Yatılı İş İlanları Hangi Meslekler İçin Geçerlidir?

Puanla

Yatılı meslek olarak önemli bir popülariteye sahip olan bakıcılık ve ev işlerine yardımcılık, büyük sorumluluklar gerektirir. Ayrıca kazanç yönü yüksek olan bu meslekler için iyi bir referansa sahip olunmalıdır. Yatılı iş ilanları, iyi bir bakıcı ve ev yardımcısı bulabilmek için büyük kolaylık sağlar. İhtiyaç sahipleri bu ilanlar sayesinde bakıcı ve yardımcıların iş tecrübesi ile eğitim düzeylerini inceleme fırsatı bulur. Yatılı bakıcılık; hasta, yaşlı, çocuk ve bebek bakıcılığı olarak sınıflandırılır. Ev işlerine yardımcılık ise aşçı, temizlikçi ve bakıcı gibi özellikleri bir arada barındırır. Yatılı bakıcı arayan aileler, ilan sayfalarında öncelikle profil fotoğrafı, iyi bir referans ve ulaşım mesafesine dikkat eder. Bir bakıcı ilanında olması gereken bu özellikler, ilk izlenimin önemli olduğunu hatırlatır niteliktedir. Peki, yatılı iş ilanları hangi meslekler için geçerlidir öğrenmek ister misiniz?

Yatılı Bakıcı İş İlanları İçin Geçerli Pozisyonlar

Bebek – Çocuk Bakıcılığı , Oyun Ablalığı, Ev Yardımcılığı, Hasta ve Yaşlı Bakımı yatılı seçeneği de olan işlerdendir.

Yatılı bakıcılık, ailelere zaman kazandıran bir meslektir. Ev sahiplerinin ihtiyaçlarından dolayı çeşitli pozisyonlara ayrılır ve iş ilanları bu doğrultuda verilir.

Bebek Bakıcısı

Bebek bakıcısı,  çalışan annelerin bebekleriyle ilgilenemiyor olmasından kaynaklı endişelerden kurtarır; aile büyüklerinden yardım alınamadığında tek güvenilir kişi olur. Bebeğine evde bakmak isteyen annelere, bebeğin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yardımcı olmaktadır. Yatılı bebek bakıcısı, olumlu düşüncelere sahip ve neşeli biri olmalıdır.

Çocuk Bakıcısı

Çocuk bakıcısı, okul öncesi ve yabancı dil eğitiminde yardımcıdır. Ailelerin, yatılı çocuk bakıcısı arama nedenlerinden biri de, okuldan gelen çocuğun ihtiyaçlarının giderilmesidir. Çalışan ailelerin eve geç geldiğinde, onunla ilgilenecek birinin olduğunu bilmesi güven vericidir.

Oyun Ablası

Oyun ablası, ailelerin isteğine bağlı birkaç saat çalışmanın yanı sıra yatılı olarak da çalışma fırsatına sahip bir bakıcı pozisyonudur. Özellikle yaz tatillerinde ailelerle birlikte yazlığa gidebilir. Eğer aileler çocuklarıyla daha çok ilgilenilmesini istiyorlarsa, oyun ablası yatılı olarak çalışır. Örneğin Gebze’de üniversitede okuyan biri, Gebze’de yatılı iş ilanları aracılığıyla başvuru yapabilir. Bu sayede okula giden bir oyun ablası, akşamları çocuğun ödevleri konusunda yardımcı olur; işveren ailenin yanından okul hayatına devam eder.

Hasta Bakıcısı

Hasta bakıcısı,  ailelerin bazı sorumlulukları nedeniyle sevdiklerinin bakım ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda büyük destek olmaktadır. Yatılı hasta bakıcı ilanları, evde ya da hastanede bakım ihtiyacını karşılayabilecek kişilere ulaşılmasını kolaylaştırır.

Yaşlı Bakıcısı

Yaşlı bakıcısı, ailelerde bulunan yaşlı yakının sağlık sorunları veya günlük gereksinimlerini karşılayan bir meslektir. Eğitimli ve tecrübeli yatılı yaşlı bakıcısı arayan aileler, uzman kadrolara sahip yerlerden rahatlıkla yatılı iş ilanı verebilir.

