Çocukla Gezilecek Harika 20 Yer

4.5/5 - (4 Oy)

Çocuğunuzla birlikte keyif ve eğlence dolu anılar biriktirmeye ne dersiniz? Çocuklar için eğlenerek öğrenmenin verimli olduğu gerçeğinden yola çıkarak birbirinden farklı gezi önerileriyle sizi baş başa bırakıyoruz. İstanbul ağırlıklı olmak üzere, Çocukla Gezilecek Harika 20 Yer neresidir birlikte bakalım.

İstanbul Kelebek Çiftliği (Beykoz)

Kelebeklerin bir araya gelerek oluşturduğu görsel şölen, çocukların akıllarında kalan özel bir anıya dönüşüyor. Kelebek çiftliğini gezerken bir günlük yaşam hikayesi bulunan kelebeklerin oluşum evresini görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Gezi sırasında kelebekler etrafınızda serbest bir şekilde uçuşurken siz de onların doğa harikası renklerini fotoğraf karelerinde buluşturabilirsiniz.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (Ataşehir)

Yeşilin eşsiz tonları İstanbul’da bir araya gelerek tabiatta bulunan birbirinden farklı bitkilerin incelenmesine imkan sağlıyor. Kaybolmaya başlayan bitki türlerinin korunmasında etkili role sahip olan botanik park, aynı zamanda eğitici özellikleriyle ön plana çıkıyor. Çocukların doğa hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olan keşif bahçesinin yanı sıra hafta sonunda birçok etkinliğe ev sahipliği yapması ise oldukça dikkat çekici… Bol oksijen almak için büyük bir fırsat olan botanik bahçeyi gezerken kütüphaneye ve bitkilerin incelendiği herbaryuma göz atabilirsiniz.

Panorama 1453 Tarih Müzesi (Topkapı)

İstanbul’u fethederek bizlere büyük bir miras bırakan Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk defterini gördünüz mü?

Donanımlı bir kişiliğe sahip olan Fatih Sultan Mehmet’in küçük yaştan itibaren yaptığı çalışmalar ve çizimler, Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde yer alıyor. Çocuğunuza ilham kaynağı olma özelliğine sahip bu özel müzeyi ziyaret ederek fetih heyecanını yaşayabilirsiniz. Dünyada tam anlamıyla panoramik müze alanında bir ilk olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, modern tekniklerden yararlanılarak İstanbul’un fethini ziyaretçilere yaşatmayı başarıyor.

Bakırköy Botanik Parkı (Bakırköy)

Yüzlerce bitki, çalı ve ağaç çeşidi bulunan Bakırköy Botanik Parkı’nı gezerek doğayı keşfetme yolculuğuna çıkabilirsiniz. Çocuğunuzla beraber tematik bahçeleri, su parkları ve bahçe bitkileri gibi birçok gezme alanına sahip botanik parkı ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Her yaş grubunun düşünüldüğü doğa dostu park, çocuklar için oyun alanlarıyla beraber doğal göletler, piknik alanları ve sosyal tesisler gibi farklı özelliklere sahip.

Miniatürk

Büyük yapıların minyatürlerinin bir arada bulunduğu Miniatürk, çocuğunuzun bilgi birikimine katkı sağlarken keyifli bir Türkiye yolculuğu sunuyor. Binlerce eser arasından özenle seçilen 122 mimari yapı, 1/25 oranında küçültülerek maket haline getirilmiştir. Böylece eşsiz tarihimizi yakından inceleyerek çocuğunuza kültürel anlamda destek sağlayabilirsiniz.

Vialand Tema Parkı

Eğlenmeye doyamayan çocuklar, Vialand Tema Parkı’nda büyüleyici vakitler geçirerek unutulmaz anlar yaşayabilirler. Minik Kaşifler Tüneli, Safari Tüneli, Küçük Madenciler ve Neşeli Çiftlik gibi birçok eğlence alanıyla heyecan veren bir deneyim çocukları bekliyor. Yirmiyi aşkın eğlence ünitelerine sahip olan Tema Parkı’nda alışveriş merkezi, bowling salonu, sinemalar ve restoranlar yer alıyor. Böylece çocuğunuzla beraber harika anılar biriktirebilirsiniz.

İstanbul Akvaryum

Doğal yaşam alanına uygun şekilde devam eden İstanbul Akvaryum canlılarını ziyaret ederken etkilenmemek imkansız! 16 temadan oluşan yolculuğa 1 adet yağmur ormanı eşlik ediyor. Karadeniz’den Pasifik Okyanusu’na kadar ilgi çekici bir maceraya tanık olurken, ışıklandırma ve ses düzeni ile tematik parkın büyüsüne kapılabilirsiniz. Çocuğunuz için eşsiz bir gezi planlamak istiyorsanız İstanbul Akvaryum’a mutlaka uğrayın.

