Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri

Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri

5/5 - (7 Oy)

Okulların kapanmasıyla birlikte aileler çocuklarının boş zamanlarını verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak plan yapma arayışına girmektedir. Önceden çocuğunuz için planladığınız etkinliklerden artakalan zamanları doldurmak için ya da tüm günlük bir bakım hizmetinden yararlanma planı yapıyorsanız sizler için yaz tatilinde çocuk bakımı için 7 öneri başlıklı yazımızı sunuyoruz. 

Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri
Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri

1.Bir Yaz Bakıcısı Tutun

Çalıştıkları zamanlarda çocuklarının yanında olamayan ebeveynler ve ya işlerini halledecek boş zamanı olmayan ebeveynler için yaz döneminde bakıcılar hayat kurtarıcı bir etkiye sahiptir.Sizlere iyi haberse yazın okul programı sona eren öğrenciler ve öğretmenler yaz dadılığı için uygun adaylardır. Çocuğunuz için uygun olan bakıcının yarı zamanlı mı yoksa tam zamanlı bir bakıcı mı olacağına karar verin ve sonrasındaysa sadece kaliteli bir bakıcı aradığınızı Bakiciburada.com ‘a iletmeniz gerekmektedir.

2.Komşular ile Paylaşımlı Bakıcı Tutun

Sadece yaz dönemi için çevrenizdeki ailelerle iletişime geçerek birlikte ortak bir bakıcı tutun. Yaz döneminde çocuğunuzu kampa gönderecek bütçeniz yoksa komşularınız ile paylaştığınız bakıcı daha az maliyetle çocuğunuza kamp ortamı yaratacaktır. Bu yöntem hem bakıcınızın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak hem de çocukların toplu bir şekilde vakit geçirmesi onlar  için daha eğlenceli ve daha yararlı olacaktır.

3.Aileler Arasında Dönüşümlü Çocuk Bakımı Yapın

Dönüşümlü çocuk bakıcılığı çalışan ve çalışmayan ebeveynler için zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Bu bakım yönteminde aileler birbirlerinin çocuklarını ücretsiz olarak bakmayı kabul etmektedir. En önemli noktaysa aileler iyi bir şekilde organize olmalı ve eşit bir şekilde fayda sağlamalıdır.

4.Ders Programları Dışında Aktiviteler Keşfedin

Çocukların aktif olmaları sadece sağlıkları için değil aynı zamanda psikolojileri için de önemlidir. Çocukların tüm gün tükenmeyen enerjilerini birkaç saat bile olsa azaltabilmek için farklı aktivitelere yönlendirmek hem siz ailelere hem de çocuğunuza büyük bir fayda sağlayacaktır. Öncelikle çocuğunuza hangi tür spora ilgisi olduğunu sorun. Çocuğunuz spora ilgi duymasa bile doğru branşı bulup ona yönlendirebilirsiniz. Sonrasında keşfetmeniz gerekense çocuğunuz basketbol, hentbol ve futbol gibi takım sporlarını mı tercih ediyor? Yada yüzme, tenis gibi bireysel sporları mı tercih ediyor? Tabi ki sadece bilinen sporlar ve faaliyetleri düşünmekle yetinmeyin. Dans, jimnastik, dövüş sporları gibi daha yaratıcı fikirlere de göz atmalısınız.

5.Çocuğunuzu Günlük Kamplara Kayıt Yaptırın

Yaz mevsimi için kamp önerisi uzun saatler sürmesi sebebiyle maliyetli bir seçenektir. Unutmayın ki eğlenceli yaz döneminde çocuğunuzun kampta uzun saatler geçirmesi onu çok mutlu etmez. Bu sebeple çocuğunuzun daha az stres yaşayacağı ve daha farklı seçenekler sunulan günlük kampları tercih ederek masrafları da azaltabilirsiniz. Günlük kamp programları çocuk bakıcı programlarıyla da birleştirilerek yaz dönemi için kampların uygun seçenek haline getirilmesi sağlanabilir.

6.Yaz Dönemi için Özel Ders Öğretmeni Tutun

Önceki seçeneklerimizin çoğu yaz dönemini eğlenceli geçirebilecekleri faaliyetleri kapsamaktaydı fakat yaz ayları eğitim hayatlarına olumlu bir etki sağlayacak bir zaman olarak da değerlendirilebilir. Çocuğunuz yaz döneminde ödev ve ders konusunu duyduğu zaman kesinlikle çok memnun olmayacaktır ama eğitim hayatına olumlu bir katkı olması ihtimali için bile bu seçenek değerlendirilebilir. Ayrıca özel ders öğretmenleri sadece branşlarında uzman olmakla kalmazlar. Çocuğunuzun yabancı dil öğrenmesine ya da bir enstrüman öğrenmesine olumlu etkisi de olabilir. Bir öğretmen seçerken çocuğunuzun hangi alanda fazladan bir yardım alabileceğini belirleyin ve sonrasında uygun öğretmen adayını aramaya başlayın. Uygun adayı bulmaya başlamak için okuldaki öğretmenler ve çevrenizdeki diğer ebeveynlere danışmak çok uygun bir yöntemdi. Ayrıca şunu unutmayın ki öğretmenler mükemmel bir seçenek olmasına rağmen  çocuk bakıcısı değillerdir. Bu yüzden çocuğunuza yardımcı oldukları sırada sadece birkaç saat boş zamanınız olacaktır.

Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri
Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri

7.Bakım Planları Arasından Karma Bir Plan Oluşturun

Daha önce sıraladığımız tüm gün çocuk bakım hizmeti yada günlük kamp seçenekleri sizler için tam olarak uygun bir seçenek değilse sıraladığımız bakım önerileri arasından kendinize bir karma plan oluşturabilirsiniz. Çocuğunuzun birkaç gününü bakıcı ile geçirip geri kalan günlerde kampa katılması ya da uygun aktivitelere katılması bu karma plana örnek olarak gösterilebilir. Bu tarz birçok seçeneği bir araya getirmeniz yaz döneminde çocuğunuzun rutin planlardan sıkılmasını da engelleyecek harika bir yöntemdir.

Oyun Ablası Yaz Tatilinde Yanınızda

Yaz Tatilinde Çocuk Bakımı için 7 Öneri makalemizin sonuna geldik. Aileniz için en uygun hangisi olduğuna siz karar verin. Özellikle yaz tatillerinde tutacağınız üniversiteli bir oyun ablası işlerinizi kolaylaştıracaktır. Oyun ablasıyla ister yazlığa, ister tatile, ister yurt dışına gidebilirsiniz. Üstelik siz tatil yaparken, çocuğunuz da oyun ablasıyla hem tatil yapar, hem de dolu dolu vakit geçirir.