Bebek Bakıcısı Arayanlar Nelere Dikkat Ediyor?

Puanla

Bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi ancak işinize geri dönmeniz gerekiyor ya da bebeğiniz doğduktan sonra hem kendinize bir yardımcı hem de bebeğinizin bakımıyla ilgilenecek birinin gereksinimi elbette doğuyor. Ancak dünya tatlısı bebeğinizi her “ben bakıcıyım” diyene emanet edemeyeceğiniz bir gerçek. Sizin gibi aileleri düşünerek bebek bakıcısı arayanlar nelere dikkat ediyor konulu makaleyi sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduk.

Öncelikle bebek bakıcısı arayanlar nelere dikkat ediyor sorusuna cevap vermeden önce bebeği ne zaman bir bakıcının bakımına bırakmalıyız? sorusuna yanıt verelim. Uzmanlar tarafından bu soruya net bir şekilde yanıt verilmemiş olsa da genel olarak 0-6 yaş arasında bebek ile anne arasında herhangi birinin olmaması önerilmektedir. Özellikle de anne sütüyle beslenen bebekler için ilk altı bu yönden daha da değerlidir. Uzmanlar 0-6 yaşın önemine dikkat çekmekteler. Bu yaş aralığında bebeklerin sosyal gelişimleri yani bebeklerin kendilerini fark edip diğer insanlarla ilişkiler kurmasıyla başlayan sosyal bir etkileşim sürecindedirler. İlk sosyal temas ise anneyle kurulmaktadır. Bu nedenle bebeğin gereksinimlerinin anne tarafından karşılanırken annenin tutumu (katı-yumuşak, az ya da çok duyarlı olmak) sosyal gelişimlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Özellikle 0-1 yaş arasında çocukların temel gereksinimleri güvenliktir. Çocuğunuz bu gereksinimini gidermek için annenin tenine dokunmak, sıcaklığını hissetmek, annenin varlığını hissetmek ister. Bebeklerin annenin ortamdan gitmesiyle ağlamaya başlaması bundandır.

Bebek Bakıcısı Arayanlar Nelere Dikkat Ediyor?

Bebek bakıcısı arayanlar genel olarak çocuklarının güvende olmasını isterler.

Şimdi bebek bakıcısı arayanlar neler dikkat ediyor bu konuya bakalım. Bebek bakıcısı arayanlar genel olarak çocuklarının güvende olmasını isterler. Aynı zamanda aileler bebeklerinin bakımlarının tam ve düzgün yapıldığını, gönül rahatlığıyla emanet etmek isterler. Bunlara geçmeden ve çocuğunuza bakacak bakıcıyı seçmeden önce kendinize sormanız gereken birtakım sorular var.

Bakıcı Aramaya Başlamadan Sorular

  • Bebeğiniz doğduktan sonra bir yardımcıya ihtiyacınız olacak mı?
  • Bebeğiniz doğduktan sonra -eğer çalışan bir kadınsanız- iş temponuz aynı şekilde devam mı edecek?
  • Çocuğunuza bakacak bakıcınızı yatılı mı seçeceksiniz yoksa gündüz çalışma saatleri içerisinde çalışan bir bakıcı mı olacak?

Yatılı bakıcı ve gündüz yani yarım gün bakıcı seçeneklerinden size en uygun olanını belirleyebilmeniz için bu bakıcıların özelliklerine bakmalısınız.

Yatılı Bakıcının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Yatılı bakıcının avantajlarını sayacak olursak, daima sizinle olması nedeniyle sürekli olarak yardım ihtiyacınızda yanınızda yardımınıza koşacak biri olacaktır. Örneğin gece bir işiniz çıktı ya da akşam mesaisine kaldınız bakıcınızın gitme zamanını dert etmenize gerek yok. Uykusuz kalacağınız gecelerde sizin yerinize çocuğunuzla ilgilenecek biri yine yanınızda kalıyor olacak. Düğün, davet gibi toplu organizasyonlara bebeğinizle gitmek zorunda kalmazsınız. Bazı durumlarda çocuklu ailelerin kabusu olabiliyor bu tür organizasyonlar. Bu nedenle yatılı bir bakıcınızın olması sizi bu dertten de kurtarıyor. İşiniz dolayısıyla seyahate çıktığınızda eşiniz ve çocuğunuz ne yapar ne ederler diye düşünmenize gerek yok. Bakıcınız bebeğinizle daima ilgilenecektir. Gündüzlü yani yarım gün bakıcıda olduğu gibi eve koştur koştur yetişmeye çalışmanıza gerek kalmaz.

Yatılı bakıcının avantajlarının çok olmasının yanında birkaç da dezavantajı vardır. Yatılı bakıcının dezavantajlarını sayacak olursak evinizde tuvalet ve banyo durumları ne olacak diye düşünebilirsiniz. Evinizde ekstra bir odaya ihtiyacınız olacaktır. Yatılı bebek bakıcısının fiyatlarının biraz tuzlu olmasını da dezavantajlarına ekleyebiliriz.

Gündüzlü bakıcının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Gündüzlü bakıcıyla yatılı bakıcı kadar içli dışlı olmadığınız için avantaj ve dezavantajları da kısıtlıdır. Gündüzlü bakıcının avantajlarını sayacak olursak. Akşamları evinizde ailenizle birlikte baş başa kalırsınız. Evin içinde istediğiniz kıyafetlerle gezebilirsiniz. Yabancı bakıcı düşünen aileler için bir avantaj olarak da şunu ekleyebiliriz; gündüzlü bakıcılar genelde Türk olduğundan pasaporttu vizeydi izindi dert etmenize gerek kalmaz. Gündüzlü bakıcının yine bir diğer avantajı evinizde yatılı bakıcıya ayırdığınız gibi ekstradan bir odaya ve eşyalara ihtiyacınız olmaz. Gündüzlü bakıcılar tıpkı devlet çalışanı gibi belirli çalışma saatleri dışında kendi evlerinde kalmaktadırlar. Gündüzlü bakıcının bir diğer avantajı da ücretleri yatılı bakıcıya göre daha uygun olmasıdır.

Gündüzlü Bakıcının Dezavantajları

Yatılı bakıcınız yoksa, düğün nişan gibi toplu organizasyonlara bebeğinizle birlikte katılmak ya da bebeğinizi babaannesine ya da anneannesine bırakmanız gerekebilir.

Gündüzlü bakıcının dezavantajlarını ise şöyle sıralayabiliriz. Yatılı bakıcı olmadığı için istediğiniz zaman eve gelebilirim rahatlığıyla hareket edemezsiniz. Belirli saatlerde evde olmalısınız. Çocuğunuzu bırakıp akşam rahat rahat eşinizle dışarı çıkamazsınız. Düğün nişan gibi toplu organizasyonlara bebeğinizle birlikte katılmak ya da bebeğinizi babaannesine ya da anneannesine bırakmanız gerekebilir.

Yatılı bakıcı ve gündüzlü bakıcının avantaj ve dezavantajlarını öğrendiğinize göre hem bütçenize hem de sosyal hayatınıza göre bakıcınızın nasıl olacağını seçebilirsiniz. Ancak yine de şu önerileri de dikkate almalısınız:

  • Eğer seçiminiz yatılı bakıcıdan yanaysa evde gece-gündüz kalacak birini gerçekten isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz.
  • Yine eğer seçiminiz yatılı bakıcıdan yanaysa evde bakıcı için boş bir odanızın olup olmadığını düşünmelisiniz.
  • Bütçe konusunda da ucuz olacağını düşünüp gündüzlü bakıcı arama yoluna gitmeden önce fiyat araştırmasını iyi yapmalısınız. En az yatılı bakıcı kadar fiyatlandırılabiliyor. Üstelik şehirden şehre değişiklik bile gösterebiliyor. Örneğin Ankara’da bebek bakıcısı arayanlar ile İzmir’de bebek bakıcısı arayanlar arasında bakıcıya verilen ücretler farklılık gösterebiliyor.