KidZania & KidzMondo İstanbul (Trump AVM-Mecidiyeköy)

Çocuğunuz, kendi kurallarının geçerli olduğu bir şehir hayali kuruyor mu? Bu dileği gerçekleştirmek için Kidzania & Kidzmondo en ideal yerler. Çeşitli meslek gruplarının denenmesine imkan vererek, çocuklara farklı deneyimler sunuyor. İtfaiyeci, polis, astronot, pilot ve otel görevlisi gibi 40’tan fazla meslek arasından seçim yapılabiliyor. Hatta dondurma yapımını öğrenmelerini sağlayan bir atölye bile mevcut! Zaman kaybetmeden bu eşsiz çocuk şehrini keşfederek çocuğunuzla beraber unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Darıca Hayvanat Bahçesi

Çocukların hayvan sevgisiyle büyümelerinde önemli rol oynayan hayvanat bahçeleri gezilmesi gereken en önemli yerlerden biridir. Kocaeli’de bulunan Darıca Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ettiğinizde sevginin ve huzurun bulunduğu özel bir duygu hissetmeniz ise kaçınılmaz. Yaklaşık 350 civarında kuş çeşidi bulunan hayvanat bahçesi zebra, kanguru, jaguar, maymun ve kaplumbağa gibi birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Her kıtadan çeşitli hayvan türlerini görmek için Darıca Hayvanat Bahçesi’ni gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Ormanya (Kocaeli)

Doğal yaşam parkı denildiğinde akla gelen Ormanya, çocukların içindeki fotoğrafçıyı açığa çıkarıyor. Doğanın farklı güzelliklerine şahit olacağınız Ormanya’da büyüleyici bir yolculuk sizi bekliyor. Özellikle sonbaharda sarı, turuncu ve yeşil gibi tonlarla ruhunuza iyi gelen görsel şölen, çocukların şehir yaşantısının dışında farklı yerler görmesine yardımcı oluyor. Ormanya Doğa Okulu sayesinde küçük eller çapa ile tanışıp sebzelerin oluşum macerasını öğrenebilir. Ayrıca Ormanya’da 53 farklı çeşitten hayvanlara rastlayabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Çocuklar ve oyuncaklar… Ayrı düşünülemeyen bu iki kavram, İstanbul’da bir oyuncak müzesinin hizmete sunulması fikrini ortaya çıkardı. Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, çocukların adını duyar duymaz heyecanlanıp bir an evvel gitmek istedikleri özel yerlerin başında gelir. Göztepe’de tarih kokulu bir köşkte yer alan müze, 1700’lü yıllardan itibaren üretilen oyuncaklar hakkında bilgiler veriyor. Oyuncak müzesi, dünya tarihinde olan önemli durumları çocukların dilinden oyuncaklar aracılığıyla anlatmakla beraber ebeveynlerin de çocukluk dönemine ait parçalara rastlayacağı özel bir mekan olarak unutulmaz anlar yaşatıyor.

LEGOLAND İstanbul

Hayal gücünün sınır tanımaz özelliğini Forum İstanbul AVM’de yer alan LEGOLAND’ı ziyaret ederek keşfedebilirsiniz. Legolarla birçok şeyin yapılabilir olduğunu ispatlayan bu sıra dışı mekanda çocuklarınız keyifle dolaşabilir. LEGOLAND İstanbul içerisinde bulunan Lego fabrikası ve temalı oyun alanlarını gezebilir, Galata Kulesi, Ayasofya ve Eyfel Kulesi gibi özel mimari yapıları Miniland’da gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca 4 boyutlu sinema keyfini yaşamak için acele etmeye ne dersiniz?

Snowpark (Torium AVM-Esenyurt)

Dört mevsim kar eğlencesine hazır mısınız? AVM’de kayak yapmak sıra dışı gibi görünse de Snowpark bu fikri çoktan hayata geçirdi. Çocuklar için kızak keyfi ise unutulmaz bir macera olarak hafızalarda yer alabilir. Snowpark’ta kış sporlarını deneyimlemenin yanı sıra farklı aktivitelerle aile boyu müthiş bir eğlence yaşayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Snowpark’a uğramak; ekipmanlar ise girişte size veriliyor.

Madame Tussauds Müzesi (Taksim)

Dünyaca ünlü bal mumu heykel müzesi olarak bilinen Madame Tussauds Müzesi, İstanbul’da ziyaretçilerini farklı bir yolculuğa davet ediyor. Müzede Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk gibi tarihi kişiliklerin yanı sıra Adile Naşit, Barış Manço, Leonardo Da Vinci  ve Einstein gibi ünlü isimlerin balmumu heykellerine rastlayabilirsiniz. Hatta çocuklarınız Yaşar Kemal ya da Jackie Chan ile bir fotoğraf karesinde buluşabilir. Belki de Mona Lisa’nın portresinde kendinizi görebilirsiniz.

