Çocuğunuz Bakıcınızı Sevmiyorsa Ne Yapmalı?

5/5 - (2 Oy)

Çocuğunuz bakıcınızı sevmediğini söyledi veya aralarındaki anlaşmazlıktan bir sorun olduğunu fark ettiniz. Bu durumda çocuğunuzun bakıcınızla kalmak istemiyor olması göz ardı edebileceğiniz bir durum değil. İşte işleri tatlıya bağlayabilecek çocuğunuz bakıcınızı sevmiyorsa ne yapmalı? hakkında birkaç ipucu.

Problemin Ne Olduğunu Bulun ve Çözüm Bulmaya Çalışın. 

Çocuğunuzun bakıcınıza karşı olan hislerini asla görmemezlikten gelmeyin. Unutmayın, bakıcınız çocuğunuzla en çok vakit geçirenlerden biri ve bir sorun yaşandığında bunun üstesinden gelmek sizin sorumluluğunuzda. Uygun bir zamanda çocuğunuzu karşınıza alın ve bakıcınızla ilgili şikayetlerinin ne olduğunu öğrenmeye çalışın. Bakıcınız muzları sizden farklı dilimliyor olması ya da gece yatarken ışıkları açık bırakmıyor olması çocuğunuzun hoşuna gitmeyen küçük problemler olabilir. Çocuğunuza küçük tavsiyeler vererek onun bakıcınızla alakalı önyargılarından sıyrılmasını sağlayabilirsiniz.

Sorunun Önemli Olup Olmadığını Belirleyin.

Çocuğunuz Bakıcınızı Sevmiyorsa Ne Yapmalı?
Sorunun önemli olup olmadığını belirleyin.

Maalesef çocuğunuz ve bakıcınız arasındaki problemin ne olduğunu araştırırken büyük sorunlar ile de karşılaşabilirsiniz. Örneğin; bakıcınız ve sizin disiplin tarzlarınız tamamen farklı olabilir ya da bakıcınız sizin çocuk bakımı ile ilgili isteklerinizi yanlış anlamış olabilir. Çocuklar bu küçük ayrıntıları fark eder ve huzursuz olurlar.

Kontrol edin.

Eğer hala huzursuz hissediyorsanız bakıcınız ve çocuğunuz evde yalnızken onları habersiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Mesela arkadaşınız ile buluşacağınız zaman evden aceleyle çıkıp daha sonra kabanınızı unuttuğunuzu söyleyerek eve  tekrar uğrayabilir, bakıcınızın çocuğunuza karşı olan yaklaşımını kısa bir süreliğine gözlemleyebilirsiniz. Bu çocuğunuzun bakıcısını neden sevmediğini bulmanızda size yardımcı olacaktır. Bu durum bakıcınız bütün gün telefonla uğraşıp çocuğunuzla vakit geçirmediğinden dolayı mı kaynaklanıyor yoksa uyku saatinden önce çocuğunuzu zorla uyutmaya çalıştığı için mi?

Bakıcınızın Ağzını Arayın.

Çocuğunuz bakıcınızı sevmiyorsa büyük olasılıkla bakıcınız da bu durumun farkındadır. Ona ailenize bakıcılık yapmayı sevip sevmediğini ve çocuğunuz ile arasındaki ilişkinin nasıl gittiğini sorun. Muhtemelen çocuğunuzun gönlünü alacak bir kutu dondurma ya da bakıcınızın getireceği evcil hayvanı ortamı daha da yumuşatacaktır.

Başka Bir Bakıcı Arayın.

Yaş ilerledikçe karakter ve alışkanlıkları değiştirmek daha da zor oluyor. Çocuğunuz ve bakıcınız arasındaki gerginlik daha ciddi boyutlara varmadan çocuğunuzun şikayetlerini can kulağıyla dinlemeye özen gösterin. Sorunlar çözülmediği takdir de yeni bir bakıcı arayışına geçmeniz iki taraf içinde daha uygun olur.

Çocuğunuz Bakıcınızı Sevmiyorsa Ne Yapmalı? çözümlerimize göz attınız ve eğer değişim yapmanın tam zamanıysa, harika bakıcılar bulmanızda bakiciburada.com sizin için var!