Bebek Hemşiresi ve Görevleri

5/5 - (1 Oy)

Bebek Hemşiresi, bebek hastaneden eve geldiğinde eve giren tıbbi olmayan bir profesyoneldir. Genellikle ebeveynlere birkaç haftadan birkaç aya kadar yeni bebeklerinin günlük bakımında yardımcı olurlar. Bir gecede (10-12 saat), gündüz saatlerinde ve 24 saat bakım sağlayabilirler. Bir bebek hemşiresi deneyimli, eğitimli veya sertifikalıdır. Bebek Hemşiresi ve Görevleri nedir? birlikte bakalım.

Her bebek hemşiresi farklıdır. Yenidoğan veya bebek bakım deneyimine sahiptir. Genel olarak bebek hemşiresi, yenidoğan bebeklerle ilgili pratik deneyime sahiptir ve anneye emzirme desteği sunar. İlk yardım ve yeni doğan çocuk gelişimi bilgisi dahil olmak üzere yenidoğan bakımı hakkında güncel bilgiye sahip olacaktır.

Bebek Hemşiresi Görevleri

Bebek Hemşiresi ve Görevleri
Bebek hemşiresi, bebeğin gelişimi, beslenmesi ve yıkanmasından sorumludur.
  • Bebek bakımında dikkatli, odaklanmış ve tecrübeli olacaktır.
  • Çocuk bezi değiştirmeyi, banyo yaptırmayı ve bebeği beslemeyi ya da hepsini size yapmayı öğretebilir.
  • Beslenme, uyku ve bebeğin davranışları dahil bebeğin günlük veya gece rutinlerini ebeveynlere anlatır.
  • Ebeveynlere, bebeklerin gelişimi ve kendine has özelliklerini anlatır ve neler yapmaları gerektiğini öğretir.
  • Ebeveynlere bebekle ilgili bir program ve rutin geliştirme konusunda yardımcı olur.
  • İstenirse tavsiyelerde bulunur.
  • Bebeğin banyosunu yaptırabilir.
  • Yenidoğan bebeğin bakım ihtiyaçlarını, bakım saatlerini bilir ve uygular.
  • Yeni anne çok yorgun olduğundan gece dinlenirken gece beslenmelerine başlar.
  • Emziren annelere laktasyon desteği sağlayıp, sütünü arttırmasına takviye önerilerinde bulunur.
  • Mama ve emmeyen bebeklere sağımla süt vermek için şişe hazırlama ve temizlemeyi gösterir.
  • Bebeği kundaklama ve sallama gibi rahatlatıcı önlemleri alır.
  • Göbek ve sünnet bakımını yapar.
  • Belirli bir aydan sonra uyku eğitimine başlar.

Bebek Hemşireleri genellikle yeni doğan bebekle ilgili olmayan ev işlerinden veya evdeki diğer çocukların bakımından sorumlu değildir. Lütfen beklentilerinizi konuşun ve ek işlerin görevi dışında olduğunu anlayın.

Bebek Hemşiresi Çalıştıracaklar için Faydalı Sorular ve Cevaplar

Bebek Hemşiresi ve Görevleri
Evinizde bebek hemşiresi çalıştıracaklar, bebek hemşiresi için ortamı da hazırlamalıdır.

1. Bir Bebek Hemşiresinin Ortalama Yeni Doğan Bebeği Olan Aileyle Kalış Süresi Nedir?

Bebek Hemşiresinin evinizdeki süresi sizin kararınız olacaktır. Bebek Hemşiresinin pozisyonu geçicidir. Ortalama 2 ila 12 hafta arasında değişecektir. Prematüreler ve özel ihtiyaçları olan bebekler için daha uzun süre olacaktır.

2. Bebek Hemşiresi Bebeğim İçin Bir Program Ayarlayacak mı?

Tercih ettiğiniz bir şeyse, bebek hemşiresi bebeğinize bir program ayarlayabilir. Bununla birlikte, bir program yapmamasını tercih ederseniz, bebek hemşiresi bebeğiniz için istediğiniz plana uyacaktır.

3. 24 Saat Bakım Yapan Bebek Hemşiresi Ne Zaman Uyur?

Bebek hemşiresi bebek uyurken uyuyacaktır. Uyumaya veya evinizden dışarı çıkmak istediğinde her 24 saatlik için 4-5 saatlik bir mola verebilir.

4. Bebek Hemşiresi İçin Kalacak Yer Gerekli midir?

24 saat bebek bakımı yapan bebek hemşiresi bebek uyurken uyuyacaktır. Bebek hemşiresi için uygun bir kanepe veya yatak sağlamanız gerekecektir. (Hava yatağı kullanmamanızı öneririz).

Bebek hemşiresinin bebekle aynı odada veya bebeğin kamera ile izleyebildiği ayrı bir yaşam alanında yatması tercih edilir. Gece için hemşireden bebek odasında kalmasını isteyebilir veya bebek hemşiresine diğer görevlerinden sonra okuyabileceği, bilgisayarda çalışabileceği veya TV izleyebileceği bir bebeği izleyebildiği bir ekran ile ayrı bir oda ayarlayabilirsiniz.

