Bebek Bakıcısına Güven Sorunu Nasıl Giderilir?

4.2/5 - (4 Oy)

Aileler, bebeklerini emanet ettikleri bakıcılara güvenmek isterler. Böylelikle iş hayatına dönüldüğünde yaşanan endişe ve korku arka planda kalır. İşe alım yaparken dikkat edilen noktaların gerçekliği ise bakıcının bebekle beraber ev ortamında geçirdiği vakitlerde daha iyi anlaşılabilir. Belirsizliklerin kaybolmadığı ve ebeveynler için oldukça zor olan ilk günler, yapılması gereken uygulamaların bilinmesiyle rahat bir şekilde atlatılıyor. Deneme süresi, referans ya da kamera sistemi gibi yöntemler sayesinde, bebek bakıcısına güven sorunu nasıl giderilir? sorusuna istenilen cevabı bulabilirsiniz.

Yavrunuzu bakıcıyla baş başa bırakmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olduğunuzda artık gönül rahatlığıyla işinize başlayabilirsiniz. Güvenilir bakıcının tanımı nedir? Bakıcı ile yaşanan problem nelerdir? Endişelerinizden nasıl kurtulabilirsiniz? İşte, tüm merak edilen konuların bir araya geldiği, en doğru kararı verebilmeniz için çözüm önerileriyle dolu bu yazı tam size göre!

Bebeğinizi Emanet Ettiğiniz Güvenilir Bakıcı Kimdir?

Bebek Bakıcısına Güven Sorunu Nasıl Giderilir?
Bebek Bakıcısına Güven Sorunu Nasıl Giderilir?

Bebeğinizin bakımını üstlenen nitelikli bakıcı bulmak genellikle yoğun geçen bir süreçtir. Yakın çevrenizde bulunan kişilerin yardımıyla ulaştığınız bakıcılar ise güven verici olmayabilir. Bebeğinizle iyi bir iletişim kurmayı başaran yardımcı sayesinde gönül rahatlığıyla işinize geri dönebilirsiniz. Peki, bebeğinizle ilgilenmesini istediğiniz güvenilir bakıcıda aranan özellikler nelerdir?

  • Sabırlı olmak, bakıcılarda aranması gereken en önemli kriterdir.
  • Dürüstlük, bebeğinizi teslim ettiğiniz kişinin alışkanlıkları ve karakteri hakkında bilgi verir.
  • Sağlıklı olmak, bayılma ve tansiyon gibi birçok rahatsızlığın neden olduğu kazaların yaşanmaması için gereken ön koşuldur.
  • Disiplinli, sorumluluk sahibi kişilerle çalışarak yavrunuzun bakım şekliyle ilgili endişeleriniz ortadan kaybolur.
  • Bebek ve çocuk bakımı konusunda bilgi sahibi olan bakıcılar, miniklerin ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayarak size güven verir.
  • Hijyen kurallarını doğru bir şekilde uygulayan kişiler, bebeğinizin rutinlere karşı istekli olmasına katkıda bulunur.
  • İlk yardım bilgisinin olması, karşılaşılan olumsuzlukların kolaylıkla çözüme kavuşturulmasını sağlar.
  • Bakıcılık mesleğini severek yapan uzmanlar ise ailelerin önem verdiği hususlardır.

Bebek Bakıcısı ile Yaşanan Sorunlar Nelerdir?

Bebek Bakıcısına Güven Sorunu Nasıl Giderilir?
Bebek Bakıcısı ile Yaşanan Sorunlar Nelerdir?

Anne-babalar bebekleriyle ilgilenecek bir bakıcı ararken, etrafta gelişen durumlardan etkilenebilir. Bakıcıların bebeğe davranma şekilleri, kötü alışkanlıkları ve disiplinsiz tavırları gibi önem taşıyan durumların gerçekleşmesi aileler tarafından sorun teşkil eder. Bu sebeplerden dolayı bebekle ilgilenecek kişiye karşı güven sorunları ortaya çıkar ve ebeveynler sürekli endişe içinde kalır. Peki, genellikle bebek bakıcısı ile yaşanan sorunlar nelerdir?

