Çocuklar için Eğlenceli 8 Oyun Önerisi

Çocuklar için Eğlenceli 8 Oyun Önerisi

4.2/5 - (5 Oy)

Oyunlar çocukların yaşadıkları evrene adapte olması için çok önemli bir araçtır. Oyun oynamak çocuklar için, sosyal, fiziksel ve kavramsal gelişim konusunda en iyi  programdır. Çocukların oyunlar ile becerilerini geliştirirken bunu eğlenerek yapmaları da çok önemlidir. İşte siz ebeveynler ve kendini mesleğinde ilerletmek isteyen bakıcılara çocuklar için eğlenceli 8 oyun önerisi için aşağıya göz atın.

1- EVDE BALIK TUTMA

Oyunun hazırlanması sürecinde çocuğunuzla birlikte kaliteli zaman geçirirken aynı zamanda çocuğunuzun el becerisinin de gelişmesine büyük katkısı olacaktır. Öncelikle keçeden balık şekilleri kesip içlerini pamukla doldurun. Olta içinse bir çubuğa ip bağlayın ve kancayı oluşturmak içinse bir adet ataçtan yararlanabilirsiniz. Sonrasında keyifle balık tutmaya başlayabilirsiniz.

Çocuklar için Eğlenceli 8 Oyun Önerisi
EVDE BALIK TUTMA

2- EVDE BOWLİNG

Bu oyun çocuklara çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini öğretirken aynı zamandaysa eğlenmelerini sağlayacak.Çocuğunuzdan bir hafta boyunca evde kullanılan süt kutularını biriktirmesini isteyin. Kutular biriktikten sonra evinizdeki koridorun bir ucuna koli bandı kullanarak bir başlangıç çizgisi belirleyin ve koridorun diğer ucunaysa biriken kutuları yerleştirin. Eğlenceli oyunu oynamaya başlamak için geriye kalan tek şey ise oyuna uygun bir top seçmek.

3- BAYRAĞI YAKALA

Yaz aylarının en güzel yanlarından biri çocukların temiz havada oyunlar oynayabilmesidir. Bu oyunu en az dörder kişilik iki grup olarak oynamanızı öneririz. İki takımda birer adet farklı renklerde bayrak saklar ve takımlar karşı takımın bayraklarını bulmaya çalışır. Karşı takımın bayrağını ele geçiren ilk takım ise oyunu kazanır.

4- FRİZBİ İLE ÜÇ TAŞ OYUNU

Hafif  rüzgarlı bir günde oynanabilecek en uygun oyunlardan biri olan frizbiyi üç taş oyunu ile birleştirerek daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bunun için bir örtü hazırlayın ve üzerine koli bandı kullanarak eşit kareler oluşturun. Siz ve çocuğunuz iki farklı renk frizbi seçin ve  üç adet frizbiyi kim daha önce yan yana getirirse oyunun galibi olur.

FRİZBİ İLE ÜÇ TAŞ OYUNU
FRİZBİ İLE ÜÇ TAŞ OYUNU

5- DÜĞMEYİ SAKLA

Bu oyunu oynamak için bir düğme veya ufak bir nesneyi parkta saklayın.Çocuğunuz düğmeyi bulmaya çalışırken düğmeye yaklaştıkça sıcak,düğmeden uzaklaştıkça soğuk diyerek bulması için ona küçük ipucu verin.Oyunun zorlaşması için süre tutarak rekabeti artırabilirsiniz.

6- BENDEN SONRA TEKRAR ET

Oyunu çocuklarınızın arkadaşları ve onların ebeveynleri ile en az 8 kişi olacak şekilde oynayın. Oyun çocukların hafızasını kuvvetlendirmek için en eğlenceli seçenekler arasında yer almaktadır. Her oyuncu birer kelime ekleyerek ilk kişinin söylediği kelime üzerinden bir hikaye oluşturulur ve hikayeyi eksik anlatan oyuncular oyundan çıkartılır sonunda bir kişi kalana kadar oyun devam eder.

7- BALON TENİSİ

Bu oyunu hazırlamak için ikişer tane balon,plastik tabak ve çubuğa ihtiyacınız var. Tabaklara çubukları yapıştırın ve şişirdiğin balonları tabağın üzerine koyun.Aynı anda başlayın ve rakibinden daha çok balon sektiren oyunun galibi olur.

BALON TENİSİ
BALON TENİSİ

8- BARDAK OYUNU

Hızlı tempoya sahip olan bu oyun çocukların hızlı düşünmesini sağlar. Oyunu hazırlamak için iki adet zar, 9 adet plastik bardak son olarak zarların ve bardakların üzerine yapıştırmak için farklı şekillerde etiketler gerekmektedir. Oyunun oynanışı ise şu şekildedir; zarlar atılır ve hangi renk ve şekil zarın üstünde yoksa o renge ve şekle sahip bardak hızlıca alınır. Oyunun sonunda en çok bardağa sahip olan oyunu kazanır.

BARDAK OYUNU
BARDAK OYUNU

Oyunlar için Üniversiteli Oyun Ablası

Çocuklar için eğlenceli 8 oyun önerisi nedir yukarıda paylaştık. Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde okul öncesi öğretmenliği, psikoloji, çocuk gelişimi bölümlerinde okuyan ya da yeni mezun olmuş gençler, evinize gelip çocuğunuzla bir kaç saat de olsa vakit geçirip, bu oyunları oynatıyor. Bu kişiler oyun ablası olarak nitelendiriliyor. Oyun ablası tercih eden aileler çocuklarındaki gelişimi görünce çok mutlu oluyor. Bakiciburada.com sizlere oyun ablası bulmanız konusunda destek oluyor.

Oyun ablasının faydaları saymakla bitmez ama size müşterilerimiz nasıl oyun ablalarıyla karşılaştığıyla ilgili bir verelim. Bir ailemiz İstanbul’da büyük bir firmada İnsan Kaynakları yöneticisi olarak çalışıyordu. Kızı da resim yapmayı çok seviyordu. Ailemiz Hatay’lıydı. Birlikte oyun ablası ilanı çıktık ve Hatay’lı bir oyun ablası ile anlaştılar. Üstelik bu oyun ablası Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde resim bölümünde okuyordu ve resim sergileri açan biriydi. Hem ailemiz, hem de kızı inanılmaz mutlu oldu. Bu tür örneklerle çok karşılaşıyoruz. Siz de çocuğunuzun hobisine uygun aradığınız oyun ablasını bulmak için oyun ablası iş ilanı oluşturun. Oyun ablası eğitici oyunlar oynuyor isimli yazımızda da bakiciburada.com oyun ablasının çocukla nasıl oyun oynadığına şahit olabilirsiniz.