Yarı Zamanlı Çocuk Bakıcısı Maaşları

5/5 - (1 Oy)

Okul çağındaki çocuğunuz için bakıcı arıyor fakat tam olarak kaç lira maaş vereceğinizi bilemiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Çalışan birçok ebeveyn çocuğun okuldan çıktıktan sonraki zamanını doldurmanın yollarını arıyor. Bu problemin çözümünü çocuğunuzla yar zamanlı bir şekilde ilgilenecek bir çocuk bakıcısı ile çözebilirsiniz. Aile büyükleri belli kuralları ezebildiği için çocuğunuzla ilgilenecek profesyonel kişiler olmayabilirler. Yarı zamanlı çocuk bakıcısı maaşları için belirlediğiniz ücretten emin olamıyorsanız bazı noktaları yeniden düşünmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Yarı zamanlı bakıcı ücretlerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. 

Yarı Zamanlı Çocuk Bakıcısı Maaşları
Çalışan birçok ebeveyn çocuğun okuldan çıktıktan sonraki zamanını doldurmanın yollarını arıyor.

Civardaki Yarı Zamanlı Bakıcıların Aldığı Maaşları Dikkate Alın

Atmanız gereken ilk adım eğer varsa yarı zamanlı bebek bakıcısı veya çocuk bakıcısı ile çalışan arkadaşlarınızdan veya yakınlarınızdan tüyolar almak. Tecrübesi olan aileler bu konuda size rehberlik edebilirler. Bu konuda birçok tecrübeye sahip oldukları için size yardım edebilecek en doğru kişilerdir. Örneğin civar bölgedeki yarı zamanlı bakıcı ücretleriyle ilgili sizi bilgilendirebilirler. Yarı zamanlı bir çocuk bakıcısı ile çalışmanın zorlukları ve artıları konusunda sizi aydınlatabilirler. 

İş Sorumluluklarına Göre Maaş

Bakıcınızın iş sorumluluğu çocuğunuzu okuldan alma, oyun oynarken ona göz kulak olma gibi görevlerle sınırlı kalıyorsa ücreti de doğal olarak ortalama bir maaş dilimi aralığında olacaktır. Sorumluluklar çocukla birlikte oyun oynama, çocuğu okuldan alıp eve götürme, yemek yapma, ev işlerine de yardımcı olma gibi daha fazla emek gerektirdiklerinde yarı zamanlı çocuk bakıcısı maaşları ‘nda da artış olacaktır. İhtiyaçlarınız fazla ise bu tür bir bakıcı sizin için daha uygun bir seçenektir. Aradığınız çocuk bakıcısı çocuğunuzun ev ödevlerine yardımcı olan, aktiviteler yapabilen ve çocuğun gelişim dönemlerine hakim olan bir bakıcı ise vereceğiniz maaşı ortalamanın üzerine çıkarmalısınız.

Bakımı Yapılacak Çocukların Sayısı

Yarı zamanlı bakıcı maaşları, bakıcının sorumlu olduğu çocukların sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Üç çocukla ilgilenen bir bakıcı ile tek bir çocukla ilgilenen bir bakıcının alması gereken maaş doğal olarak aynı olmayacaktır. Çocukların her birinin sorumluluklarının, vereceğiniz maaşı etkilediğini unutmayın. 

Çocuk Bakıcısının Tecrübesi

Çocuk bakıcısının tecrübeleri, maaş belirlerken dikkate almanız gereken en önemli noktalardan biri olmalıdır. Bakıcı arama sürecinizde ‘’Kaç yıl bu mesleği yapmış?’’,  ‘’Kaç yaşında?’’,  ‘’Bu konuda aldığı bir eğitim var mı?’,’ ‘’Çocuklara ayak uydurabilecek biri mi?’’ gibi sorular sorarak süreci hızlandırabilirsiniz. 

Daha fazla tecrübenin, daha yüksek bir maaş gerektirdiğini göz önünde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır.

Çocuk Bakıcısının Ekstradan Ev İşlerini Üstlenmesi

Eğer çocuğunuz dikkatli bir gözetim gerektiren süreçte değilse yarı zamanlı çocuk bakıcısının ev işlerine yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda sorumluluklara ekstra olarak yemek ve ev işleri dahil olacağı için düşündüğünüz maaş limitini arttırmanız gerekecektir. 

Bu durum, her çocuk bakıcısının ev işleri yapması gerektiği anlamına gelmediği gibi bazen de çocuk bakıcısının işten vazgeçmesine sebep olabilir.  Eğer ev işlerini de üstlenen bir çocuk bakıcısı arıyorsanız bunun için bütçe ayırmanız bakıcınızın fikrinin değişmesini sağlayacaktır.

