Profesyonel Bakıcı olmak için yapmanız gerekenler

Profesyonel Bakıcı Olmak için Yapmanız Gerekenler

5/5 - (1 Oy)

Eğer çocukları seviyorsanız ve profesyonel olarak bakıcı işlerinde çalışmak istiyorsanız, bu konuda size yardımcı olacak ipuçlarını “Profesyonel Bakıcı olmak için yapmanız gerekenler” yazımız da bulacaksınız.

Bakıcı olarak çalışmak, inanılmaz derecede tatmin edici ve ödüllendirici bir iştir ancak hiçbir şekilde kolay bir iş değildir.

Bakıcı, büyük bir sorumlulukla her yaştaki çocuklara bakım sağlamayı taahhüt eden kişidir. Doğru deneyime ve eğitime sahip olmak dışında ayrıca çocuk bakımı konusunda tutkulu ve istekli olmalısınız.

Çocuk Bakım Deneyimi Edinin

Profesyonel bakıcı olarak çalışmak için, öncelikle çocuk bakım deneyimine sahip olmalısınız.

Peki ama çalışmadan nasıl deneyim kazanabilirsiniz ki?

Doğru, o yüzden ailenizden birine(kardeşiniz veya akrabalarınızın çocuğu olabilir) veya yakın çevrenizden (arkadaşlarınız,komşunuz vb.) başlayarak bu deneyimi elde edebilirsiniz.

Çocuk Bakım Deneyimi Edinin
Çocuk Bakım Deneyimi Edinin

Bakıcı Deneyimi Kazanabileceğiniz Öneriler

  • Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın veya komşularınızın çocuklarına bakabilirsiniz,
  • Yakınınızda ki kreş vb. kurumlarda asistan, yardımcı olarak işe başlayabilirsiniz.

Daha sonra ise hiç tanımadığınız bir ailenin yanında profesyonel bakıcı olarak çalışmak için size de uyan iş ilanlarına başvuruda bulunun. Bakiciburada.com’da Türkiye Geneli binlerce ailenin işleri var. Bir göz atın.

İlk iş deneyimini üstlendiğiniz çocukların ailelerini de referans olarak öz geçmişinize ekleyebilirsiniz.

Eğitim ve Sertifika Önemli

Bakıcı olarak çalışmak için her ne kadar eğitimli olmak şart değilse bile bazı ailelerin, bakıcı olarak çocuklarıyla ilgilenecek kişi de eğitim(Üniversite mezunu veya en az lise mezunu gibi) kriterini aradığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sadece bakıcı işlerinde değil, artık her ne işte çalışırsanız çalışın çoğu iş bir sertifika – belge zorunluluğu getiriyor.

Bakıcı olarak yaptığınız iş ve sorumluluğunuz oldukça önemli, o yüzden kendinize bu konuyla ilgili doğru eğitimler almanız ve sertifikalarla donatmanız sizi mesleğiniz de öne çıkaracaktır.

Uzmanlar, çocuklarla çalışan herkesin ilkyardım eğitimi alması gerektiğini tavsiye ediyor. Bakiciburada.com olarak “Bakıcılar ve Anneler İçin İlk Yardım Eğitimi” düzenleyerek bu konuda gerek anneler gerekse bakıcılar için farkındalık oluşturmaya çalışmıştık.

Eğitimler şu konu başlıklarında olabilir :

  • Çocuk bakımı ( Alt değiştirme, banyo vb.)
  • Bebekler için uyku eğitimi,
  • Bebekler için yemek tarifleri,
  • Bebekler ve Çocuklar için ilkyardım eğitimi

Tabi bakıcılık öyle özel iş ve sorumluluk ki , sadece bu eğitimleri almanız da sizi iyi bir bakıcı yapmaz. Anne ve Babalar, bebeklerine&çocuklarına bakacak kişilerin merhametli, sorumluluk sahibi, güvenilir olması gibi kişilik özelliklerine çok daha fazla önem verirler.

Temel Bazı Bilgileri Öğrenin

  • Bölgenizde veya semtinizde bakıcı maaşları ortalama ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışabilirsiniz.
  • Ailelerle görüşmede karşınıza çıkabilecek sorular neler olabilir? öncesinden düşünmeniz görüşme de işinize yarayabilir.