Bu konuları kafanızda çözümledikten sonra şimdi gelelim sorunun asıl kısmına yani Bebek Bakıcısı Arayanlar Nelere Dikkat Ediyor sorusunda bir bebek bakıcısının ne tür özellikleri olması gerektiğine ve bebek bakıcısı arayan anne-babaların bu seçimi yaparken hangi noktalara dikkat ettiklerine. Bakıcıların genel özellikleri olmasının yanında kendinize göre seçim kriterleri yani öncelikler hazırlamalısınız. Çocuğunuza siz yokken bakacak birinin çocukları sevmesi elbette beklenen bir özelliktir ancak sevmesinin yanında sosyal olarak pasif içine kapanık birinin de çocuğunuzun gelişiminde kötü rol oynayacağı aşikardır. Genellikle şu gibi özellikler ailelerin tercih kriterleri olmakta.

Bebek Bakıcısı Arayanlara Bakıcıda Hangi Özellikleri Arıyor?

  • Çocuklara ilgi gösterebilmesi, çocukları sevmesi
  • Çocuklara karşı sabırlı olabilmesi
  • Çocuklarla vakit geçirmekten hoşlanması
  • Bakıcılığı ek iş değil de mesleği olarak görmesi
  • Temizliğine önem vermesi
  • Dürüst olması
  • Aynı anda birkaç iş ile ilgilenebilmesi
  • Çocuklara karşı sıcakkanlı olup beklenmedik olaylara karşı soğukkanlı davranarak kriz yönetebilmesi
  • Ailenin talimatlarına uyabilmesi
  • Zaman konusunda dikkatli olması
  • Sorumluluk bilincinin olması
  • Sigara gibi kötü alışkanlıklarının olmaması

Bakıcınızın nasıl olmasına karar verdikten sonra şimdi bakıcınız ile olan görüşmenizi nasıl yapmanız gerektiğine göz atalım.

Bebek Bakıcısıyla İş Görüşmesi Nasıl Olmalı?

Öncelikle olabildiğince çok aday ile görüşerek kararınızı buna göre vermelisiniz. Unutmayın ki dünyalar tatlısı bebeğinizi emanet edeceğiniz kişiyi seçiyorsunuz. Bu arada bakıcı beklentilerinin şehirden şehre değişebileceğini de belirtelim. Yani Ankara Elvankent bebek bakıcısı arayanlar ile çorluda bebek bakıcısı arayanlar arasında belirgin farkların olması gayet normaldir. Coğrafya ve kültür farkından kaynaklanmaktadır. Adaylarla görüşme yaparken daha önce çalışıp çalışmadığını yani bu konuda deneyime sahip olup olmadığını anlamak için adaylara iş tecrübeleri hakkında soru sormaktan çekinmeyin. Örneğin daha önceki işinden neden ayrıldığını sorun. Bakıcınızın güvenilir olup olmadığını anlamak için daha önceki çalışma yerlerinden referanslar isteyebilir, çalıştığı aileler ile görüşebilirsiniz.  İş görüşmesi sırasında çocuğunuzu da görüşmenin bir kısmına dahil ederek bakıcının çocuğunuz ile iletişimi gözleyebilirsiniz.

Aradığınız Güvenilir Bakıcılar Bakiciburada.com’da

Tüm detaylarıyla Bebek Bakıcısı Arayanlar Nelere Dikkat Ediyor sorusunu cevapladıktan sonra aradığınız ideal bakıcıyı kolaylıkla bulabileceğiniz sitemizde güvenilirliğin sağlandığını söylemek isteriz. Sitemize kayıt olan tüm adaylar nüfus müdürlüğünün sistemiyle bakıcıların kimlik bilgileri doğrulanmaktadır. Üstelik bakıcılarımızın telefon gibi iletişim bilgileri de sisteme kayıt olurken doğrulanmaktadır. Aynı zamanda tüm bakıcılarımızın geçmiş çalışma yerlerinin bakıcılarımıza puan ve yorum vermeleri sağlanır yani aradığınız güvenilir bakıcılar bakiciburada.com’da. Üstelik bakiciburada.com olarak hafta içi mesai saatleri arasında tüm sorularınız için çağrı merkezimiz sizlere hizmet vermektedir.