Barış Manço Müzesi (Moda-Kadıköy)

1 Şubat 1999 yılında kaybettiğimiz Barış Manço, müzik çalışmalarını Moda’da bulunan evinde yapıyordu. Vefatının ardından müzeye çevrilen ev, 2010 yılından itibaren herkesin gezebileceği şekle dönüştürüldü. Sanatçıya ait tüm eşyaların orijinalliği ise korunuyor. Giriş katla beraber iki katın da bulunduğu köşkte Barış Manço’nun farklı tarzlardaki kıyafetlerinden Avusturya’dan getirdiği piyanoya kadar ona ait her şeyi görebilirsiniz. Ayrıca köşkün ikinci katında ”Adam Olacak Çocuk Odası” denilen ve çocukların ilgisini çekecek olan bir düzenleme mevcut.

Atatürk Arboretumu (Sarıyer)

Sarıyer’in Bahçeköy semtinde bulunan Atatürk Arboretumu, öncelikle araştırma ve inceleme çalışmaları yapılabilmesi amacını taşıyor. Piknik ya da mangal gibi aktiviteler yasak. Belgrad Ormanı’na komşu olan arboretum aynı zamanda botanik bahçe özelliğine sahip olmasından dolayı çok sayıda ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. Eşsiz bir görselliğe sahip olan Atatürk Arboretumu müze niteliğini taşıyor ve belli saatlerde ziyaret edilebiliyor.

Pelit Çikolata Müzesi

Çikolata şelalesini duyan bir çocuğun heyecanlanmaması neredeyse imkansız. İstanbul Esenyurt’ta çikolata üretim fabrika içerisinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi, 7’den 70’e herkesin büyük bir zevkle ziyaret edeceği lezzetli bir yer. Enfes kokulu çikolataların arasında dolaşırken çikolata tarihini öğrenebileceğiniz tablolar bulunuyor. Müzede Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü ve Sultan Ahmet Camii gibi birçok tarihi özelliklere sahip yapıların çikolata halini görebilirsiniz. Ayrıca birçok Türk liderinin büstlerini ve dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini çikolatadan yapılmış şekilde bulabilirsiniz.

Uçurtma Müzesi (Üsküdar)

Türkiye’de ilk olan Uçurtma Müzesi, çocukların mutlaka görmesi gereken özel yerlerden biridir. Uçurtma ile ilgili çalışma yapmak isteyenlere ücretsiz ofis hizmeti sunan müzede uzman eğitimciler yardımcı oluyor. Kendi uçurtmasını yapmayı öğrenecekleri eğlenceli bir yer olan mekanda 2500’e yakın bir koleksiyon var. Müze içerisinde yer alan 3 farklı atölyede vakit geçirirken uzman rehberler çocuklara her türlü bilgiyi sunuyor.

Rahmi Koç Müzesi

İstanbul’un Haliç kıyısına konumlandırılan müze Rahmi Koç tarafından endüstri, sanayi, iletişim ve ulaşım tarihini yansıtıyor. Çocuğunuzla beraber kendinizi bir zaman makinesinde bulacağınız mekanı dolaşırken eşsiz bir deneyim yaşamanın mutluluğunu hissedebilirsiniz. Rahmi Koç Müzesi’nde Tramvay, uçak, gemi, lokomotif ve denizaltı gibi birçok objeye rastlayabilirsiniz. Ayrıca Atatürk’ün eşyalarının yanı sıra bilimsel araçlar ve havacılık gibi alanlara ait eserleri görmeniz mümkün.

Harikalar Diyarı (Ankara)

Doğayla iç içe olan Harikalar Diyarı çocuklara masal tadında bir eğlence yaşatıyor. Cüceler, devler, prensesler ve cadılar masaldaki varlığını Ankara Harikalar Diyarı’nda gösteriyor. Ayrıca gezi süresince çocukların çok iyi bildiği Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Red Kit ve Taş Devri gibi kahramanların bal mumu heykellerine rastlayabilirsiniz. Ücretsiz giriş yapılabilen Harikalar Diyarı çocuklarınız için unutulmaz bir eğlence olmayı vadediyor.

Her ne kadar çocukla gezilecek harika 20 yer olsa da, pandemi döneminde bu pek de mümkün görünmüyor. Çocuğunuzun evde de eğlenebileceği 3 oyun önerisini sizler için yazdık.

Bakiciburada.com Ailesiyle Hâlâ Tanışmadınız mı?

Çocuğunuzla birlikte vakit geçirirken kendinizi yalnız hissetmeyin! Bakiciburada.com bünyesinde bulunan çocuk bakıcılarının destekleri sayesinde gezileriniz keyif verici bir hâle dönüşebilir. Güvenilir, güler yüzlü ve empati yeteneği gelişmiş Bakiciburada.com profesyonelleriyle hayatınız artık daha da kolaylaşıyor.