Bakıcınızın Uyması Gereken Sosyal Medya Kuralları

Bakıcınızın Uyması Gereken Sosyal Medya Kuralları

5/5 - (3 Oy)

Facebook, Twitter veya Instagram gibi sosyal medya alanlarında kişisel ve özel hayatınızla ilgili bilgilerin bakıcınız tarafından paylaşılıyor olunması bakıcınızla konuşmanız gereken önemli konulardan biri. Beklentilerinizin ve isteklerinizin karşılıklı olarak anlaşılabilmesini istiyorsanız evde uyulması gereken kuralları ve görevleri bakıcınıza detaylı bir şekilde anlatmalısınız. Bakıcınızın uyması gereken sosyal medya kuralları nelerdir birlikte bakalım.

Sosyal medya yoluyla fotoğraf paylaşmak ve güncel haberleri yayınlamak yaygın ve pratik iletişim araçlarından biri haline geldi. Büyük olasılıkla bakıcınızın da en az bir sosyal medya hesabı var ve bakıcınız çocuklarınızın fotoğraflarının internette yayınlanıyor olmasından rahatsız olduğunuzun farkında bile değil.

Bakıcınızın Uyması Gereken Sosyal Medya Kuralları
Bakıcınızın Uyması Gereken Sosyal Medya Kuralları

Bakıcınıza veya Dadınıza Hatırlatmanız Gereken Birkaç Sosyal Medya Kullanım Kuralı:

Sosyal medya kuralları oluşturmanız ve bunu bakıcınızla paylaşmanız, sizin dışınızda gelişebilecek olaylara önceden müdahale etme fırsatı oluşturur.

1) Güvenlik Ayarlarını Beraber Gözden Geçirin. 

Sosyal medya hesaplarının ayarları değişebiliyor bu yüzden bakıcınız paylaşımda bulunduğunda yer bildiriminin kapalı olmasına dikkat edin. Ayrıca bakıcınıza gizlilik ayarlarını sadece arkadaşları ve takip edenleriyle iletişim kurabilecek şekilde değiştirmesini isteyin. Ailenizin kişisel bilgilerinin herkese açık görünür bir şekilde yer almasına izin vermeyin.

2) Fotoğraf Paylaşımlarına Kısıtlamalar Getirin. 

Çocuğunuzun resimlerinin sosyal medyada yayınlanması ile ilgili düşüncelerinizi bakıcınızla paylaşın. Hiçbir şekilde paylaşılmamasını mı tercih edersiniz ya da etiket kullanmadan yayınlanıyor olması sizin için sorun değil mi ?

3) Aile Gizliliğinize Önem Verin. 

Bakıcınızdan ailenizdeki kişilerin isimlerini ve kimliğinizi ortaya çıkaracak özel bilgilerinizi paylaşmamasını isteyin. Evinizin olduğu sokağın isminden çocuğunuzun okul adresine kadar olan adres bilgilerinin yer bildirimi yaparken gözükmüyor olmasına dikkat etmesini söyleyin.

4) Çocuklarla İlgilenirken Dikkat Edin.

Bakıcınıza nazikçe telefon üzerinden arkadaşlarıyla ya da ailesiyle iletişim kuruyor olmasının çok çekici olduğunu bildiğinizi fakat telefonuyla geçireceği sürelerde dikkatli olmasının çok önemli olduğunu hatırlatın. Telefon onun çocuklar üzerindeki ilgisini dağıtacaktır. Sizin içinde uygun olan sınırlamalar getirebilirsiniz örneğin bakıcınız telefonu sadece acil zamanlarda ya da çocuğunuz uyurken kullanabilir.

Bu tür sosyal medya kullanım kurallarının bakıcınız ya da dadınız ile paylaşılması onun işinde başarılı olarak çocuğunuza en iyi bakımı sağlamasına yardımcı olacak bir araçtır. Eğer çocuğunuzla ilgilenmesi gereken vakitte telefonu ile olması gerekenden daha fazla uğraşıyorsa kurallara uyması gerektiğini güzel bir dille bakıcınıza anlatın. Unutmayın ki çoğu bakıcı ailenizin gizliliğinin ve güvenliğinin korunmasının ne kadar önemli olduğunun farkında ve ailenizi bile bile tehlikeli bir durum içinde bırakmayacaktır.

Tecrübeli, Güvenilir Bebek & Çocuk Bakıcısı Bulun

Bakıcınızın uyması gereken sosyal medya kuralları nedir birlikte inceledik. Eğer çalıştığınız bakıcınız bu kurallara riayet etmiyorsa, yeni bir bakıcı arayışına girmelisiniz.

Bakiciburada.com, siz ve sevdikleriniz için tecrübeli, referanslı, güvenilir bebek & çocuk bakıcıları, hasta & yaşlı bakıcısı, ev işlerine yardımcı, oyun ablası, temizlikçi bulmanızı sağlayan teknoloji şirketidir. Bakiciburada.com, 900.000’i aşkın bakıcı ile 300.000 ‘i aşkın aileyi güvenilir bir şekilde buluşturmaktadır. Bakıcı arayan aileler için zamandan ve paradan tasarruf sağlatır. Çevrenizden ya da arkadaşlarınız vasıtasıyla bulamayacağınız kadar size bakıcı seçeneği sunar, siz de en iyileriyle çalışma fırsatı bulursunuz. Üstelik 300.000’i aşkın aile bakıcıları puanlamakta ve yorum yazmaktadır.