Eğitimli Bakıcılarla Okul Dönemi Daha Verimli!

4.7/5 - (3 Oy)

Koronavirüsün dünyayı derinden etkilemesiyle beraber, Türkiye’de 16 Mart 2020’den itibaren yüz yüze eğitime ara verildi. Bu süre zarfında uzaktan eğitim modeline geçilip, öğrencilerin derslerden uzaklaşmaması sağlandı. Televizyon, bilgisayar ve tablet üzerinden yapılan bu eğitimin aileler için zorlu bir süreç olduğu söylenebilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül’de okulların açılması planlanıyor. Ancak pandeminin sona ermemesi, eğitim döneminin ev ortamından devam etme olasılığını arttırıyor. 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü ise online eğitimin başlayacağı tarih olarak belirlendi. Peki, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine çocuklar nasıl hazırlanacak? Okul öncesi eğitime gitmesi gereken ve 1.sınıfa başlayacak olan çocuklara kimlerin desteği sağlanmalıdır? Çalışan ya da çalışmayan aileler okul döneminde çocuklarına yeteri kadar faydalı olabilecek mi? Bu zorlu süreçte karşılaşılacak olan tüm soruların cevabını Eğitimli Bakıcılarla Okul Dönemi Daha Verimli! yazımızda bulabilirsiniz.

Çalışan Aileler Çocuklarını Kime Emanet Edecek?

Çalışan aileler çocuklarını, eğitimli ve güvenilir bakıcılara emanet edebilir.
Çalışan aileler çocuklarını, eğitimli ve güvenilir bakıcılara emanet edebilir.

Yeni eğitim döneminin öncelikle online olarak başlaması ve sonrasında yüz yüze eğitim olarak gerçekleşeceği haberleri ailelerde soru işareti oluşturdu. Özellikle çalışan ebeveynler, uzaktan eğitimle çocuklarına nasıl yardımcı olacaklarını düşünmeye başladı. Okulların açılacağı dönemde ise çocukları evde kim karşılayacak, düşüncesi oluştu. Herhangi bir tanıdığın çocuklara bakması düzenli yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Gönüllü bakım işleri bazı aksaklıklar yaşatabilirken, çocukların eğitimle ilgili sorularının cevapsız kalmasına sebep olabilir. Bundan dolayı eğitimli çocuk bakıcıları, profesyonel bakış açısıyla çocukların tüm öğrenim gereksinimlerini karşılayabilir donamına sahiptir. Bakıcılar, uzaktan ve yüz yüze eğitimde çocukların gelişimine olumlu katkılar sunarak, sağlam temellere dayalı bir öğrencilik dönemi yaşanmasına imkân verir.

Evde Çalışan Aileler Çocuklarına Zaman Ayırabilir Mi?

Pandemi döneminde evden çalışma sistemine geçen birçok ebeveyn, çocuklarıyla ilgilenirken iş akışında bazı zorluklar yaşayabilir. Çocuğunuzu yanınızda hissetmeniz size avantajlı olarak görünse de bir süre sonra onunla ilgilenmek ve online çalışmak oldukça yorucu olmaya başlar. Üniversite öğrencisi ya da mezunu kişiler ve öğretmenler, çocukların uzaktan eğitim dönemini en iyi şekilde geçirmelerini sağlıyor. Aynı zamanda yarım zamanlı ya da tam gün ev ödevlerine yardımcı olacak bakıcı tercihinde bulunabilirsiniz. Böylece, çocuğunuzla ilgilenecek eğitimli birinin olması size rahat bir nefes aldırır ve işlere yoğunlaşmanızı sağlar.

Çocuğunu Kreşe/Anaokuluna Göndermek İstemeyen Aileler İçin Çözümler

Çocuğunu pandemi nedeniyle kreşe ya da ana okuluna göndermek istemeyen aileler, çocuk gelişimi ya da okul öncesi öğretmenliği eğitimli ablalarla çalışıyor.
Çocuğunu pandemi nedeniyle kreşe ya da ana okuluna göndermek istemeyen aileler, çocuk gelişimi ya da okul öncesi öğretmenliği eğitimli ablalarla çalışıyor.

