Bakıcılar Koronavirüsüne Karşı Nelere Dikkat Etmeli?

Bakıcılar Koronavirüsüne Karşı Nelere Dikkat Etmeli?

4.5/5 - (2 Oy)

Başkasının yanında çalışan profesyonel bir bakıcı olarak, zor ve acil durumlara uyum sağlamaya alışkın olmalısınız. Bakımını üstlendiğimiz çocukta yaralanma, boğulma vb. gibi durumlar olduğunda ne yapacağınızı bilmekten bahsediyoruz. Ama şu an tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs – COVID-19 salgınıyla karşı karşıyayız ve profesyonel bir bakıcı olarak bu acil durum karşısında hazırlıksız yakalanmış olabilirsiniz. “Bakıcılar Koronavirüsüne Karşı Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızda profesyonel bakıcılara nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda yol göstereceğiz.

Yeni koronavirüs özellikle 65 yaş üstlü yaşlılar için özel bir endişe kaynağı olduğundan, bakımı üstlendiğiniz bu kişilerin endişeleri için özel olarak önlem almalısınız. Tabi ki bu önlem kendiniz için de geçerli. Çünkü siz de koronavirüse yakalanabilirsiniz.

Gerek bakıcılar için gerekse bakımı üstlenen kişiler için oldukça zor bir süreçten geçiyoruz.

1-) Fiziksel Sağlığınıza Öncelik Verin

Uzmanlar koronavirüsü yavaşlatmanın en iyi yolunun sosyal mesafeyi korumak, su ve sabun ile ellerimizi yıkamak konusunda hemfikirler.

Buna ek olarak, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), öksürürken ve hapşırırken burun ve ağzınızı dirsek veya tek kullanımlık mendil ile örtmenizi, ateş ve öksürüğü olan herhangi biriyle yakın temastan kaçınmanızı tavsiye ediyor.

2-) Acil Eylem Planı Oluşturmalısınız

Koronavirüs belirtilerini yaşıyorsanız, hemen kendinizi karantinaya almalı ve bakımını üstlendiğiniz işten ayrılmalısınız.

Bakımını üstlendiğiniz yaşlı kişinin, kullandığı ilaçlar ve kaç doz kullanacağı gibi bilgilerin listesini çıkarmalı, alerjisi veya verilmemesi gereken bir şey varsa bunları da yazdığınız bir listeyi evde bırakmalısınız. Siz yokken gelecek kişiye yardımcı olacaktır bu notlarınız.

Bakıcılar, Koranavirüsüne karşı Nelere Dikkat Etmeli
Bakıcılar, Koranavirüsüne karşı Nelere Dikkat Etmeli

3-) Fiziksel Olarak Mesafenizi Koruyup, Teknolojiden Faydalanabilirsiniz

Bakımını üstlendiğin kişi için alışverişe mi çıkman gerekti? Dışarı çıkmadan da bu alışverişinizi internetten çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Üstelik çok kısa sürelerde alışverişiniz listenizi kapınıza kadar getiriyorlar.

4-) Ortamın Temizliğine Dikkat Edin

Bakımını üstlendiğiniz kişiyi, koranavirüsün etkilerinden korumak için evi çok temiz tutmaya özen gösterin. Özellikle kapı kollarını temiz tutabilirsiniz. Ve dışarıdan gelen evin diğer üyelerinin kıyafetlerini doğrudan banyo’da çıkarmalarını ve çamaşır sepetine atmasını istemelisiniz. Yine dışarıdan getirilen her türlü nesneyi de dezenfekte etmeye çalışın.

Eğer “Bakıcılar Koronavirüsüne Karşı Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızı beğendiyseniz “Koronavirüs Tatilinde Çocuğunuz Eğitime Ara Vermesin!” yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Bakiciburada.com : Türkiye’nin En Geniş Bakıcı Havuzu

Çocuğunuza, hastanıza veya yaşlı bir büyüğünüze bakacak birini arıyorsanız, nerede olursanız olun fark etmez Türkiye geneli 500.000 bakıcı arasından mutlaka size yakın bakıcı bulabilirsiniz.

İsterseniz semtinize uygun ne kadar yaşlı bakıcısı olduğunu Bakiciburada.com ‘dan ücretsiz olarak görebilirsiniz. Yaşlı bakıcısı iş ilanı oluşturarak, bakıcıların sizinle iletişime geçmesini de sağlayabilirsiniz. Yaşlı bakıcısı iş ilanı oluştururken size referans olması için yaşlı bakıcısı iş ilanları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.