Online Özel Ders ve Koçluk Nasıl Alınır?

5/5 - (1 Oy)

Okulda işlenen konuların öğrenilebilirliğini artırmak için tercih edilen özel dersler, öğrencilerin ve ailelerin sıkça başvurduğu seçenekler arasında yer alır. Teknolojinin sağladığı yenilikçi sistemlerin sonuçlarından biri olan online ortamda ders almak, özellikle sınav dönemlerinde ihtiyaç duyulan uzman desteğini karşılayan niteliktedir. Okul hayatının bazı zamanlarında derslere odaklanma, konuları anlayamama ya da yeteneklere uygun bölüm seçiminde zorluklar yaşanabilir. Bu gibi durumlarda online özel ders ve koçluk alanında yeterli bilgi ve deneyime sahip olan eğitmenlerden destek alınması önemli bir adımdır. Bu yazımızda Online Özel Ders ve Koçluk Nasıl Alınır? birlikte bakalım.

Bilgisayar, tablet, telefon ve kamera gibi ekipmanlara sahip olunduğu sürece online eğitimden yararlanmaya başlanabilir. Ayrıca öğrenci koçundan yardım alarak çocuğunuzun kendi yeteneklerini tanıyabilmesi ve geliştirebilmesine destek olabilirsiniz. Sadece bu durumlar için değil; kaygıları kontrol edebilmek, özgüveni geliştirmek ve konsantrasyonu sağlamak gibi pek çok konuda online koçluk hizmeti tercih edilebilir.

Çocuğunuz ile Eğitim Arasındaki Güçlü Bağ

Online Özel Ders ve Koçluk
Çocuğunuz ile Eğitim Arasındaki Güçlü Bağ

Çocuğunuz okula başladığı zaman sosyal çevreyle tanışır. Yeni bir ortama girmenin heyecanını yaşayan minikler, zaman ilerledikçe fiziksel, psikolojik ve bilişsel yönden kendini keşfetmeye başlar. İlkokul döneminden itibaren başlayan öğrenim süreci ortaokul ve lise çağına kadar devam ederken, ‘’ derslere odaklanma ‘’ hususunda birtakım problemlerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bu tür durumlar, çocukların gelişim süreci içerisinde yaşadığı geçişlere bağlanabilir.

Zaman ilerlemeye başlarken etrafında karşılaştığı insanlara karşı olumlu ya da olumsuz duygular hissetmeye başlayan yavrunuza doğru bakış açıları kazandırmak gerekir. Büyüme döneminde örnek alınan kişilerin seçiminde ise özenli ve dikkatli olmak, ebeveynlerin sorumlulukları arasında yer alır. Çünkü eğitmenin davranış ve yaklaşımları, öğrenme potansiyelini büyük ölçüde etkileyebilir.

Çocuğunuz okulda ya da dershanede öğretmenleri bir otorite olarak görürken, üniversiteli eğitmenleri kendilerinden biri gibi görür, onları örnek alır. Bundan dolayı özel ders öğretmeninin samimiyeti ve ılımlı yaklaşımı, çocuğunuzun okul dönemindeki başarısını üst seviyelere çıkarabilir.

Tek Tuşla En Başarılı Üniversiteli Eğitmenler

Online Özel Ders ve Koçluk
Tek Tuşla En Başarılı Üniversiteli Eğitmenler

Eğitim verecek kişinin başarılı ve deneyimli olması, ebeveynlerin ve öğrencilerin öncelikleri arasında bulunur. Özel ders almak istenildiğinde çevrede araştırma yapmaya başlamak zaman kaybına neden olabilir. Çağımızın gereği olan internetin olanaklarından yararlanarak web sitesi üzerinden kriterlere uygun eğitmenleri seçebilir, talebinize uygun detayları bir arada bulma avantajına sahip olabilirsiniz. Ayrıca ders verecek eğitmenler arasında öğretmenlik mesleğini sürdüren kişilerin yanı sıra bilgi ve deneyim seviyesi yüksek öğrencilerden ya da yeni mezunlardan da özel ders alabilirsiniz.

Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, Galatasaray, YTÜ, Marmara Üniversitesi gibi Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde okuyan binlerce öğrenci Bakiciburada.com’da özel ders veriyor. Tek tuşla istediğiniz bilgi ve deneyime sahip eğitmenlere ulaşarak istediğiniz zaman dilimlerinde ders almaya başlayabilirsiniz.

