Eğitimli Bakıcılara 200 Euro Destek

Puanla

Bakıcı Eğitim Teşviki ile toplam 6.000 eğitimli çocuk bakıcısına mali destek yapılacaktır. Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet eden kadınlardan (0-36 ay çocuk bakım eğitimini kapsayan) çocuk bakımı kursunu 10 Kasım 2019’dan sonra tamamlayan ve MEB onaylı sertifikasını ibraz edenlere tek seferlik 200 Avro (€)’ ya kadar eğitim teşviki sağlanacaktır. Eğitimli bakıcılara 200 Euro destek kimleri kapsıyor, şartları nelerdir bu makalemizde inceleyeceğiz.

Eğitimli Bakıcılara 200 Euro Destek
Eğitimli Bakıcılara 200 Euro Destek

EĞİTİMLİ BAKICILAR İÇİN BAŞVURU VE YARARLANMA SÜRECİ

1- 0-36 Ay Çocuk Bakım Sertifikası

0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan çocuk bakımı kursunu* tamamlayıp MEB sertifikası almalısınız.

2- İşkur Kayıt Belgesi

İŞKUR Kayıt Belgesi almanız gerekmektedir. (e-devlet aracılığıyla alabilirsiniz).

3- Yerel Ofislere İbraz

Sertifikanızı ve İŞKUR kayıt belgenizi ikamet ilinizdeki (Ankara, İstanbul, İzmir) Yerel Proje Ofisimize ibraz etmelisiniz.

4- Sosyal Güvenlik Eğitimi ve Hibe Desteği

Son aşamada sosyal güvenlik haklarınızla ilgili bilgilendirildikten sonra tebrikler, hibe desteğini almaya hak kazandınız!

*Çocuk bakımı kursları için detaylı bilgiye MEB Halk Eğitim Merkezleri ve (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerinden ulaşabilirsiz. Sertifika tarihi projenin ilan tarihi olan 10 Kasım 2019’dan sonra olmalıdır.

Hangi Sertifikalar Geçerlidir?

Eğitimli bakıcılara 200 euro destek, 10 Kasım 2019 tarihinden sonra başarıyla tamamlanan, MEB onaylı sertifikalar proje kapsamında geçerlidir.

Bakıcı Eğitim Teşvikinden Faydalanacak 6.000 Kişi Nasıl Belirlenecektir?

Her başvurucuya başvuru numarası verilecek olup, başvuru sırasına göre ilk 6000 kişi “Bakıcı Eğitim Teşvikinden” faydalanacaktır.

Çocuk Bakımı Eğitimleri Hakkında Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

0-36 ay çocuk bakımı kursları için MEB Halk Eğitim Merkezleri ve (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerine başvurabilirsiniz.

Toplam Kontenjan Ne Kadardır?

İl bazında bir dağılım olmamakla beraber, şartları sağlayarak ilk başvuran toplam 6000 eğitimli bakıcı faydalanabilecektir.

Başvuru Koşulları Nelerdir, Başvurumuzu Nereye Yapabiliriz?

0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veren bir kursu 10 Kasım 2019 tarihinden sonra başarıyla tamamlamanız gerekmektedir.

İŞKUR Kayıt Belgesi almalısınız (e-devlet aracılığıyla alabilirsiniz). Sertifikanızı ve İŞKUR kayıt belgenizi ikamet ilinizdeki (Ankara, İstanbul, İzmir) Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesindeki Yerel Proje Ofisimize teslim etmelisiniz.

Son aşamada sosyal güvenlik haklarınızla ilgili bilgilendirildikten sonra tebrikler, hibe desteğini almaya hak kazandınız!

Eğitim Teşviki Neyi Kapsamaktadır?

Proje kapsamında çocuk bakımı eğitiminize ilişkin tüm maliyetleriniz karşılanmamakta olup 200 Avro (€)’ya kadar destek sağlanmaktadır. 0-36 ay çocuk bakımına ilişkin MEB onaylı sertifikasını ibraz edenlere tek seferlik 100 Avro (€); sertifikasıyla birlikte eğitim masraflarını gösteren belgeyi de ibraz edenlere tek seferlik 200 Avro (€) ödeme yapılacaktır.

Hangi İllerde Uygulanacaktır?

Projemiz, Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ikamet eden eğitimli bakıcılar için geçerli olacaktır.

Bakıcı Eğitim Teşviki Ne Zaman ve Nasıl Ödenecek?

Geçerli sertifikanızla ve İŞKUR kayıt belgenizle birlikte ikamet ilinizdeki (Ankara, İstanbul, İzmir) Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesindeki yerel proje ofisimize başvurmalısınız.

• Başvurunuz değerlendirilip, Sosyal güvenlik haklarınızla ilgili bilgilendirildikten sonra hak ettiğiniz hibe tutarı, adınıza olmak üzere Halk Bankasına yatırılacaktır.

Bakıcı Eğitim Teşvikinden Faydalanacak 6.000 Kişi Nasıl Belirlenecek?

Her başvurucuya başvuru numarası verilecek olup, başvuru sırasına göre ilk 6000 kişi “Bakıcı Eğitim Teşvikinden” faydalanacaktır.

• Hibe tutarı yatırıldığında tarafınıza SMS ile bilgilendirilme yapılacak olup, herhangi bir Halk Bankası Şubesine kimliğiniz ile başvurarak paranızı çekebilirsiniz.

Eğitimli Bakıcılara İş İmkanları Var mı?

Aileler çocuklarını emanet edebilecekleri çocuk bakımı alanında eğitim almış kişileri tercih etmektedir. Eğitiminizi bitirdikten sonra Bakiciburada.com ‘daki CV’inize eğitim bilgilerinizi ekleyebilir, hemen ailelerin dikkatini çekebilirsiniz. 

Liselerin veya üniversitelerin Çocuk Gelişimi bölümlerinde okuyan ya da mezun, üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikoloji gibi ilgili bölümlerinde okuyan, pedagojik formasyon eğitimi almış binlerce eğitimli bakıcıya Türkiye’nin Eğitimli Bakıcısı Burada sloganıyla 2008 yılından beri bakım elemanı bulma konusunda destek sunan  Bakiciburada.com‘dan ulaşabilirsiniz.