Ev İşlerine Yardımcı

Ev işlerine yardımcı, çalışan aileler ve ev işlerini yapamayacak durumda olan kişiler için ideal bir seçimdir. Karı koca yatılı iş ilanları da villa veya çiftlik gibi büyük yaşam alanlarına sahip aileler için yardımcı olmaktadır.

Yatılı İş İlanlarında Ailelerin Aradığı Özellikler

Güven duygusu, ailelerin gönül rahatlığıyla evini ve sevdiklerini emanet etmesinde büyük rol oynar.

İnsanlar, çalışma hayatındaki sorumluluklardan dolayı evdeki rutin işlerle ilgilenemeyebilir. Çalışmayan kişiler de çocuk bakımının yanı sıra hasta veya yaşlı yakınına bakma durumunda kalabilir. Ortaya çıkan çeşitli bakım ihtiyaçlarını yeterli düzeyde karşılayamayanlar, gece yatılı iş ilanları vererek iyi bir yardımcı bulmayı hedeflemektedir. Çocuk, hasta, yaşlı bakıcısı ile oyun ablası ve ev işlerine yardımcı yatılı olarak çalışılmaya uygundur. Aileler, yatılı iş ilanı verirken önemli kriterlere dikkat eder.

Yatılı İş İlanında Önemli Kriterler

  • Güven duygusu, ailelerin gönül rahatlığıyla evini ve sevdiklerini emanet etmesinde büyük rol oynar.
  • Referans, bakıcının tüm özelliklerini yansıttığı gibi güvenilir olmasını da belirler. İyi bir referansa sahip olanlar tercih edilir.
  • İyi bir özgeçmiş, özel hayatın düzenli olup olmadığının kanıtı niteliğindedir. Ancak sorumluluk sahibi bakıcılar işlerinde başarılı olur.
  • Eğitim seviyesi, iş yaşamındaki başarıyı olumlu yönde etkiler. Kişisel gelişimine önem verenler, yatılı olarak çalıştığı mesleğine artı bir değer kazandırır.
  • Mesafeli olmak, saygıyı ve özveriyi beraberinde getirir. Aileler, bakıcı ile aralarındaki sınırların bilinmesini ister.
  • Uzun süreli yatılı çocuk bakıcısı, ev yardımcısı veya hasta-yaşlı bakıcısı birini bulabilmek, aileler için son derece önemlidir. Seyahat ve sağlık sorunu yaşamayan kişiler ön planda tutulur.

Yatılı İş İlanında Bakıcılar Neler Bekler?

Bakıcılar, ailelerle uzun süreli bir çalışma dönemi geçirmek isterler.

Bayan yatılı iş ilanları veren aileler, ihtiyaçlarına uygun bir bakıcı bulmak ister. Doğru kişiyi bulabilmek için başvuru yapacak olan kişilerin de istekleri karşılanmalıdır. Bakıcılar, bir yatılı iş ilanında başvuru yaparken neleri dikkate alır ve ailelerden neler ister?

  • Aileler, bakıcıdan neler istediğini doğru ve net bir biçimde anlatmalıdır. İhtiyaçlar doğrultusunda yapılması istenen görevler, ailelerin bakıcılarla ilk görüşmesinde mutlaka netlik kazanmalıdır.
  • Anlayışın tek taraflı olmasından ziyade, karşılıklı empatinin oluşması gerekir. İş dışında da bir hayat sürdürdüğü unutulmamalıdır.  
  • Yatılı iş ilanları, erkek ve bayan bakıcılar için kolay bir iş bulma yöntemidir. Ailelerle uzun süreli bir çalışma dönemi geçirmek isterler.
  • Yatılı bakıcı iş ilanlarından seçilen kişilere karşı sürekli tedirginlik yaşanmaması gerekir. Bir bakıcı, kendisine güven duygusuyla yaklaşılmasını ister. Sürekli kuşkulu tavırlara maruz kalmak, yatılı mesleklerde çalışanlar için rahatsızlık verici bir durumdur.
  • Ailenin en başta kendisi ile anlaştığı kriterlerin dışına çıkılmasını istemezler. Talep edilen işlerin dışında görevler vermek, bakıcının performansını düşürür. İşten ayrılmasına sebep olabilir.
  • Yatılı bakıcılık mesleği sabır gerektiren ve zorlukları olan bir iştir. Görüşme sırasında, ailenin bunun farkında olup olmadığı bakıcılar için çok önemlidir. Talep ettiği ücretin dışında düşük rakamların verilmesi, emeğinin karşılığını alamayacağı düşüncesine sürükler.

Yatılı Bakıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Bayan yatılı iş ilanları, ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık şirketleri tarafından sıklıkla yayınlanır. Erkek bakıcıların da yatılı olarak çalışmasıyla, online iş başvuruları artış göstermektedir. İstanbul yatılı iş ilanları, iş temposunun yoğun olmasından dolayı bakıcıların karşısına çıkar.  Diğer illerde yaşayan aileler de online danışmanlık sayesinde, aradıkları özelliklerde bakıcı bulabilir. Örneğin Malatya’da yaşayan bir aile; yatılı olarak bebek bakıcısı, hasta veya yaşlı bakıcısı ihtiyacına göre birini kolaylıkla bulabiliyor. Aileler yatılı iş ilanı verdiğinde, bakıcı seçiminde hangi hususlara dikkat etmelidir?

  • Güvenilir biri olması,
  • Sağlık sorunu yaşamaması,
  • Sorumluluk sahibi olması,
  • Sevgi ve hoşgörü değerlerine sahip olması,
  • Öz güveninin yüksek özellikte olması,
  • Davranışlarının düzgün olması,
  • Emanet edilen evi ve kişileri koruma duygusuna sahip olması.

Yatılı İş İlanlarının Aileye ve Bakıcıya Avantajları

Türkiye geneli yatılı iş ilanları; eşinden ayrılmış, maddi durumu olmayan veya eşi vefat etmiş bayanların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir fırsattır. Hasta, yaşlı veya çocuk bakıcısı olarak çalışabileceği gibi ev işlerinde anne yardımcısı pozisyonunda çalışabilir. Üniversite eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen kişiler için yurt dışı yatılı iş ilanları büyük bir fırsattır. Çocuk bakıcısı, oyun ablası veya ev işlerine yardımcı bayan olarak çalışırken; yabancı dilini geliştirebilir ve farklı yerleri gezme fırsatı bulabilir. Aileler, yatılı olarak evinde çalıştırdığı kişilere ayrı bir oda tahsis eder. Ailenin, ihtiyaçları doğrultusunda yardım edebileceği birinin olması huzur vericidir. Yatılı işler arasında olan bebek, çocuk, hasta ve yaşlı bakıcılığı ile ev işlerine yardımcılık ve oyun ablalığı büyük değer kazanmaktadır. Evde bir yardımcı bakıcının olması, çalışan kişilerin iş hayatını olumlu yönde etkiler. Bebeğine evde kalarak bakmak isteyen bir anne, bebek bakımı konusunda uzman bir bakıcı sayesinde yorgunluk ve uyku sorunu yaşamaz. Okul öncesi çocuk için yabancı yatılı bakıcı ile çalışmak, yabancı bir dil öğrenilmesini sağlar. Yatılı olarak çalışmak zahmetli bir iştir. Bakıcıyla yapılan anlaşmanın ücreti, görevin niteliklerine göre değişkenlik gösterir. Türk yatılı bakıcı 3.000-3.500 TL, yabancı yatılı bakıcı ise 600-1.000 Dolar arasındadır.

Bakıcıburada.com, Gündüzlü ve Yatılı İş İlanlarıyla Yanınızda!

Bebek bakıcısı, çocuk bakıcısı ya da hasta-yaşlı bakıcı ilanları Bakiciburada.com üzerinden hızlıca yayınlanıyor. Ayrıca oyun ablası ya da ev işlerine yardımcı aramalarınızda Bakiciburada.com size destek oluyor. Gündüzlü çalışan ya da yatılı çalışan bakıcıları, Bakiciburada.com sitesini ziyaret ederek; referans, adres, telefon ve kimlik doğrulaması yaparak yayınladığımız bakıcı profillerini inceleyebilirsiniz. Bakıcınızı uzaklarda aramayın!