanınızda. İster yatılı bakıcı, ister gündüzlü bakıcı. Bakiciburada.com ile güvenilir, tecrübeli, referanslı gündüzlü veya yatılı bakıcılara ulaşın.