Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Olmalı?

Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Olmalı?

5/5 - (1 Oy)

Bebek bakıcıları yeni doğum yapan, çalışan ya da birden fazla küçük yaşta çocuğu olan annelere destek için harika bir hizmet. Aklınız evinizde, bebeğinizde kalmasın istiyorsanız doğru bakıcıyı, hızlı ve ekonomik bir şekilde bulmak çok önemli. Çocuğunuzla evde oyun oynayacak, eğlenceli vakit geçirecek çocuk bakıcısı bulmak zor olduğu kadar, doğru adımları attığınızda çok kolay. Bu makalemizde bebek bakıcısı iş ilanı nasıl olmalı? 8 maddede açıklayacağız.

Bebek bakıcısı bulmak için danışmanlık firmaları ya da yeni nesil bakıcı siteleri mevcut. Bakıcı siteleri arasında da kurumsal hizmet veren, Kariyer.net iştirakı ve Türkiye iş kurumu izinli Bakiciburada.com 2015 Şubat ayından beri binlerce aileyi eğitimli bakıcılarla buluşturuyor.   

Bakiciburada.com ‘da 2 şekilde bebeğinize aradığınız güvenilir bakıcıyı bulabilirsiniz.

  1. Bakıcı iş ilanı oluşturmak
  2. Bakıcı havuzundan evinize yakın olan bakıcılarla iletişime geçmek

Bu yazımızda sizlere bebek bakıcısı iş ilanı oluştururken nelerle karşılaşacaksınız, bununla ilgili bilgi vereceğiz. 

Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Olmalı?
Bebek Bakıcısı İş İlanı Nasıl Olmalı?

1- İlan Başlığı : 

İlan başlığı kısa ve net şekilde ilanınızın özeti olmalı

Örnek : 2 Yaşındaki Kızıma Maltepe’de Yatılı Bakıcı Arıyorum

Altı çizgili olanlar vurgu yapılan yerler. Bebek bakıcısı işi arayanlar çocuğunuzun yaşına, oturduğunuz semte ve en önemlisi yatılı mı, gündüzlü mü, part-time mı bir bakıcı arıyorsunuz, bunu öğrenmek isterler.  

2- Şehir : 

Eğer yatılı bir bebek & çocuk bakıcısı arıyorsanız, şehir kısmında “Tüm İller” olarak seçebileceğiniz gibi, belli başlı büyük şehirleri de seçebilirsiniz. Bu şekilde seçim yaptığınızda, bebek çocuk bakıcısı iş ilanı filtreleyen bir bakıcı Türkiye’nin neresinde iş ararsa arasın, karşısına sizin ilanınız çıkacaktır. Tabi Türkiye’nin he yerinden yatılı bakıcı çalıştırmaya istekliyseniz…

3- Ücret : 

Ücret alanını esnek yapmanız daha tecrübeli bakıcıları kaçırmamanıza sağlar. Örneğin, 2.500 – 3.000 TL arasını seçerseniz, bu ücret skalasına uygun adayların başvurusunu alırsınız. Ya da ücret alanında “Karşılıklı Görüşülecek” seçeneğini seçip, ücreti daha da esnek tutup, bakıcıyla görüşme esnasında pazarlık yapabilirsiniz. 2020 yılı bakıcı ücretlerini inceleyip, doğru seçimi yapabilirsiniz.

4- İlanımda GSM numaramı göster : 

Bebek & çocuk bakıcısı iş ilanı oluştururken karşınıza bu seçenek de çıkacaktır. Eğer bu seçeneği tıklarsanız, bebek bakıcıları ilanınıza başvuru yaptıktan sonra, sizin telefon numaranıza ulaşabilir ve telefonla hızlıca görüşüp bakıcınızı ayarlayabilirsiniz. Yok ben rahatsız edilmek istemiyorum, başvuru yapanlara ben dönüş yapacağım derseniz de bu seçeneği işaretlemezsiniz. Eğer bakıcı iş ilanı verirken, bu alanı atladıysanız, daha sonra ilan düzenleme alanından da bu seçeneği aktif edebilirsiniz.

5- İşin Tanımı : 

Bu adımda kısaca kendinizi, bebeğiniz hakkında bilgileri, oturduğunuz şehir ve semti , yapılacak işin detaylarını yazmanız önemlidir. İlanda en önemli bölüm burasıdır. Teferruatlı bir şekilde ihtiyacınızı ve aradığınız özellikleri yazmanız gerekmektedir.

6- Aranan Nitelikler : 

Bu adımın alt kısmında hızlıca seçim yapabileceğiniz aranan nitelikler bölümü mevcut. İsterseniz aradığınız nitelikleri buradan seçebilir, isterseniz kendiniz ilaveten aradığınız özellikleri yazabilirsiniz. Örneğin, bakıcının çocuğunuzla eğitici oyunlar oynamasını istiyorsanız, çocuk gelişimi öğrencisi ya da mezunu olmasını tercih sebebi olarak aradığınız nitelikler bölümüne ekleyebilirsiniz.

7- Filtreleme Yap : 

Bu adım ilanınıza başvuru yapan bebek bakıcıları arasından kriterlerinize uygun adayları filtrelemenize ve o adaylarla hızlıca iletişime geçmenizi sağlayan bir özelliktir. Ne kadar çok filtre seçerseniz, Kriterlerinize Uygun Başvurular seçeneğini seçtiğinizde o kadar az bebek bakıcısı karşınıza çıkar. O yüzden sizin için çok önemli olan Filtreleri seçip, diğerlerini boş bırakmanız daha faydalı olur. Filtreleme alanı, bu kriterlere uymayan bakıcıların başvuru yapamayacağı anlamına gelmiyor. Belki de ilk etapta aradığınız kritere uymayan bir bebek bakıcısı, uzun zamandır aradığınız bir bakıcı olabilir. Örneğin, Filtrede 45 yaş altı başvuruları değerlendireceğinizi yazarsınız ama evinize yakın 46 yaşında bir bebek bakıcısı ilanınıza başvuru yapar, tam aradığınız bakıcıdır, bunu kaçırmak istemezsiniz.

8- Fotoğraf: 

Aile profilinizde yer alan “Fotoğraf Yükle” menüsünden çocuğunuz ve ailenizle birlikte çekilmiş bir fotoğrafınızı yüklerseniz, ilanınızda fotoğrafınız da yer alır. Bebek bakıcıları aileniz hakkında kısaca bir bilgi edinebileceği gibi, görsel ilanlar diğer ilanlara göre daha fazla dikkat çeker ve daha fazla ve nitelikli başvurular alabilirsiniz. 

En sevdiğiniz varlığınız olan bebeğinize doğru bakıcıyı bulabilmek, doğru ilan yayınlamakla başlar. Profesyonel ilan hazırlamak için, uzman aile danışmanınızla görüşebilirsiniz.