Çocuklar İçin 11 El Yapımı Oyuncak

Çocuklar İçin 11 El Yapımı Oyuncak

5/5 - (1 Oy)

Yaz ayları çocukların favori zamanı olsa da aileler ve bakıcılar için aynı şeyi söyleyemeyebiliriz. Sıcak yaz günlerini  aileler, bakıcılar ve çocuklar için daha keyifli hale getirmek için birlikte hazırlayacağınız oyunlar ile hem oyunun yapım aşamasında hem de oyun aşamasında verimli vakit geçirebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki oyunlar çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için temel yapı taşlarından birisidir. Çocuklar için 11 el yapımı oyuncak nedir, sizler için derledik.

Aşağıda sizin kullanabileceğiniz ya da bakıcınızın yararlanması için iletebileceğiniz her yaş grubuna uygun ucuz ve kolay el yapımı etkinlik önerileri yer almaktadır.

1) Deniz makarnasından at yapma

Deniz makarnası, ip ve oynar göz ile at yaparak hem havuzda hem de bahçede oynayabilecekleri birçok oyun kurabilirsiniz.

Deniz Makarnasından At  Yapma
Deniz Makarnasından At Yapma

2) Havai fişek resmi hazırlama

Bitmiş tuvalet kağıdı rulolarını makas yardımıyla kestikten sonra boyalara batırıp kağıt üzerine rengarenk havai fişek resminizi hazırlayabilirsiniz.

Çocuklar İçin 11 El Yapımı Oyuncak
Havai Fişek Resmi Hazırlama

 3) Yumurta kartonundan gemi yapma

Bir adet yumurta kartonu boyalar,kağıt ve yapıştırıcı ile bu yaratıcı gemileri hazırlayabilirsiniz.Yazın sıcak günlerinde havuzda zaman geçirirken bu zamanı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Yumurta Kartonundan Gemi Yapma
Yumurta Kartonundan Gemi Yapma

4) Gökkuşağı Deniz Kabukları

Kumsalda topladığınız tüm deniz kabuklarını dilediğiniz gibi boyayarak rengarenk deniz kabukları elde edebilirsiniz. Bu etkinlik minik eller için  son derece verimli olmaktadır.

Çocuklar İçin 11 El Yapımı Oyuncak
Gökkuşağı Deniz Kabukları

5) Marşmelov ile ayçiçeği yapma

Bu lezzetli atıştırmalıkları hazırlamak sandığınızdan daha kolay. Yeşil pipet,marşmelov ve sağlığa zararı olmayan sarı gıda boyası kullanarak bu iştah açıcı atıştırmalıkları  hazırlayabilirsiniz.

Marşmelov ile Ayçiçeği Yapma
Marşmelov ile Ayçiçeği Yapma

6) Taşlardan tırtıl yapma

Taşlar, boyalar ve yapıştırıcı kullanarak  bu sevimli tırtılları yapabilirsiniz. Minik tırtılları süs eşyası olarak kullanabilirsiniz.

Taşlardan Tırtıl Yapma
Taşlardan Tırtıl Yapma

7) İplikler ile gökkuşağı yapma

Renkli ipler,kağıt,yapıştırıcı ve pamuk kullanarak aşağıda görmüş olduğunuz resmi hazırlayabilirsiniz. Yapımı kolay bu etkinlik her  yaş grubu çocuk  için uygulanabilir.

İplikler ile gökkuşağı yapma
İplikler ile gökkuşağı yapma

8) Kuş besleme askısı

Mısır gevrekleri ve bir adet ip ile hazırlayabileceğiniz bu askıyı ağaca asabilirsiniz. Çocuğunuzun hayvan sevgisinin artması için bu etkinliği kesinlikle denemelisiniz.

Kuş besleme askısı
Kuş besleme askısı

9) Şişe yardımıyla çiçek yapımı

Şişenin alt kısmını boyalara batırarak kağıt üzerine çiçek deseni çıkarabilirsiniz. Çiçek deseninin ortasına bir adet düğme yapıştırarak resminizi daha da güzel bir hale getirebilirsiniz. 

Şişe yardımıyla çiçek yapımı
Şişe yardımıyla çiçek yapımı

10) Mandaldan uçak yapma

Mandal,tahta çubuk,boya ve yapıştırıcı kullanarak  aşağıda görmüş olduğunuz uçağı yapabilirsiniz. Uçağı ipe bağlayıp süs eşyası olarak da kullanabilirsiniz. 

Mandaldan uçak yapma
Mandaldan uçak yapma

11) Karton bardaktan yengeç yapma

Öncelikle karton bardakları boyayarak işe başlayın. Boyadığınız bardaklara yengecin ayaklarını oluşturmak için pipet kullanın. Yengecin gözlerini yapmak içinse oynar gözden yararlanın.

Çocuklar İçin 11 El Yapımı Oyuncak
Karton bardaktan yengeç yapma

Çocuklar için Etkinlik Ablası

Çocuklar için 11 el yapımı oyuncak nedir birlikte inceledik. Çocuğunuza evde bu etkinlikleri yaptıracak, zihinsel ve motorsal gelişimine katkı sunacak, etkinlik ablasına yani oyun ablasına ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle çalışan annelerin hem ev işiyle ilgilenme hem de bu etkinlikleri çocuğuyla yapacak zamanı olmayabilir. Üstelik çocuklar başka etkinlikler de yapmak isteyecektir. Oyun ablaları haftada bir kaç gün evinize part-time gelip, çocuğunuzla bu oyuncakları yapıp, birlikte eğlenip öğrenebilirler. Oyun ablası üniversitelerde okuyan öğrencilerden oluştuğundan uygun ücretle çalışmaktadırlar. Hem onlar için bir harçlık mahiyetinde olur, hem de siz çocuğunuzun verimli zaman geçirmesini sağlamış olursunuz.

Günümüzde çocukların telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi bir çok medya tarafından etkilendiği bir dönemde, oyun ablası çocuğunuzun bu kanallara yönelmesini engelleyecektir. Çocuk zamanını dolu dolu geçirirse, telefon, tablet aklına bile gelmeyecektir. Oyun ablası bulmak için Türkiye’nin en büyük oyun ablası havuzu Bakiciburada.com ‘u ziyaret edebilir, oyun ablası profillerini inceleyebilirsiniz.