Çocuklar İçin En İyi 20 Spor Hangileridir?

Çocuklar İçin En İyi 20 Spor Hangileridir?

4.2/5 - (4 Oy)

Çocuklar enerjilerini yakabilmek için her gün aktif olmalıdır. Fiziksel aktivite büyümeyi tetikler ve daha iyi bir fiziksel ve duygusal sağlık sağlar. Fakat ne yazık ki günümüzde sokakta oynamaya fırsat bulamayan çocuklarımız boş vakitlerini evde televizyon ya da telefon başında spordan uzak, hareketsiz bir şekilde geçirme eğilimindeler.  Sporun önemini ve gerekliliğini çocuklarımıza aşılayabilirsek, onlar için daha sağlıklı bir geleceğin kapılarını aralamış oluruz. Bu makalemizde çocuklar için en iyi 20 spor hangileridir birlikte inceleyelim.

Spor çocuğunuzun sadece fiziksel olarak değil, sosyal ve psikolojik olarak da gelişmesine büyük katkı sağlar. Aktif kalmak için eğlenceli ve sosyal bir ortam sağlamanın yanı sıra,  en iyi öğrenme alanıdır ve çocuklarınızın kendilerine olan öz güvenini geliştirir. Çocuklara nasıl iyi bir takım arkadaşı olunacağını, akranları ve yetişkinlerle nasıl iletişim kuracaklarını, baskı durumlarında ne yapacaklarını, hatalarla ve başarısızlıkla nasıl baş edebileceklerini  de öğretir.

George Washington Üniversitesi’nde spor yönetimi profesörü ve gençlik sporları üzerine çeşitli kitapların yazarı Mark Hyman da aynı fikirde. “Çocukların, azim, sportmenlik ve hayal kırıklığı ile nasıl başa çıkacaklarını ve spor yaparak onlardan geri dönmeyi öğreneceklerini” söylüyor.

Çocuğunuza spor yaptırmadan önce hangi aktivitelerden hoşlanıp hoşlanmadığını keşfedin. En çok neyi sevdiklerini bilmeleri için çeşitli spor türlerini denemeleri gerekir. Farklı sporlar farklı fiziksel yetenekleri arttırır, çocuklarınızı farklı durumlara hazırlar ve daha iyi oyuncular yaratır.

Çocuklarınız için en iyi 20 spor ve bunları oynamaktan gelen faydalara göz atın.

1-Soccer

Bu takım sporu, çocuğunuza yardımlaşmayı öğretir ve takım  halinde hareket ederken bireysel hırsların takımın önüne geçmesini kontrol etmeyi geliştirir. Aynı zamanda dayanıklılık ve ayak koordinasyonunu (yön değiştirme, çabuk tepki verme ve dengeleri koruma becerisini) öğretir.

2-Beyzbol / Softbol / T-Ball

Bu oyunların doğası daha yavaş olduğu için çocuğunuza odaklanmayı öğretir ve dikkatlerinin gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca el-göz koordinasyonunun öğrenilmesine de katkı sağlar.

3-Basketbol

Bunun gibi hızlı tempolu bir oyun, çocuğunuzun savunma ve hücum yoluyla vücut kontrolünü öğrenmesi için harikadır.

4-Kayak ve Snowboard

Bu  spor, çocukları ileriye bakıp ileriye doğru yollarını planlamaya teşvik eder.

Çocuklar için Kayak ve Snowboard
Çocuklar için Kayak ve Snowboard

5-Yüzme

Şüphesiz en çok tercih edilenlerin başında gelen bu spor çocuğunuza nefes kontrolü ve uygun formdaki ayrıntılara dikkat etmeyi öğretir. 

6-Golf

Genellikle yetişkinlere ait bir etkinlik olarak algılanmasına rağmen, golf çocukların derinlik algısı ve strateji geliştirmelerine yardımcı olur.

7-Tenis

Bu spor ile çocuğunuz  kol gücü ve hassasiyetini  geliştirirken hızlı düşünme ve uygun teknikler öğrenir.

