Harika Bir Çocuk Bakıcısının 7 İşareti

5/5 - (1 Oy)

Bakıcı arayan evebeynler genellikle bakıcıya ilk görüşmede ne sorması gerektiğini bilmiyor. Çünkü işleri işe alım olmadığından bu alanda tecrübeli değiller. Belki çoğu anne, bir kere bile kendisi için iş görüşmesi yapmadı. Bazen ne aradıklarını bilmiyorlar ya da aileleri için gerçekten uygun olup olmadığını nasıl belirleyeceklerini bilemiyorlar. Bakıcının işe çok ihtiyacı olduğunu belirtmesi bazen ebeveynlerin duygusal davranmasına neden olabiliyor. Söz konusu evinize ve ailenize katacağınız birisi olunca duygusal bakmak yerine, sizin ihtiyaçlarınızı görüyor mu, güvenilir mi gibi soruları da kendinize sormanız gerekiyor. Kısaca harika bir çocuk bakıcısının 7 işareti nedir sizler için derledik.

Harika Bir Çocuk Bakıcısının 7 İşareti
Harika Bir Çocuk Bakıcısının 7 İşareti

Harika Bir Çocuk Bakıcısının 7 İşareti

Harika bir bebek & çocuk bakıcısının 7 işareti nedir? birlikte bakalım.

1. Deneyim Sahibi Olsun. 

Eğer zor şeyler yapması gerektiğini bilen bir bakıcı işe alıyorsanız, deneyim sahibi olduğundan emin olun. Ve bu soruları ona sorun. 

– Çocukları havuza götürecek bir yaz bakıcısıysa ona: “Yüzme bilmeyen çocuklarla yüzme deneyiminiz nedir? Havuzda iki çocuğu nasıl ele alıyorsunuz?” Ya da bakıcınız çocukları karlı havalarda dışarı çıkaracaksa, “Buzda kayıyorsanız ne yaparsınız?” Bunlar çıldırmış gibi görünebilir, ama adayınızın baskı altında olup olmadığını, baskı halinde ne tür cevaplar verdiğini görmüş olursunuz.

2. Çocuk Bakıcısının Hobilerini Öğrenin. 

Evet, boş zamanlarında ne yaptığını sormalı ve çocuklarınızın yapmayı sevdiği şeyleri yapmayı seven birini aramalısınız. Bunu çocuklarınız için bir rol model olarak düşünün. Çocuklarınızın ilgisini çekecek çeşitli hobileri olan bakıcılar çocuklarınız için eğlendirici etkinlikler düzenleyebilecektir. Örneğin, çocuğunuz resim yapmayı seviyorsa, hobisi resim yapmak olan birisi çocuğunuzun gelişimi için harika olacaktır.   

3. Harika bir Çocuk Bakıcısı için Yaratıcı Olanı Seçin.

Okula giden çocuklarınız varsa, tüm gün çocuğunuzun evde olduğu ve yağmurlu bir günse çocuğunuzu eğlendirmek için neler yapacağını sorun. Ya da kağıt ve makas ile neler yapabileceğini sorun.

4. Zorlu Sorulara İyi Cevaplar Veriyor mu? 

Bebek düşer ve ağlamayı bırakmazsa ne yapardı? Daha önce yaşadığı ve uyguladığı acil durumlara dair örnekler veremezse, yeni olanlar üretin ve cevapları beğenip beğenmediğinizi görün. 

5. Referanslarıyla Tanışın Ya da Telefonda Görüşün. 

Onlar için yaptıkları işin türünü ve birlikte çalıştığı çocukların yaşlarını öğrenin. Farklı yaş grubundaki bebekler ya da çocuklar çok farklı beceriler gerektirir. Ve hatırlayın ki geçmiş işverenler, öğretmenler, koçlar ve hatta bir komşu bakıcının karakterini öğrenmeniz için iyi bir referans olabilir. Bu referanslar, adayınızın sorumluluk sahibi olup olmadığını, işe giriş ve çıkış zamanına riayetini, nezaket kuralları ve sıkı çalışmanın tam bir resmini çizebilen insan türleridir. Onları arayın ya da şahsen tanışın. En az 3 referans ile konuşmayı planlayın.

6. Çocuk Bakıcısı Size Önemli Sorular Soruyor mu? 

Çocuğunuzun herhangi bir alerjisi var mı? Acil durumlarda kime başvurmalıyım? Disiplini nasıl ele almamı istersiniz? Bakıcı adayınız bu soruları soruyorsa, tecrübeli bir çocuk bakıcısıdır. Çoğu kişi işe gireceği zaman sadece kendisi için sorular sorar. Ne kadar maaş veriyorsunuz?, Hafta sonu tatil mi? Vb. gibi. İnsanları sorduğu sorularla tanımak o kişiyi en iyi şekilde tanıma yöntemlerinden biridir.

7. Çocuklarınız Bakıcınızla İyi İlişki Kuruyor mu? 

Doğru bir tarama ve arka plan kontrolünden sonra(referans, sağlık belgesi, ikametgah, adli sicil belgesi), oradayken çocuklarınızla birlikte takılmak için evinize gelmesini sağlayın. Çocuklarınızla olan iletişimini hemen ölçebilirsiniz. Bakıcınız eğlenceli mi? Çocukları oyalayabilir mi? Bakıcınızın size ve çocuklarınıza uygun iyi bir kişilik olduğundan emin olun.

Bakiciburada.com olarak 12 yıllık bakıcı sektöründeki deneyimlerimizi harika bir çocuk bakıcısının 7 işareti makalemizde yer verdik. Eğer sizin de bakıcı seçiminde gördüğünüz harika işaretler varsa lütfen bunları yorumda paylaşın. Çocuk bakıcısı arıyorsanız çocuk bakıcısı iş ilanı verin ya da bakıcı bul sayfasından çocuk bakıcılarıyla iletişime geçin…