  • Sorumluluk bilinci kazanılmaması,
  • Ailelerin belirlediği kuralların uygulanmaması,
  • Evi aileden habersiz yabancı kişilerin ziyaret etmesi,
  • Bebekle kaliteli vakit geçirilmemesi,
  • Telefon ve sosyal medya bağımlılığı,
  • Ev kazalarına karşı dikkatli olunmaması,
  • Eve geç gelinmesi,
  • Sık sık izin alınması,
  • Dürüst olunmaması,
  • Kendi aile sorunlarını işe yansıtması, bebek bakıcılarının ortaya çıkardığı problemler arasındadır.

Bebek Bakıcısı ile Güven Problemi Nasıl Çözülür?

Ebeveynler bebeklerinin bakıcı ile iyi bir bağ kurmasını ve güzel bakılmasını isterler. Çalışan ailelerin iş yerinde sürekli endişe duyması ise bebek bakıcısına karşı güvensizliğin belirtisidir. Bu durumun çözüme kavuşması için birtakım hususlar belirleyip uygulanabilir. Ayrıca bakıcınız işe başlamadan istemeniz gereken evrakları unutmayın ya da es geçmeyin.

  • Bakıcınızın referanslarını inceleyin.
  • Deneme süresinde bakıcının devamlılığına karar verebilirsiniz.
  • Bakıcınızın davranışlarını anlayabilmek için onunla evde kalın.
  • Aile yapısının durumunu çözebilmek için bakıcınızın evini mutlaka ziyaret edin.
  • Bebek bakıcısının çalışmasını engelleyen rahatsızlıkların olup olmadığına dair sağlık raporu isteyin.
  • Aklınızdaki soru işaretlerinden kurtulmak için bakıcı kamera sisteminden yararlanabilirsiniz.
  • Profesyonel kişilerle çalışmak için güven duyulan, aileler tarafından bilinen firmalardan destek alabilirsiniz.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Referans İsteyin

Bebeğinizin gereksinimlerini karşılayacak olan bakıcı ile görüşme sırasında referans istemeniz, bebek bakıcısı ile güven problemi nasıl çözülür sorusunu netliğe kavuşturabilir. Daha önce çalışılan ailelere ulaşarak bakıcı adayının iş disiplini hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Doğru Bakıcıyı Bulmak İçin Deneme Süresi Önemli

Bakıcı adayları arasından yaptığınız incelemelerin ve yüz yüze konuşmaların ardından seçtiğiniz kişi için doğru kararı veremediğinizi düşünebilirsiniz. Henüz tanışma evresi olan deneme süresi, aklınızdaki kararsızlıkları netliğe kavuşturmada oldukça etkilidir. Çünkü belirlediğiniz zaman dilimi, bakıcının hareketlerinde hoşunuza gitmeyen durumlar olduğunda başka seçeneklere yol almanızı kolaylaştırır. Böylece bebeğinizi emanet edebileceğiniz güvenilir ve tam donanımlı profesyonelleri bulma şansınız artabilir.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Bakıcınızla Birlikte Zaman Geçirin

Bakıcı seçiminden sonra bebeğinizin sizden ayrı kalma ve yeni bir düzene alışma süreci oldukça önemlidir. İşinize geri dönmeden birkaç hafta önce bakıcınızla birlikte zaman geçirin. Böylelikle yardımcınıza, yavrunuzun davranışları ve istekleri hakkında bilgi vererek birbirleriyle anlaşmalarında kolaylık sağlayabilirsiniz. Keyfinizi yerine getiren ilk tanışmadan sonra iş hayatına iyi bir başlangıç yaparak başarılara odaklanmanız kolaylaşır.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Bakıcınızın Ailesi ile Tanışın

Şüphesiz, karşınızdaki kişinin aile yapısını öğrenmek onu daha iyi tanımada büyük ipuçları verir. Söz konusu yavrunuz olduğunda işe alınacak olan bakıcının ne denli seviyeli ve sıcak bir aile ortamında yaşadığını bilmek ayrı bir önem taşır. Bebek bakımı uzmanları, mesleklerinin duygusal yönüne dikkat ettikleri sürece ebeveynlerin güvenini kolaylıkla kazanabilirler. Bebek bakıcısının kendi çocuklarına ve evin diğer fertlerine davranış biçimlerini çok iyi gözlemlemelisiniz. Çünkü aile yaşantısında sürdürülen hareketler ve diyaloglar, aynı şekilde sizin evinizde de devam eder. Bu anlara şahit olmak için mutlaka bakıcınızın ailesi ile tanışın.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Bebek Bakıcınızdan Detaylı Sağlık Raporu İsteyin

