Gençlerin Bakıcılık Yapması İçin 10 Sebep

Gençlerin Bakıcılık Yapması İçin 10 Sebep

5/5 - (3 Oy)

Bakıcılık gençler için yaygın iş imkanlarından biri. Fakat gençlerin ilk defa küçük bir çocuğa bakıcılık yapacak olması sanıldığı kadar kolay bir iş değil. İyi tarafıysa artıları eksilerinden daha fazla olması. Bu makalemizde gençlerin bakıcılık yapması için 10 sebep nedir göz atalım.

Gençlerin Bakıcılık Yapması İçin Birkaç Neden
Gençlerin Bakıcılık Yapması İçin Birkaç Neden

İşte Gençlerin Bakıcılık Yapması İçin Birkaç Neden:

1.Sorumluluk

İşin gerçeği her genç bakıcı olacak olgunluğa, güvenilirliğe ve sorumluluk duygusuna sahip değil. Fakat kendinizi bu konuda hazır hissediyorsanız bakıcılık sizin ve karşı aile için paha biçilmez bir deneyim olacak.

Bakıcılık yapan gençler küçük çocuklara göz kulak olurken onlara eğlenceli aktiviteler planlıyor ve diğer önemli görevleri gerçekleştirerek deneyim kazanıyorlar. Böyle sorumluluklar almak gençlerin olgunlaşmasına yardımcı olan etkili yollardan biri.

2.Para İdaresi

Büyük olasılıkla bakıcılık çocuğunuzun ilk işi olacağından nasıl para kazanılacağı ve para iradesi gibi hayatı boyunca karşılaşacağı yaşam becerilerini de öğreniyor olması onun için bulunmaz bir fırsat.

Çocuğunuza kazandığı parayı nasıl harcamak istediğini sorun ve ona kendi adına banka hesabı açarak birikim yapabileceğini hatırlatın.

3.Esneklik ve Planlama

Gençler olacakların her zaman önceden öngörülemeyeceğini bilmeli. Son dakika bir bakıcılık işi çıktığında gençler zaman yönetimini, çalışma programını düzenli yapar ve önceliklerini iyi belirlerse işi alabilirler.

4.Acil Durum Yönetimi

İyi bir bakıcı olmak için gençler çocuk gelişimi, psikoloji, sınıf öğretmenliği, ana okulu öğretmenliği gibi pedagojik eğitimler ve ilk yardım eğitimi almalılar. Bu eğitimler sadece bakıcılık için değil aynı zamanda evde ya da okulda karşılaştıkları acil durumlarda da gençlere yardım edecektir.

Acil durum yönetimiyle ilgili bir diğer makalemiz Bakıcınız için Acil Durum Hazırlığı ‘na göz atabilirsiniz.

5.İş Ağı Oluşturma

Eğer bakıcılık yapmaktan zevk alıyorsanız ve güvenilir, sorumluluk sahibi biri olduğunuzu karşınızdakine gösteriyorsanız mevcut işvereniniz diğer ailelere sizden söz edecek ve size referans olacaktır. Bu tür bağlantılar önünüze yeni iş fırsatları veya staj imkanları sunabilir.

6.İş Deneyimi

Bakıcılık kariyer planlarınıza yön verebilir. Örneğin, çocuklarla vakit geçiriyor olmayı çok seviyorsanız , ilerde meslek olarak çocuk doktorluğunu veya öğretmenliği seçebilirsiniz.

7.Yardım İstemeyi Öğrenme

Bakıcılar sorumluluk sahibi olmayı öğrenirken aynı zamanda yardım istemeyi de öğreniyorlar. Çoğu insan yardım istemeye çekiniyor, genç çocuğunuza zor bir durumla karşılaştığında size bir telefon kadar uzakta olduğunu ve aynı zamanda ihtiyaç duyduğunda bakıcılık yaptığı ebeveynleri de arayabileceğini hatırlatın.

8.İletişim Becerileri

Bir çocuğa bakıcılık yapmak gençlerin yaratıcılık, dürüstlük, sabır ve iletişim becerilerini geliştirir. İş vereninizle konuşurken nasıl iletişim kurabileceğinizi öğreniyor olmanız ileriki kariyer planlarınızda da gençlere fayda sağlayacak.

9.Müzakere Etme

Çocuğunuz yeni bir bakıcılık işi aldığında karşı aileyle ne kadar maaş alacağına dair bir konuşma yapacaktır. Gençler deneyim sahibi oldukça daha fazla maaş talep edebilirler ve bu sadece bakıcılık mesleği için değil daha sonrasında başka bir işte çalışmak istediklerinde de karşılaşacakları bir durum olacak.

10.Empati Yeteneği

Bakıcılık yapan gençler çocuk büyütmenin ve ebeveyn olmanın sanıldığı kadar kolay bir iş olmadığını öğreniyorlar. Böylece bakıcılık yapan gençler aileleri ile bağlarını da geliştiriyor.

Çocuklarınız bakıcılık yapmak gibi yeni sorumluluklar almaya başladıkça onlar için endişeleniyor olmanız çok normal. Ama unutmayın bu işten elde ettikleri kazanımlar hayatları boyunca onlara fayda sağlayacak.

Gençlerin bakıcılık yapması için 10 sebep nedir birlikte inceledik. Siz de bakıcı olmak istiyorsanız bakiciburada.com üzerinde hemen bakıcı profili oluşturun!