2024’de İyi Bir Bebek Bakıcısı Olmak

5/5 - (2 Oy)

Günümüz bilgi çağında, teknoloji tabiri caizse bir parmaklarımızın ucundadır. Zaman zaman internet ortamında yabancı kişilerle görüşmemeniz telkin edilse de, iş ağına katılmak veya işinizi büyütmek için online görüşmelere katılmak durumundasınız. Saniyeler içinde bir akşam yemeği için online rezervasyon yaptırabilmekten, çocuk bakıcılığı hizmetlerine erişebilmeye kadar internetin sınırsız dünyasından faydalanabilirsiniz. Bu makalemizde 2024’de iyi bir bebek bakıcısı olmak için neler yapılmalı birlikte bakacağız.

Diğer yandan bazı ebeveynler internet ortamındaki profesyonel çocuk bakıcılığı hizmetlerine karşı önyargılı olabilmektedir. Bu yazıda, güvenilir ve başarılı bir bakıcı olmanız için takip etmeniz birkaç adımdan bahsedeceğiz.

2020’de İyi Bir Bebek Bakıcısı Olmak
2024’de İyi Bir Bebek Bakıcısı Olmak

1. Bebek Bakıcılığı Sizin İçin Doğru Bir Meslek mi? Karar Verin

Bebek bakıcılığı yetenek ve özen isteyen bir iştir. Aynı zamanda beraberinde büyük sorumluluk getirir. Eğer çocukları pek de sevmiyorsanız bu sizin performansınıza ister istemez yansıyacaktır. Küçük çocuklara bakmak büyük bir dikkat gerektiren bir meseledir. Dikkatiniz daima bebeğin üzerinde olmalıdır. Bebeğe mama yedirirken, oyun oynarken, onu uyuturken..Tüm bu işlerle meşgul oluyorsanız fazlasıyla dikkatli olmalısınız. Bu sebeple bebek bakıcılığı yapmaya karar vermeden önce kendi kendinize iyice düşünmeli, kendinizden emin olmalısınız.

Hala birçok bebek bakıcısı işlerini kendi aramaları ile bulmaya çalışıyor. Bakiciburada.com’a üye olun ve yeteneklerinizi, tecrübelerinizi, hobileriniz, başka bir dil biliyorsanız dil bilgilerinizi ifade ederek CV oluşturun. Çeşitli güvenlik kanallarımızdan geçtikten sonra hiç vakit kaybetmeden hızlıca birçok işe başvurabilirsiniz. Günümüz dünyasında çevrenizden iş aramaktan vazgeçin ve online iş arama kanallarına güvenin. Bu sayede dilediğiniz gibi bir iş bulmanız ve seçenekleri değerlendirmeniz kolaylaşacaktır.

2. Güven Kazan

Artık bebek bakıcılığı işinde bir başarı elde etmeye karar verdiğine göre yeteneklerini geliştirmen ve sertifika alman için birkaç yol izlemen gerekiyor.

• Bebek bakıcılığı ile ilgili eğitim veren bir kursa başlamak mantıklı bir fikir olacaktır. Bu kurslar genellikle çocuğa mama yedirme, ev yönetimi, planlama, çocuk bakımı ve çocuk gelişimi gibi konularda eğitim verir.

• Bebek bakıcılarının ilk yardım eğitimi almaları aileye güven verecektir. Her aile ilk yardım eğitimi almış bir bebek bakıcısı ile çalışmak ister.

• Başarılı bir bebek bakıcısı olmak istiyorsanız, çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olun. Bunu çocuklarla ve bebeklerle derinlemesine vakit geçirerek, kurslara başvurarak veya çocukların mental ve fiziksel gelişimleriyle ilgili kitaplar okuyarak yapabilirsiniz.

3. Kendinizi Çevrimiçi Ortamda Tanıtın

Bakiciburada.com ’da profilinizi özenli bir biçimde düzenledikten sonra çevrenizdeki ailelerin ilanlarına başvurabilirsiniz. Yatılı bebek bakıcılığı yapmayı düşünüyorsanız tüm Türkiye için tercih yapmanız mümkün. Sitemizde ilanlara başvurabildiğiniz gibi CV’niz beğenildiği takdirde aileler de sizinle iletişime geçebilir. Başvuru yaparken uygun günleriniz, öne çıkan tecrübeleriniz ve yeteneklerinizden oluşan düzgün Türkçe ile yazılmış özet bir ön yazı göndermenizi tavsiye ediyoruz. Profilinizi bebek bakıcılığı ve çocuk bakıcılığından ev yardımcılığı ve köpek bakıcılığına kadar uzun bir yelpaze içinde oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki çeşitli sertifikalar, kurslar, bilgi birikimi ve tecrübeler profilinizin dikkat çekmesini sağlayacaktır. 2022 için konuşacak olursak çevrim içi ortam size iş bulma, bilgi edinme, çeşitli çevrim içi topluluklara katılma gibi pek çok fırsat sunuyor. Bu fırsatları göz ardı etmeniz sizin kendinizi gösterme ve iş bulma ihtimalinizi düşürecektir. 2023’de iyi bir bebek bakıcısı olmak ve iyi bir bebek bakıcılığı işi bulmak istiyorsanız doğru ve güvenilir bir platformda iş aramak sizin için en iyi seçenek olacaktır. 

Bakıcılara Güvenlik Tüyoları

Bebek bakıcıları ve dadılara yardımcı olmayı sağlayan Bakiciburada.com kaynaklı bu tüyolar, olabileceğinin en iyisi!

  • İşe alım sürecinin sadece ailelerin beklentileriyle tanışmaktan ibaret olmadığını hatırlayın. Bu aynı zamanda sizin doğru bir seçim yaptığınızdan emin olmanızı sağlar!
  • Aileyle buluşmadan önce bir telefon görüşmesi ayarlayın. Bunu sizin o aile için doğru seçim olup olmadığınızı ölçmek için kullanın.
  • Bakım gününden önce aile ve çocuğuyla bir gündüz görüşmesi düzenleyin. Görüşme süresince sormak için konuyla alakalı bir soru listesi oluşturun. Bunun için, görüşme soruları ile ilgili tüyolar verdiğimiz ( Bakıcılara Mülakat için İpuçları ) makalemize göz atabilirsiniz!
  • Evlerine gitmeden önce aileyi daha iyi tanımak isterseniz, onlarla daha rahat bir şekilde etkileşime girmek için park veya kafe gibi doğal bir ortamda buluşabilirsiniz. Böylece çocukları daha doğal ve eğlenceli bir çevrede görmüş de olursunuz!
  • Bakım gününden önce ailelerden bir ev turu isteyebilir ve konu ile alakalı güvenlik bilgileri ( Örn; telefonun yeri, cep feneri, anahtarlar, yangın alarmı) alabilirsiniz. “Acil Durum Bilgisi Listesi”ni yazdırarak aile ile birlikte üstünden geçebilirsiniz.
  • Doğru aileyi bulma sürecinde acele etmeyin! İşe alım ve oryantasyon süreci günler veya haftalar alabilir. Bu size doğru seçimi yapma garantisi için zaman tanıyacaktır!

Bakiciburada.com ‘dan Bebek Bakıcısı İlanlarını Takip Edin

Bakiciburada.com çevrenizdeki ailelerle sizi gerekli güvenlik kontrollerinden sonra buluşturarak hem işvereni hem de çalışanı mutlu etmeyi hedefliyor. Çevreniz aracılığıyla iş bulmaya çalışmak sizi kısıtlı sayıda ve tek tip işverenlerle karşılaştıracak ve süreci uzatacaktır. Eğer çocukları seviyorsanız, bu alanda kariyer hedefiniz varsa Bakiciburada.com ’un kapıları size sonuna kadar açıktır. Bebek bakıcısı iş ilanları sayfamızdan size uygun ilanlara başvuru yapabilirsiniz.