 5. Bebek Hemşiresine Yemek Vermem Gerekiyor mu?

24 saat bakım sağlayan bebek hemşiresine yiyecek sağlamanız gelenekseldir. Sadece gece bakımı yapan bebek hemşiresi için gerekli değildir, ancak isterseniz atıştırmalıklar ve içecekler alabilir veya sevdiği yiyecekleri veya içecekleri getirmesine izin verebilirsiniz. Lütfen tüm mutfak kurallarını konuştuğunuzdan emin olun.

6. Bebek Hemşiresi Ailemizle Tatil İçin Seyahat Edebilir mi?

Evet, bebek hemşiresinin seyahat etmesi gerekliliğini işe alım öncesinde kararlaştırıldığından emin olun. Bebek hemşiresinin yiyecek, seyahat vb. masrafları ailenin sorumluluğundadır.

7. Bebek Hemşiresine Ne Kadar Ödenir?

Aile, bebek hemşiresine her hafta sonunda veya anlaşmaya bağlı olarak ay sonunda çalışılan saatlerin miktarına ve üzerinde anlaşmaya varılan maaş üzerinden ödeme yapmakla yükümlüdür. Bebek hemşiresi ücreti aylık 3.000 TL ile 3.900 TL arasında değişiklik göstermektedir.

8. Bebek Hemşireleri Hafta Sonu ve Resmi Tatillerde Çalışır mı?

Bazı bebek hemşireleri haftasonu veya resmi tatillerde çalışacaktır. Bunun işe alınmadan önce konuşulması gerekir.

9. Bebek Hemşireleri Tatillerde Çalıştıklarında Ek Ücret Ödemeli miyim?

Evet, bebek hemşiresine çalıştığı tatil günleri için normal ücretin bir buçuk katı ödenmesi uygundur.

10. Bebek Hemşiresi için Sigorta Ödemem Gerekiyor mu?

Evinizde 10 gün ve üzeri çalışan hizmetliler için sigorta gereklidir. Bakıcılar için gerekli olan şartlar hemşire için de geçerlidir. Bakıcı Sigortası Nasıl Yapılır? Makalemizi okuyup, bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

Bebek Hemşiresi için Bakiciburada.com

Bakiciburada.com, bebek hemşiresi arayışlarınızda yanınızda...
Bakiciburada.com, bebek hemşiresi arayışlarınızda yanınızda…

Bakiciburada.com, bebek bakıcısı, çocuk bakıcısı, ev işlerine yardımcı, yaşlı bakıcısı, hasta bakıcısı, oyun ablası bulabileceğiniz Türkiye’nin açık ara lider güvenilir bakıcı bulma sitesidir. Vermiş olduğu kaliteli ve güvenilir hizmetle ailelerin güvenini kazanmıştır.

Yeni yayına aldığımız hemşire kategorisiyle aradığınız doğru hemşireyi bulabilirsiniz. Özellikle COVID-19 sebebiyle yeni doğum yapan anneler ve bebekleri için hastanelerde kalmak risk oluşturmaktadır. Evde bebek hemşiresi çalıştırarak özellikle ilk doğumunuzsa tecrübe kazanıncaya kadar bebek hemşiresi destekçiniz olacaktır.

Hemşire kategorimiz çok yeni olmasına rağmen, 450 ‘den fazla Hemşire bulunmaktadır. Hemşirelere ulaşmak için hemşire bul sayfamızdan hemşirelerle iletişime geçebileceğiniz gibi, hemşire iş ilanı da oluşturabilirsiniz.

Bakiciburada.com’da Bebek Hemşiresi İş İlanlarında Yer Alan Ailelerin İhtiyaçları

  • Makinaya bağlı prematüre bebek ile ilgilenebilecek hemşire/deneyimli sağlık personeli
  • Erken doğum yaptığım için kızım prematüre doğdu. Evde bebek ile alakalı tüm işleri yapabilecek, destek olacak, ona bakabilecek, bebek hemşiresi

Bakiciburada.com’da Hemşirelerle İlgili Bilgiler

  • 23 yıl Türkmenistan’da hemşirelik tecrübem var. Türkiye’de 3 yıl referansım var.
  • Marmara Üniversitesi Hemşirelik mezunuyum. Hemşire olarak çeşitli kurumlarda çalıştım. Dahiliye, cerrahi karma servis hemşireliği yaptım.
  • Asıl işim hemşirelik. 6 yıldır mesleğimi yapıyorum. Uzun süre 50 yaş ve üstü hastalarla çalıştım. Sabırlı ve sakin yapılı biriyim.
  • Bebek ve yeni doğan hakkında fazlasıyla bilgiye sahibim. Ev işleri ve yatılı kalma konusunda iş veren ile konuşup kararlaştırılabilir.