Kimler Özel Ders Verebilir?

Online Özel Ders ve Koçluk
Kimler Özel Ders Verebilir?

Alanında yeterli ölçüde bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin özel ders vermesi mümkün. Ayrıca eğitimci rolünün üstlenildiği alanda birikim seviyesinin, karşı taraftaki bireye göre en az bir üst kademede olması gerekir. Örneğin; üniversite öğrencileri lise öğrencilerini sınavlara hazırlayabilir. Lise öğrencileri de ortaokulda okuyanların derslerine yardımcı olma imkânına sahiptir.

Özel dersten yararlanmak isteyen öğrencinin çalışmalara başlayabilmesi için yer, saat ve gün gibi konuların belirlenmesi gerekir. Eğer öğrenci ile eğitmen arasında konum farkı varsa ‘’ online eğitim ‘’ alma fırsatı önemini bir kez daha gösterir. Bu sistemi uygulayabilmek için bilgisayar, kamera ve mikrofon gibi araçları temin etmeniz gerekir. Ardından online eğitim için bilgisayarınızda bulunması gereken programların kurulumunu yaptıktan sonra internet üzerinden eğitim görmeye başlayabilirsiniz. Elbette, öğretmenin de mevcut bilgisayar donanımlarına sahip olması gerekir. Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma konulu yazımızı okuyup, özel ders verme konusunda detaylara ulaşabilirsiniz.

Özel Ders Alarak Kişisel Gelişiminize Katkı Sağlayabilirsiniz!

Özel Ders Alarak Kişisel Gelişiminize Katkı Sağlayabilirsiniz!
Özel Ders Alarak Kişisel Gelişiminize Katkı Sağlayabilirsiniz!

Kendini geliştirmek isteyen herkes, belirlediği alanlarda özel ders alma avantajına sahiptir.. Resim, müzik, yabancı dil ve tarih gibi alanlara ilginiz varsa ve yeterli bilgiye sahip olmak istiyorsanız, online özel ders ve koçluk hizmeti veren kişileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca özel ders almak için okul çağında bir öğrenci olmanıza gerek yok. İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yabancı dil eğitimi veya resim, müzik ve yoga gibi dersleri online ortamda alabilirsiniz.

Okul Öncesi Çağdaki Çocuklar İçin Özel Ders

Çocuğunuz henüz ilkokula başlamadıysa, evde okul öncesi eğitimini gerçekleştirmeniz mümkün. Çalışan ebeveynler, miniklerin yaşına uygun aktivite ve etkinlikler yapmaları için bakıcı gözetiminde online özel ders imkânından yararlanabilirler. Böylece motor becerilerinin gelişimi devam ederken bilişsel yönden de ilerlemenin devam ettiğini görebilirsiniz.

Eğer çalışmıyorsanız, oyun ablası / oyun abisi ile belirlediğiniz saat ve günlerde online destekli eğitim fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu sayede evde kaldığınız süreçte çocuğunuzun öğrenme dönemine katkı sağlayabilirsiniz.

Özel Ders Almak İçin Konuları Belirleyin

Özel Ders Almak İçin Konuları Belirleyin
Özel Ders Almak İçin Konuları Belirleyin

Çalışmak istediğiniz ders konularını belirleyerek, öğretmen seçiminizi yapabilirsiniz. Her branşın eğitmeni farklı olduğu için tercih sırasında alanında uzman ve donanımlı kişilerle iletişim kurmak daha verimli bir işleyiş ortaya çıkarabilir. Online özel ders ve koçluk sistemi sayesinde dikkatinizi veremediğiniz, anlayamadığınız konuları ya da çocuğunuzun ne tür bir yardıma ihtiyacı olduğunu belirleyerek talep oluşturabilirsiniz. Daha sonra dersin alınacağı gün, saat ve mekân gibi konular hakkında bir plan oluşturarak özel ders hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Birebir eğitim almak istediğiniz konular okul dersleri ile sınırlı olmayıp; görsel sanat, müzik, yabancı dil ve yoga gibi alanlarda da tercih yapma imkânınız bulunur. Hangi branş dalında öğrenim görmek istiyorsanız, hedefleriniz doğrultusunda karar verdikten sonra uzman, deneyimli ve bilgi seviyesi yüksek bir eğitmenle görüşme sağlayabilirsiniz. Eğer yoğun iş yaşamı içerisinde bulunuyorsanız, hafta sonları kendinize vakit ayırarak kişisel gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.