Çocuklar için Tenis
Çocuklar için Tenis

8-Voleybol

Çocuklarda takım çalışması ve akranlarıyla iletişim kurmayı öğrenmesi için harika bir oyun.

9-Hokey benzeri top oyunu

Civarda bir gençlik lakros ligine sahip olacak kadar şanslı iseniz, bu spor çocuğunuza saldırgan kaçakçılığını ve periferik görme keskinliğini öğretir.

10-Jimnastik

Bu olimpik spor denge, güç ve korkusuzluğu güçlendirir.

Çocuklar için Jimnastik
Çocuklar için Jimnastik

11-Dövüş sanatları

Karate veya taekwondo gibi sporlar odak, saygı ve koordinasyonu teşvik eder.

Çocuklar için Dövüş sanatları
Çocuklar için Dövüş sanatları

12-Artistik patinaj

Her iki cinsiyet de buz pateni yoluyla lütuf ve azim öğrenir.

13-Hokey

Bu zorlu maç oyunu hızlı düşünme, karar verme becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

14-Okçuluk

Sessiz ve yavaş olması sabrı ve kendi kendini kontrol etmeyi geliştirir.

Çocuklar için Okçuluk
Çocuklar için Okçuluk

15-Bisiklet

Çocuğunuz karayolunda güvenliği öğrenir ve bisikletinde dayanıklılık geliştirir.

Çocuklar için Bisiklet
Çocuklar için Bisiklet

16-Futbol

Bu oyun takım çalışmasını kolaylaştırır ve çocukları katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapmaya teşvik eder.

Futbol Çocuklar için Spor
Futbol Çocuklar için Spor

17-Koşu / Kros

Bu, çocuklar için harika bir faaliyettir başlangıçta biraz beceri ve düşük ekipman maliyeti gerektirir. Dayanıklılık geliştirir.

18-Güreş

Çocuklar kendi kendini savunma stratejilerinin yanı sıra kendi avantajlarını da kullanmayı öğrenir.

Güreş Çocuklar için Spor
Güreş Çocuklar için Spor

19-Amigoluk

Bu heyecanlı spor çocuğunuzu, olumlu ve coşkulu olmaya teşvik eder.

20-Dans

Pek çok çeşitleri ile, her kişiliğe bir dans türü bulmak kolaydır. Dans çocuğunuzun sıralı ezberde çok iyi olmasını sağlar.

Hyman, çocuklara spor yapmak için bir numaralı neden sorulduğunda, “eğlenmek için” olduğunu belirtti. Bu yüzden hayati önem taşıyor, çocuğunuz hangi sporu istiyorsa onu yapsın eğer sevmediği birisini denerse, mevsimi bitirmesi ve takımına verdiği taahhüdü yerine getirmesi için başka bir spora gitmeden önce onu teşvik etmenizi  öneririz. Hyman’  göre sonuçta, her çocuk spordan yararlanabilir ve en iyi sporlardan herhangi biri çocuğunuza çok çeşitli şekillerde fayda sağlayacaktır.

Çocuklarınıza Spor için Oyun Abisi Veya Ablası

Çocuklar için en iyi 20 spor makalemizde çocuklarınız için farklı spor dallarına değindik. Çalışan anne & babalar çocuklarının spor yapmasını istiyorsa, özellikle büyük şehirlerde tek başına spor salonuna gönderememektedir. Bunun için ya akrabalar, komşular devreye girmekte, ya da oyun abisi ya da oyun ablası çocuğu spora götürüp getirmektedir. Özellikle bu oyun ablaları bu abileri üniversitelerin beden eğitimi bölümlerinde okuyan ya da mezun öğrencilerden oluşursa, çocuğunuz bu kişiden de ders alabilir. Böylece çocuğunuzun spora olan ilgisi arttığı gibi, bir branşta destek de almış olur. Bu alanda eğitimli oyun ablası ve abisine Bakiciburada.com oyun ablası listesinden ulaşabilirsiniz.