Koronavirüsün devam etmesi çoğu aileye, çocuklarını kreşe ya da anaokuluna göndermekle ilgili kaygılar yaşatmaya devam ediyor. Bu yüzden ebeveynler 5 yaşın altında olan çocukların, kreşe gönderilmemesinin güvenilir bir yol olduğunu düşünmeye başladı. Okul öncesi eğitim çağında olan çocuklarını salgın nedeniyle okula göndermek istemeyen ebeveynler, bakıcı bulmaya yöneliyor. Bu durumda oyun ablası/abisi çocuklarla evde çeşitli etkinlikler yapabilecek tercihler arasındadır. Özellikle üniversite okuyanlar ya da mezunlar, yabancı dil bildiklerinden dolayı anne-babaların ilk düşündüğü kişilerdir. Oyun ablası ve abisi ile okul öncesi etkinlikler keyifli anlara dönüşür. Böylelikle küçük yaş grubunda olan çocukların ince motor ve el becerileri gelişim gösterir; ilkokul hayatında başarılı bir öğrenci olmasına zemin hazırlar.

Özel Ders Öğretmenleri Okul Döneminde Başarı Sağlıyor

Özel ders öğretmenleri okulların açılmadığı bu dönemde çocuğu derslerinden geri kalmasın isteyen aileler için revançta.
Özel ders öğretmenleri okulların açılmadığı bu dönemde çocuğu derslerinden geri kalmasın isteyen aileler için revançta.

Okula giden öğrencilerin öğretmenler aracılığıyla öğrendiği bilgiler şüphesiz kıyaslanamaz. Bir dönem uzaktan eğitimin gerçekleşecek olması velileri tedirgin etmeye başlasa da alternatif çözümlerin olduğu unutulmamalıdır. Online eğitime tam manasıyla adapte olamayan ya da kendini yetersiz hisseden ebeveynler özel ders öğretmeni tercih edebilir. Bu sayede çocukların eğitimlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaz. Özellikle 1. sınıfa yeni başlayan öğrenciler açısından birebir öğretmenle ders çalışmak, okul hayatında sağlam temellerin atılmasını sağlar. Pandemi sürecinin seyrine göre yüz yüze eğitime geçildiğinde de özel ders veren öğretmenle ilerlemek istikrarlı bir karar olabilir. Lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilerin uzaktan eğitim döneminden olumsuz bir şekilde etkilenmemeleri için uzman öğretmenlerden yardım almaları faydalı olur. Okul disiplininin evde devam etmesi için eğitimci kimliği bulunan profesyoneller ile çalışmak önemli bir yere sahiptir.

Gölge Öğretmen ile Çocuklarınıza Eğitim Desteği

Çocuklara eşit fırsatlar sunularak eğitim hayatına devam etmeleri sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde topluma fayda sağlayan bireyler yetişebilir. Özel gereksinime sahip olan çocukların okul öncesi ve ilkokul döneminden itibaren eğitimleri bireysel olarak ilerlemelidir. Gölge öğretmen bu görevi yerine getiren eğitimli ve donanımlı kişidir. Oyun ablası-abisi de özel eğitim gerektiren çocuklara yardımcı oluyor. Gölge öğretmenin bazı okullarda çocukların yanında bulunabilme imkânı vardır. Böylece bazı davranışlarda aşama kaydedemeyen, utangaç ya da herhangi bir sosyal aktivite yapamayan çocuklara yardımcı olunabilir. Çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği mezunu ya da bu bölümlere devam eden bireyler de çocukların gelişimine katkı sağlayabilir.

Oyun Ablası-Abisi ile Yabancı Dil Öğrenimi Kolaylaşıyor

Oyun ablası veya abisiyle çocuğunuza evde yabancı dil öğretebilirsiniz.
Oyun ablası veya abisiyle çocuğunuza evde yabancı dil öğretebilirsiniz.

