Evde Temizlikçi Çalıştırmak İçin 8 Neden

4/5 - (3 Oy)

Temizlik kimilerinin kendilerini rahatlatma ve iyi hissetme yöntemiyken kimilerinin de en büyük kabusu olabiliyor. Belli aralıklarla yapılması gereken dip köşe temizlik ise herkesin harcı olmayabiliyor. Böyle durumlarda işleri ehline bırakmak konusunda asla tereddütünüz olmasın! İşte eve temizlikçi çağırmak ve evde temizlikçi çalıştırmak için 8 neden!

Eve Temizlikçi Çağırmak İçin 8 Neden

İşten Vakit Bulamıyorsunuz

Dünya genelinde yaşanan pandeminin etkilerinden birisi de özellikle kalifiye pozisyonlarda çalışan pek çok kişinin evden çalışmaya geçmesi oldu. Hele bir de çocuklar da varsa ev işleriyle yeteri kadar uğraşmak mümkün olmayabiliyor. Evden çalışılan bir senaryoda da evin her daim temiz ve düzenli olması daha da önemli bir konu oluyor. Aksi durumda da haftanın beş hatta bazıları için altı günü işe gitmek evle ilgilenilmesini daha da zorlaştırıyor. Böyle durumlarda evinizin konfor ve temizliğini bozmamak adına yardım almanız şart!

Ev temizliği ve tertibi için yardım alma fikri kadınlar için biraz daha zahmetli olabiliyor. Çünkü toplumumuz evin temizliği ve düzenini tamamen kadınların üzerine yıkan kalıp ve dayatmaları benimsiyor ve benimsetiyor. Ancak evin işlerine yardımcı olacak birisi hem evde yaşayan kadınların hem de erkeklerin üzerinden oldukça yüklü bir sorumluluk alıp kendilerine daha çok vakit ayırmalarını ve dolayısıyla daha huzurlu olmalarını sağlayacaktır. Zaten evin rutin günlük işleri yeterince zaman alıyorken dip bucak temizlik için de ekstra vakit kaybetmenize gerek yok.

Perdelerin yıkanması, dolap içlerinin temizlenmesi gibi detaylar çok uzun süren işler olduğu için bölümlenerek yapılması gerekebilir. Temizliğe bu kadar fazla gününüzü çalışan birisi olarak ayıramayacağınız için kendinize uyan bir sıklıkta düzenli şekilde temizlikçi çağırmanız durumu kurtaracaktır. Böylece her şeyin temizlendiği bir rutin oluşturarak evinizin her daim düzenli ve temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Evde Temizlikçi Çalıştırmak İçin 8 Neden

Temizlik Yapmayı Sevmiyorsunuz

Temizlik yapmayı çok seven kişilerden sıklıkla “Nasıl böyle için rahat ediyor, Ben temizlik yaptıkça dertlerimden kurtuluyorum” gibi cümleler duyarız. Özellikle kadınların temiz ve titiz olmaları beklendiği için de doğru olanın temizlik yapmayı sevmek ve bunun için kendini strese sokmak olduğunu düşünürüz. Ancak bu doğru değil! Eğer temizlik yapmak size büyük bir külfet gibi geliyorsa bunu başkalarına yaptırabilirsiniz ve bundan dolayı suçlu hissetmenizi gerektiren hiçbir şey yoktur.

Eğer sevmeden ve istemeden temizlik yaparsanız muhtemelen pek çok detayı atlayacaksınız ve temizliğin bir an önce bitmesini arzulayacaksınız. Böyle bir temizliğin evinize de size de çok faydası olmayacaktır. Bu sebeple temizlik yapmayı seven, bilen ve pratik bir düzen içerisinde yapan kişilerden yardım almanız hem sizin psikolojiniz hem de evinizin düzeni için çok daha faydalı olacaktır.

Belli başlı küçük işleri düzene sokmak çok daha kolaydır. Örneğin bulaşıkları atmak, yemek yapmak gibi… Ancak dip bucak temizlik tüm bu rutin ev işlerinden daha farklı ve zorlu bir çaba gerektirir. Bunun için temizliği sevmek oldukça önemlidir aksi halde evde yaşamak evdeki herkes için bir külfet olur.

Evinizde Büyükler de Yaşıyor

Bazen yalnızca çekirdek aile olarak değil, büyüklerimizle birlikte yaşayabiliyoruz. Hatta ne yazık ki aile büyükleri bazen hasta veya yatalak da olabiliyor. Hal böyle olunca onlara bakmak evin diğer aile üyelerinin hepsinin üzerine ekstra bir sorumluluk yüklüyor. Yaşlılarla veya hastalarla ilgilenmek zaten yeterince zorken evin diğer işlerine ve aynı zamanda da derin bir temizliğe vakit ayırmak mümkün olmuyor. Böyle durumlarda düzenli bir temizlikçi ile işleri yürütmeniz çok daha kolay olacaktır.

Evdeki yaşlıların veya hasta yaşlıların bakımı için de çoğu kişi dışarıdan yardım alabiliyor fakat genellikle bu kişiler özel olarak bakılması gereken kişinin bakımıyla ilgileniyorlar. Eğer sürekli kalan bakıcılarsa ev işlerinde de yardımcı olabiliyorlar. Ancak yine de evin rutin temizliğinin haricinde büyük temizlikler için evin büyüklüğüne göre ayda bir veya iki kez temizlikçi çağırmak hem ev halkının hem de bakıcının işlerini kolaylaştıracaktır.

Temizlik Yapmaya Yatkınlığınız Yok

Temizlik yapmaya da yatkınlık mı olur demeyin elbette olur. Temizlik yapmayı sevmiyor veya yeterince iyi beceremiyorsanız bu size bir şeylerin öğretilmediği ya da eksik olduğunuz anlamına gelmez… Temizlik hızlı, programlı, pratik olmayı gerektirir. Bu özellikler herkeste olmayabilir ve bu çok doğal bir şeydir. Bu da başka birisinin 4-5 saatte bitirebileceği bir işi sizin çok daha uzun sürede yapmanız anlamına gelebilir. Böyle durumlarda kimse için zaman kaybetmeye gerek yok!

Her seferinde nerden başlayacağınızı ve ne yapacağınızı bilemediğiniz bir sürecin içine girerek temizliği kendinize zehir ediyorsanız inanın buna hiç gerek yok… İşinin ehli, her şeyi kısa sürede bitiren, nereyi ne kullanarak temizlemesi gerektiğini, nereden nasıl başlaması gerektiğini bilen bir temizlikçiyle işleri oldukça kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Hatta eğer isterseniz ekonomik olarak sizin için daha sürdürülebilir olmasını istiyorsanız gelen kişiye biraz yardım ederek her yeri tamamen bitirmesini sağlayabilirsiniz. Temizlikçi gelmeden önce veya onun geldiği gün eli çok fazla oyalayan (dolapların içlerini düzenlemek, vitrinin içerisindekileri çıkarıp yıkamak) daha ince ve oyuncaklı işleri kendi kendinize bitirebilirsiniz. Böylece eve gelen kişi de asıl yapılmasını istediğiniz büyük işleri yapabileceği kocaman bir güne sahip olur. Ancak hiçbiriyle uğraşmak istemezseniz de hepsini eve gelen kişiyle birlikte programlayabilir, her geldiğinde farklı yerleri temizlemesini sağlayabilirsiniz.

Evde Temizlikçi Çalıştırmak İçin 8 Neden

Yeni Bebeğiniz Oldu

Bebeğin hem ne kadar güzel hem ne kadar zor bir şey olduğunu tüm anne babalar bilir. Özellikle bebeğin ilk doğduğu dönemlerde daha çok anneyi ama aynı zamanda da babayı etkileyen uykusuzluk, anneyi çok fazla etkileyen fiziksel durumlar gibi nedenler evin rutini şöyle dursun bebeğin bakımı dışında bir şeyler yapmanızı tamamen önleyebiliyor.
Bebek yeni doğduğu zamanlar genellikle iki tarafın da anneleri yeni anne adayına yardıma gelir ve iş bölümü yapmaya çalışırlar. Ancak bu genelde bebeğin bakımı ve en temel olan yemek yapma bulaşık yıkama gibi durumları kapsar. Yani evin genel temizliği için onlara bile vakit kalmayabilir. Üstelik bebek doğduktan sonra evde misafirin de hiç eksik olmadığını düşünürsek evin temiz olması ve düzeni önemli bir durumdur. Bu sebeple yeni bebek doğan evlere çok daha fazla temizlikçi gitmesi gerekir. Böylelikle evin sürekli bir kaos halinde olmasından kurtulabilirsiniz. Ayrıca ev tozu da yeni doğmuş bebek için sıkıntı oluşturabilir bu sebeple evin tozunun sık sık alınması önemlidir.

Yoğun Bir Aile Hayatınız Var

Yoğun bir iş hayatının yanı sıra ailenizle de yoğun bir hayatınız olabilir. Örneğin hep birlikte tatillere gitmeyi çok seviyor ve sık sık uyguluyor olabilirsiniz. Her hafta büyük misafir grupları ağırlıyor ve evinizde sosyalleşmeyi çok seviyor da olabilirsiniz. Bu durumda eviniz muhtemelen sürekli dağılacak ve kirlenecektir. Bununla tek başınıza başa çıkmak zorunda değilsiniz! Yine her zaman olduğu gibi kendi rutininize uygun bir sıklıkta çağıracağınız bir yardımcı ile tüm bu işlerin üstesinden gelmeniz çok kolay!

Aynı zamanda eğer evde çok kalabalıksanız, örneğin ailenizin başka üyeleriyle aynı evde yaşıyorsanız veya evde çok fazla çocuk varsa da aynı durum geçerlidir. Ev sürekli kalabalık ve hareketli olacağı için evin dağılma ve kirlenme oranı oldukça yüksek olacaktır. Bu sebeple de evin işlerini düzene sokmak ve hepsine yetişmek pek mümkün olmayacaktır. Böyle yoğun bir aile hayatına sahipseniz kendinizi suçlu hissetmeyin ve sadece bu güzelliğin keyfini çıkarmaya odaklanın. Yardımcı bir temizlikçi ile çözemeyeceğiniz hiçbir problem yoktur!

Eve Temizlikçi Çağırmak

Daha İyisini Hak Ediyorsunuz

Evde kendi yaptığınız veya yapabildiğiniz temizliği beğenmiyor olabilirsiniz. Daha dip bucak bir temizlik yapmak istiyorsanız ancak yapamıyorsanız bunun için temizlikçi çağırabilirsiniz. Böylece nerelerin temizlenmesini istiyorsanız kendisine önceden bildirirsiniz ve onun veya sizin yapacağınız bir program ile istediğiniz her yer pırıl pırıl olur.

Daha iyi bir temizlik yapmak isteyip yapamadığınız bir durumda emin olun daha iyisini hatta en iyisini hak ediyorsunuz. Yorulmadan, sıkıntıya girmeden rahatlıkla hak ettiğiniz temizliği evinizde sağlayabilirsiniz. Böylece eviniz her daim temiz, düzenli ve toplu durabilir.

Vaktinizi Temizliğe Harcamak İstemiyorsunuz

Tüm bu saydıklarımızın haricinde sadece ve sadece kendinize ayırdığınız kısıtlı vakti temizlik yapmadan değerlendirmek istiyor olabilirsiniz. Yani aslında canınızın temizlik yapmak istememesi için bahanelere ihtiyacınız yok… Kendinize bir iyilik yapmak için bile temizlikçi çağırabilir ve kendinizi bu yükten kurtarabilirsiniz.

Günümüz dünyasında iş, aile, hobi ve sosyal hayat dengesi ne yazık ki düzgünce kurulamıyor. Çünkü tüm bunları koştur koştur yapmamız gerekiyor. Bu yoğunluğun arasında kendinize ayıracağınız vakitten biraz daha kısıp evi temizlemekle uğraşmak ne kadar mantıklı sizce? Üstüne üslük eğer temizlik ile ilgili püf noktaları ve detayları bilmiyorsanız işiniz ekstra zor ve zahmetli olacak.

Bu sebeple eve temizlikçi çağırmak ve evinizi istediğiniz gibi temizletmek için kendinize herhangi bir bahane bulmanıza gerek yok. İstediğiniz zaman istediğiniz aralıkta temizlikçi çağırabilir ve böylece evinizi her daim toplu ve temiz tutabilirsiniz.

Güvenilir bir bakıcıya ihtiyacınız olduğunda uğramanız gereken ilk adres olan bakiciburada.com’da bebeğinizle veya çocuğunuzla ilgili aklınıza takılan pek çok sorunun cevabını da bulabilirsiniz. Sizleri memnun edebilmek ve en güvenilir hizmeti sunabilmek için azami bir gayret gösteriyor, sizi ve bebeğinizi çok önemsiyoruz. Sizler için bakıcıların kimlik, referans ve eğitim belgelerini doğruluyoruz. Eğer daha fazlasına ihtiyacınız olursa bize her zaman iletişim kısmında yer alan telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.