Güven sorununu ortaya çıkaran nedenlerden biri de ailelere karşı dürüst olunmamasıdır. Sürekli kullanılan ilaçlar ya da bayılma ile sonuçlanan rahatsızlıklar gibi bebek bakımı için tehlike oluşturan durumların yaşanmaması gerekir. Hastalığını saklayan kişiler, ebeveynlerin güvenini sarsarak bebeğin olumsuz yönde etkilenmesine ve önemli işlerin aksamasına sebep olurlar. Bu tür sıkıntıların oluşmaması için işe alım esnasında mutlaka bebek bakıcınızdan detaylı sağlık raporu isteyin. Ayrıca hamile bir bebek bakım uzmanı kısa süre sonra işten ayrılacağı için yavrunuz tekrar alışma dönemi geçirmek zorunda kalacak. Bu değişiklik ise bebeğinizin büyüme döneminde stres yaşamasıyla sonuçlanabilir.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Bakıcı Kamera Sistemi Kurdurun

Bebeğinizle beraber geçirdiğiniz günlerden sonra farklı bir yaşam şekli duygusallığınızı ve endişelerinizi arttır. Görüşme sırasında bütün prosedürleri uygulasanız bile oğlunuzu ya da kızınızı gün boyu göremediğiniz için bakıcıyla neler yaşandığını merak edebilirsiniz. Bu durumda kendinizi rahatlatmak için bakıcı kamera sistemi kurdurun. Böylelikle bebeğinizin neler yaptığını, bakıcıyla uyum sorunu yaşayıp yaşamadığını görme fırsatı bulabilirsiniz. Fakat kamera sisteminin kontrol amaçlı olmadığını, yavrunuzun bakımını yapan profesyonel kişi ile paylaşmanız önemlidir.

Bebek Bakıcısına Güven İçin Güvenilir Firmalardan Destek Alın

Profesyonel bakıcı arayışındayken güvenilirlik ön planda tutulan bir unsurdur. Bebeğinizin sık sık bakıcı değişikliğiyle karşılaşması ise sizin daha fazla endişe duymanızı tetikler. Bunun için çevrenizdeki kişilerden yardım almadan önce bakıcı desteği sağlayan yerler ile görüşerek, talepleriniz doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Bunu sağlayan firmalar ise ailelere önemli ölçüde yardımcı olur. Çünkü referans, adres, telefon ve eğitim durumu gibi birçok özellik bakıcı hizmeti sunan firmalar tarafından açıklanarak, doğru seçimler yapmanıza olanak yaratır.

Güvenilir Bebek Bakıcısı – Çocuk Bakıcısı Nasıl Bulurum?

Güvenilir bebek bakıcınızı – çocuk bakıcınızı Bakiciburada.com‘dan bulabilirsiniz. Bakiciburada.com güvenilir bebek bakıcısı – çocuk bakıcısı bulabilmeniz için bakıcıları bir takım güvenlik adımlarından geçirmektedir. Çalışan ebeveynlerin gönül rahatlığıyla işlerine geri dönebilmelerini sağlayan uzman bebek bakıcıları, anne-babaların taleplerine doğru karşılıklar vermelidir. Bakiciburada.com ailesine başvurarak bebek bakıcısı & çocuk bakıcısı tercihini kolaylıkla yapabilirsiniz. Güven verici sistemiyle Türkiye’de lider konumda olan Bakiciburada.com referans, adres, telefon ve diğer iletişim bilgilerini sizinle paylaşarak bebek bakıcısına karar vermenize yardımcı oluyor. Güvenilir bebek bakıcısı-çocuk bakıcısı nasıl bulurum diyen ailelerin endişelerini giderecek Bakiciburada.com çalışmalarını paylaşacağız.

Bakiciburada.com Doğrulamaları

  • Bakıcıların kimlikleri doğrulanır.
  • Telefon numarası ve e-posta adresi doğrulanır.
  • Ailelerin şikayet etmesi sağlanır. Şikayet edilen aday değerlendirilir, üyeliği silinebilir.
  • Daha önce çalıştığı yerleri referans olarak gösteren bakıcıların referanslarını doğrulaması sağlanır.
  • Hizmet alan ailelerin bakıcılar hakkında yorum yapabilmesi ve puanlanması sağlanır.
  • Yapılan yorumlar ve doğrulamalar aileler tarafından görünebilmektedir.