Hangi Alanda Özel Ders İhtiyacınız Var?

Yeterli bilgiye sahip olmadığınızı hissettiğiniz, anlayamadığınız, dikkatinizi veremediğiniz ya da daha çok yoğunlaşmanız gereken konular varsa online özel ders hizmeti veren uzman kişilerden destek alabilirsiniz. Çocuğunuzun geleceğini etkileyen sınavlara yönelik çalışmalar için LGS özel ders veya YKS özel ders veren bir öğretmen ya da konulara hakim bir öğrenci, çocuğunuzu sınavlara hazırlamak için yardımcı olabilir. Peki, okul dönemi boyunca başka hangi alanlarda özel ders alınabilir?

  • Matematik
  • Geometri
  • Türkçe
  • Edebiyat
  • Felsefe
  • Fen Bilgisi
  • Hayat Bilgisi
  • Fizik
  • Kimya
  • Biyoloji
  • Coğrafya
  • Tarih

Bu derslerde istenilen sonuca ulaşabilmenin yolu disiplinli ve planlı çalışmalar yapmaktan geçtiği için internet ortamında alınmak istenen eğitimde de özverili davranmak gerekir. Çünkü ev ortamının rahatlığı online şekilde alınan derslerin verimliliğini düşürebilir. Bundan dolayı çalışma mekânında dikkat dağıtan objelerin ve gürültünün olmaması önemli bir husustur.

Çocuğunuz Online Eğitimde Nasıl Daha Verimli Çalışabilir?

Çocuğunuz Online Eğitimde Nasıl Daha Verimli Çalışabilir?
Çocuğunuz Online Eğitimde Nasıl Daha Verimli Çalışabilir?

Çocuklar bazı zamanlarda ne kadar uğraşsalar da derslere dikkatini veremeyebilir. Bu durumu olumlu bir hale getirmek için birtakım adımların atılması ve önlemlerin alınması, istenilen başarı neticesine ulaştırabilir. ‘’ Çocuğum derslerine odaklanamıyor! ‘’, ‘’ Dikkat dağılmasının önüne nasıl geçebilirim? ‘’ gibi pek çok soruya yanıt arıyorsanız şu şekilde uygulamalar yapabilirsiniz:

  • Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının olması gerekir. Ders çalışmadan önce kitap okumak, konuların ‘’ anlama ‘’ seviyesini artırır.
  • Ders çalışılacak alanda dikkatin dağılmaması için kullanılmayan ve fazlalık olarak görülen eşyalar kaldırılmalıdır.
  • Çalışma masasında kitap, defter, kalemlik, kalem ve not kağıdı gibi malzemelerin bulunması odaklanmayı artırabilir, zaman kayıplarının önüne geçilebilir.
  • Çalışılan konuları unutmamak için tekrar yapmak oldukça faydalı bir yöntemdir. Ayrıca uyumadan önce yapılan okumaların daha çok akılda kalıcı olduğu, uzmanlar tarafından bahsedilen bir konudur.

Bakiciburada.com’da Online Özel Ders ve Koçluk Hizmeti

Online özel ders ve koçluk nasıl alınır? yazımızın sonuna gelirken, size önemli bir hizmetten bahsedeceğiz. Çocukluktan itibaren alınan eğitimler, yetişkinlik döneminde önemini göstermeye başlar. Okul öncesinden liseye hatta üniversiteye kadar uzanan öğrenim sürecinde başarılı olmak için birebir eğitim yönteminden yararlanarak özel ders tercih edilebilir. Ayrıca öğrenci olmayan kişiler de müzik, görsel sanat ve yabancı dil gibi pek çok alanda online özel ders alabilir, koçluk hizmetiyle yeteneklerinin farkına varabilir. Online ortamda gerçekleştirmek istediğiniz eğitim ve öğretim faaliyetleri için Bakiciburada.com’da yer alan öğretmenlerle tanışabilir, arzu ettiği şekilde verimli bir süreç yaşama imkânına sahip olabilirsiniz.