Bununla birlikte; çamaşır, bulaşık, temizlik, yemek gibi ev işlerini yapmak için hevesli olmayan bir çocuk bakıcısı ile karşılaştıysanız diğer adayları düşünebilirsiniz.

Ev Ödevlerine Yardımcı Olma

Aradığınız çocuk bakıcısının çocuğunuzun ev ödevlerine yardımcı olmasını istiyorsanız bakıcı adaylarının iyi eğitim almış olduğuna dikkat etmelisiniz. En azından çocuğun derslerine hakim olan adaylar arasından seçim yaparsanız işiniz kolaylaşacaktır. 

Çocuktan arta kalan zamanlarını ev işleri ile geçiren ve bu şekilde ekstra para kazanmak isteyen yarı zamanlı çocuk bakıcıları bulmanız hiç de zor değil. Sitemiz aracılığı ile iş arayan yaklaşık 400.000 çocuk-bebek bakıcısı arasından, aradığınız kriterlere uygun bir bakıcı bulabilirsiniz. 

Yatılı veya Yarı Zamanlı Çalışma

Çocuğu okul çağında olan aileler çocuk bakıcısı arayışı süreçlerinde çoğunlukla yarı zamanlı çocuk bakıcısı tercih ederler. Yarı zamanlı çalışabilen çocuk bakıcısı arıyorsanız, bakıcınızın çalışma saatlerinizi çocuğunuzun okul sonrası saatlerine göre ayarlamanız gerekmektedir. Çünkü çocuğun okulda olduğu süre boyunca çocuk bakıcısına olan ihtiyaç azalır. Fakat çalışma saatleri değişkenlik gösteren aileler için yatılı bakıcı önem verilen bir meseledir. Elbette ki yatılı bakıcı ile birlikte çalışacaksanız vereceğiniz maaşın yarı zamanlı çalışan bir bakıcıya vereceğiniz maaştan farklı olması gerekmektedir.

Tatil Günleri Gibi Yan Haklar

Yarı zamanlı çocuk bakıcısına vermeyi düşündüğünüz maaş; sağlık sigortası, bayram tatilleri, izin günleri ve bakıcının üstlendiği ekstra sorumluluklara göre değişkenlik gosterecektir. Örneğin aradığınız bakıcının tatil günleri skalasını geniş tuttuğunuz takdirde maaş aralığını da bir tık düşük tutabilirsiniz. 

Bakıcının Ulaşım Masrafları

Yarı zamanlı çalışan çocuk bakıcıları çoğu zaman çocuğu okuldan alır ve eve bırakır. Bunun dışında çocuğu gitar dersine, yüzme kursuna bırakmak, Matematik özel dersinden almak gibi sorumlulukları da olabilir. Çocukla ilgili çeşitli ulaşım bedellerinin aile tarafından karşılanması etik anlamda daha doğru olacaktır. 

Diğer yandan bakıcınızın yol ve yemek masraflarını karşılamanız önerilir. Aile olarak böyle bir karar verdiğiniz takdirde çok daha fazla tecrübeli çocuk bakıcılarına ulaşabilirsiniz. 

Yarı zamanlı çalışan çocuk bakıcılarının sorumlukları ile yatılı veya tam zamanlı çalışan çocuk bakıcılarının sorumlulukları farklılık gösterecektir. Hatta yarı zamanlı çalışan bakıcılar arasında dahi farklılıklar olabiliyor. Bu noktada ailenin yaşam tarzı ve talepleri asıl belirleyici noktadır. Bu sebeple tek tip bir maaştan söz etmek olanaksızdır. 

Civardaki çocuk bakıcısı maaşları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra vereceğiniz yan haklar, tatil günleri, bakıcıya ihtiyaç duyduğunuz zaman aralığı, bakıcının yapmasını istediğiniz ekstra ev işleri, tecrübeleri gibi pek çok etken çocuk bakıcısı maaşlarını etkilemektedir. 

Yarı Zamanlı Çocuk Bakıcısı Bakiciburada.com ‘da…

Her ailenin ihtiyacı ve bütçesi farklı olabilir. Yarım gün de olsa bir anne olarak kendinize zaman ayırmak, bu yarım günde başka işlerinizi halletmeyi isteyebilirsiniz. Bakiciburada.com, yarı zamanlı çocuk bakıcısı bulabilmeniz için de sizlere destek sunuyor. Size önerimiz bir ilan yayınlamak olacaktır. Sabahtan mı ya da öğleden sonra mı yarım gün çocuk bakıcısı aradığınızı ilanda yazın, sizinle çalışmak isteyen çocuk bakıcıları iş ilanınıza başvursun, beğendiğiniz bakıcılarla hemen iletişime geçin!