Okulda verilen eğitimde yabancı dilin yeri oldukça önemlidir. Çocuklar, ileriki yaşlarda iş hayatına geçtiklerinde ya da yurt dışı seyahatlerinde yabancı dil kavramıyla karşılaşacaklardır. Çocukluk döneminden itibaren alınması gereken bu eğitim, öğrenme sürecini de hızlandırır. Oyun ablası-abisi ile keyifli aktivitelerin yapılmasıyla beraber çocuğunuzun yabancı bir lisan öğrenmesi oldukça kolaylaşır. Aileler, pandeminin henüz bitmemiş olmasından dolayı çocuğunu kreşe ya da anaokuluna göndermek istemeyebilir. Üniversitede öğrenim gören ya da okuldan yeni mezun olan kişilerle İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi farklı bir dil öğrenimi keyifli hale dönüşebilir. Oyun ablası ve abisinin en büyük avantajı, genç ve enerjik olmalarıdır. Üniversite öğreniminin kattığı iletişim kolaylığı ve yaratıcılık gibi kazanımlar, çocuklarınızın güvenilir kişilerle diyalog kurulmasına imkân verir.

Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitimde Bakıcıların Rolü

Okulda verilen eğitim çocuklara bilgi kazandırırken, arkadaş çevresi sayesinde de sosyal becerilerini geliştirebilme imkânı sağlar. Evde ise bu durum değişebilir. Rahat bir ortam onlarda, düzenin aksatılmasıyla ilgili bir yargı oluşturur. Zamanında ödevlerin yapılmaması ve düzenli yemek yememek gibi sıkıntılar doğurur. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin başlaması, bazı aileleri zor durumda bırakabilir. Çocuk bakıcısı, çalışan aileler ya da zamanı kısıtlı olan ebeveynler için oldukça önemlidir. Çocuğunuzun zamanında uyuması, ödevlerini istenilen günde yapması gibi durumların düzenli bir akış içerisinde ilerlemesi gerekir. Uzaktan eğitim başladığında bakıcılar, çocuklarla uyku saatinden online eğitime kadar ilgilenir. Sorumluluk duygusu yüksek olan bakıcılar sayesinde, evde eğitimin aksatılmaması sağlanır.

Eğer okullar açılırsa çocuk bakıcıları aynı disiplin ile görevlerine devam eder. Çalışan ailelerin gözü arkada kalmaz, gönül rahatlığıyla çocuklarını eğitimli bakıcılara teslim edebilir. Okula gidiş ve eve dönüş zamanlarında çocukların güvenli bir ortamda ebeveynlerini beklemeleri önemlidir. Onların beslenmesi, ev ödevlerinin yaptırılması ve ertesi güne hazırlanmaları sağlanırken, çocuklar da artık bu şekilde bir disiplin kazanmış olurlar.

Çocuk Bakıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul çağındaki çocukların belli bir rutinde okul ve ev yaşantısını dengelemeleri gerekir. Bu durum ileriki yaşlarda kişisel gelişimlerini büyük ölçüde etkiler. Çocuk bakıcısının seçimi yapılırken şunlara dikkat etmek gerekir:

  • Yatılı ya da gündüzlü çocuk bakıcısı görevinde çalışabilirliğine,
  • Yaşam tarzının aile hayatına uygun olup olmadığına,
  • Dış görünüşünün temiz ve bakımlı görünmesine,
  • Çocuk bakıcılığı konusunda tecrübeli olmasına,
  • Çalıştığı ailelerden referans vermesine,
  • Herhangi bir rahatsızlığının bulunmasına,
  • Seyahat engelinin olmamasına,
  • Konuşma üslubunun düzgün olmasına dikkat edilmelidir.

Çocuk bakıcısı seçiminin ardından mutlaka bir deneme sürecinden bahsedilmelidir. Bu sayede çocuğunuzun bakıcı ile uyumunu gözlemleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Okul Dönemi Bakiciburada.com ile Rahat Geçecek!

Çalışan aileler ya da evde eğitimli bakıcı arayan ebeveynlerin yardımına Bakiciburada.com yetişiyor! Yüz yüze ve uzaktan eğitim konusunda ancak profesyonel kişiler sayesinde çocuğunuzun okul hayatına olumlu katkılar sağlanır. Eğitimli bakıcılar, özel ders öğretmenleri, oyun ablası-abisi ve gölge öğretmen arayışlarınızda Bakiciburada.com güvenilir bir hizmet sunar. Çocuklarınız için eğitimli bakıcılar arıyorsanız Bakiciburada.com size yardımcı olmaya hazır! Koronavirüs Tatilinde Çocuğunuz Eğitime Ara Vermesin! yazımızı da okuyarak ailelere bu süreçte nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenebilirsiniz.