Evden Çalışırken Bakıcı Tutmanız için 5 Neden

Evden Çalışırken Bakıcı Tutmanız için 5 Neden

Puanla

Evden çalıştığınızda, sonunda bakıcı masraflarından kurtulacağınız yönünde alışılagelen yanlış bir kanı vardır, ta ki tüm gün evde olana kadar. Beni yanlış anlamayın, ek gelir elde etmek için evinden çalışan bolca insan var, çoğu bunu çocuklarla yapıyor. Uzun zamandır işe gidip gelmediğiniz için muhtemelen çocuklarınıza daha fazla zaman harcadınız. Okul etkinliklerine katıldınız ve buluşmalar artık sizin için daha kolay hale geldi, çünkü zaman üzerinde daha çok kontrol hakkına sahiptiniz. Çocuğunuz evini özlediğinde onlarla ilgilenirken oldukça üretkendiniz. Ama evden yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışırken, kaliteli bir çocuk bakımı hala çok önemlidir. Evden çalışırken bakıcı tutmanız için 5 neden nelerdir birlikte bakalım.

Evden Çalışırken Bakıcıya İhtiyaç Duymanız için 5 Neden

Aynı anda birçok şey yapmak bir efsanedir.

Bu özel alanda ne kadar yetenekli olduğunuzu düşünmenizin bir önemi yok, devamlı yapılan araştırmalar gösteriyor ki; temelde aynı anda birçok şeyi yapabilmeniz imkansız. Bir çok şeyi bir seferde yapabildiğimizi düşündüğümüzde, aslında o işi kısmen yapıyoruz. Bilakis bir şeye odaklandığımızda, çeşitli şeylere bir yere kadar odaklanıyoruz ve o andan sonra o işte daha az üretken olmaya başlıyoruz. Konu çocuklarımız ya da işimize geldiğinde, sadece kısmen odaklanmak yeterli değil. Özellikle kendilerini meşgul edebilecek yeteneğe sahip olamayacak kadar küçük çocuklara sahipseniz, dikkatinizi çocuğunuz ve işiniz arasında bölmemek için gerçekten bir bakıcıya ihtiyacınız olacaktır.

Evden Çalışırken Bakıcıya İhtiyaç Duymanız için 5 Neden
Evden Çalışırken Bakıcıya İhtiyaç Duymanız için 5 Neden

Çocuklar her zaman en kötü zamanlarda yaramazlık yapar:

Konferans görüşmeleri!

Eğer düzenli telefon konuşmaları, video konferansları veya bunun gibi şeyler işinizin gerektirdiklerindense, tüm bunları idare etmek için kendinize sessiz bir ortam bulabilmeniz çok önemlidir. Eğer konferans sırasında çocuklarınızın sesi kolayca duyuluyorsa, bu kişisel itibarınızı zedeleyebilir. Tabi ki her zaman bu kuralların istisnaları vardır, okullar kapandığında veya çocuklarınız anne özlemi çekiyorsa bunların hepsi kısa bir kesintiye uğrayabilir.

Yeni bir günün ne getireceği bilemezsiniz!

İşinizin iyice rayına oturduğunu ve bir sonraki adımı rahatlıkla öngörebileceğinizi düşünebilirsiniz ama bazen işler planlandığı gibi gitmeyebilir. Bir yandan çocuklarınızın ne yaptığı konusunda endişelenirken bir yandan da işleri yoluna koymak ve üretken olmak gerçekten çok zordur. Karşılaşabileceğiniz tüm bu aksilikler sizi ters köşeye yatırdığında bir bakıcınız olduğuna minnettar olacaksınız!

Ciddiye alınmayı hak ediyorsunuz!

Gerçekten iyi bir kariyer istiyorsanız, evden çalışmak için ailenizin desteğini almak gerçekten önemlidir. Bu çocuklarınızın, siz işin başındayken acil bir durum olmadıkça sizi rahatsız etmemeleri gerektiğini kafalarına netleştirmeleri gerektiğini de kapsar. Evden çalışan ebeveynlerdenseniz işteki anne-baba ile evdeki anne-baba arasındaki katı sınırı koymak çok kritiktir. Madalyonun diğer yüzü ise şu; ciddi alınmayı hakediyorsunuz! Evinizde herşeyi planlayan bir bakıcınız varken, profesyonel olmak için kendinize ayıracak vaktiniz ve patronunuza evden çalışmak konusunda ne kadar iyi olduğunuzu gösterme şansınız olacak.

Çocuklarınız muhtemelen daha mutlu olacak!

Bu senaryoya bir de çocuklarınızın gözünden bakın! Bütün gününüzü anne-babanızın dikkatini çekmeye çalışarak – ama yalnızca bazen başarılı olursunuz- harcamak mı isterdiniz yoksa bakıcınızla eğlenceli aktiviteler yapmak ve oyunlar oynamak mı? İşgünü bittiğinde çocuklarınızla kaliteli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz. Hem eskilerin de dediği gibi; ayrılık kalbi sevgi ile doldurur. Eğer tüm gün boyunca işinize odaklanabilirseniz, emin olun bu zamanlar çok daha zevkli geçecektir.

Bütün gün, her gün, sürekli iki taraf arasında çekişme oyunu oynamak yerine, kendinize kariyerinize odaklanma şansı tanıyın, bırakın çocuğunuz bakıcısıyla eğlensin ve günün sonunda birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanları iple çekin!

Güvenilir Bakıcı Bulmak Bakiciburada.com İle Mümkün!

Evden çalışırken bakıcı tutmanız için 5 neden nelerdir birlikte baktık. Şimdi sıra güvenilir bakıcı şirketlerinden güvenilir bakıcıyı uygun fiyatlarla bulmak. Çağımız internet çağı. Artık evimizde otururken her şey ayağımıza geliyor. İşimizi internetten buluyoruz. Bakıcılar da işini internetten buluyor, aileler de bakıcısını online arıyor. Bakıcı siteleri vasıtasıyla bakıcı bulmak daha güvenilir. Çünkü bakiciburada.com Türkiye’nin en büyük bakıcı havuzu olarak bakıcıları denetleyen bir sistem ayrıca. Bakiciburada.com ‘a kayıtlı binlerce aile bakıcıları puanlıyor, hakkında yorum yapıyor. Bakıcı arayan aileler de bu yorumları okuyabiliyor, değerlendirmesini yapıyor. Bakıcı ihtiyaçlarınız için Bakiciburada.com sizlerle!