Bakıcı Şirketleri Aracılığıyla Bakıcı Bulmak

Bakıcı Şirketleri Aracılığıyla Bakıcı Bulmak

5/5 - (1 Oy)

Eğer çevrenizde tanıdığınız bir bakıcı adayı yoksa, bakıcı şirketleri aracılığıyla bakıcı bulmak için bir yola koyulacaksınız. Tanıdığınız bakıcı anneniz, kayınvalideniz de olabilir. Tabi herkesin bu imkanı olmayabilir. Ya da tanıdığınıza bırakmanız sizin için dezavantaj da olabilir. Eğitimli bir bakıcı da istiyor olabilirsiniz. Bunlar başka makalelerimizin konusu. 

Bakıcı bulmak kimi zaman sancılı bir süreç olabilir. Doğru hamleleri yapmak bu süreçte sizi rahatlatacaktır. Eminim çoğunuzun tanıdığı bir bakıcı şirketi yoktur. Çünkü ilk defa anneliği tadıyor olacaksınız. Ya çevrenizden kimden bulmalıyım diye öğrenecek ya da çoğumuzun bir şey ararken yaptığı gibi arama motoruna bakıcı kelimesini yazacaksınız.  Karşınıza 2 seçenek çıkacaktır. Ya Bakiciburada.com gibi internet siteleri vasıtasıyla bakıcınızı bulacaksınız ya da bu işin danışmanlığını yapan firmalarla görüşeceksiniz. 

Bakıcı Danışmanlık Şirketleri Nasıl Çalışır?

Danışmanlık şirketleri genellikle yerel olur. Osmanbey ve civarında bakıcı bulan şirket başka, Sarıyer’de bakıcı bulan şirket başka olabilir. Öncelikle size yakın olan bakıcı şirketiyle iletişime geçmeniz gerekecektir. Çünkü kimse Pendik’ten bakıcı bulmak için Beşiktaş’taki bakıcı danışmanlık firmasına gitmek istemeyecektir. 

Danışmanlık firmasıyla yapacağınız ön protokol ve danışmanlık bedelinin bir kısmını vererek bakıcı şirketinin size bakıcıları göndermesini bekleyeceksiniz. Şanslıysanız ve önceden haber verirseniz, sizin gittiğiniz zamanda sizi 2-3 bakıcı adayıyla görüştürecektir. İçlerinden birini beğenirseniz anlaşır, danışmanlık bedelinin geri kalanını da öder, evinize geri dönersiniz. Anlaşamazsanız da evinize daha sonra birkaç bakıcı adayı göndereceklerdir. Anlaştığınız bakıcı 3 ay içerisinde ayrılırsa, size bedelsiz 1 defa daha bakıcı bulmayı taaahüt eden şirketler olacaktır. 

Danışmanlık firmalarının sizden talep edeceği ücret bakıcıya vereceğiniz yıllık ücretin %10’u civarında olacaktır. Bakıcınıza 25.000 TL ücret verecekseniz, danışmanlık firması da sizden 30.000 TL civarında ücret talep edecektir. Ya da bakıcı bulma bedeli olarak bakıcıya vereceğiniz aylık maaş kadar isteyen de olabilir.

İnternetten Bakıcı Bulunur mu?

Bundan 16 yıl önce bakıcınızı internet sitesi vasıtasıyla bulmaya çalışsanız, emin olun böyle bir site yoktu. Yurt dışında bunun örnekleri çoktu. Aileler hep keşke bizde de böyle bir internet sitesi olsa diye hayıflanırdı. Hatta yurt dışındaki bu siteler vasıtasıyla bakıcı bulan aileler de yok değildi. 

İnternet sitesi vasıtasıyla bakıcı bulan şirketler de ikiye ayrılıyor. Sadece ilan yayınlayan şirketler, ilan ve bakıcı havuzu olan şirketler. 

Bakıcı Şirketleri Aracılığıyla Bakıcı Bulmak
Bakıcı Şirketleri Aracılığıyla Bakıcı Bulmak

Bakiciburada.com, hem ilan verilen hem de 800.000’i aşkın bakıcı havuzu olan bir bakıcı bulma sitesi. Bakıcı sitelerinden bakıcı bulmak, bakıcı danışmanlık firmalarına göre 7-8 kat daha uygun fiyatlı. Üstelik Bakiciburada.com Türkiye genelinde hizmet veren bir şirket. Acaba bizim mahallede hizmet veriyor mu gibi bir derdiniz yok. Bebek bakıcısı buluyor ama yaşlı bakıcısı da buluyor mu, tereddüt etmenize gerek yok. 

Bakiciburad.com ‘la Bakıcı Bulun, Zamandan Tasarruf Edin

İnternet başına oturun, bakıcı aradığınız ili, ilçeyi ve aradığınız kriterleri girin, size uygun bakıcıları görün. Bakıcıların profillerini inceleyebilir, ister telefonla ister mesajla iletişime geçebilirsiniz. İnternet başına oturun dediysek, cep telefonunuzdan da bakıcınızı bulabilirsiniz. Diyelim işten çıktınız, serviste eve gidiyorsunuz. Hemen girin bakiciburada.com mobil sitesine, aynı masaüstü bilgisayarınızdan gördüğünüz gibi bakıcılarla ilgili tüm özellikleri görün ve iletişime geçin. Bir bakmışsınız, evde bakıcınız sizi karşılıyor. 

Bakiciburada.com ‘da olduğu gibi bakıcı sitelerinde ilan da girebilirsiniz. Bakıcı iş ilanınıza başvuru yapan bakıcı adaylarıyla görüşüp, iş başı yaptırabilirsiniz. Eğer bakıcı bulmak çok zaman alacak diye düşünüyorsanız, Bakiciburada.com ‘la bu iş çok kolay. Hafta sonunuz size kalsın, siz piknik yaparken bir taraftan da cep telefonunuzla bakıcınızı seçebilirsiniz.   

İnternet sitelerinde bakıcı ararken dikkat etmeniz gereken bir husus da bakıcılarla ilgili güvenilirlik. Sitede bakıcının kimliği ve adli sicil belgesi doğrulanmış mı, referansı var mı, hakkında diğer aileler yorum yazmış mı, telefon ve e-postası doğru mu gibi bilgileri de göz önünde bulunduruyor olmanız gerekmektedir. Bakiciburada.com tüm bu güvenirlik sorunlarını çözmektedir.

Bakıcınızı tanıdıkla mı, danışmanlık firmasıyla mı yoksa internet sitesi vasıtasıyla mı bulacaksınız karar sizin…