İkiz Bebek Bakıcısı Nasıl Olmalıdır?

4.2/5 - (5 Oy)

İkiz bebek bakımı ayrı bir önem ister. Aynı yaştaki aynı anda iki bebeğin bakımı oldukça zordur. Annenin bu süreçte destek alması hem kendi sağlığı hem de bebeklerin sağlığı açısından önemlidir. Bu yazımızda işleyeceğimiz ikiz bebek bakıcısı nasıl olmalıdır? birlikte göz atalım.

İkiz bebeğe sahip ebeveynler için doğru bakıcıyı bulmak önemlidir. Bebek bakıcısı aynı yaştaki çocuklara bakma tecrübesine sahip olmakla birlikte, aynı zamanda birden fazla çocuğa bakma deneyimine de sahip olmalıdır.

Bir bakıcı, ikiz bebeklerin bakımı konusunda özel bir deneyime sahip olmasa da, yaşı birbirine yakın olan kardeşlerin bakımına veya bir kreş veya sınıf ortamında çalışmış ise, ikiz bebek bakıcısı olarak seçmek için dikkate alınması gereken becerilere sahiptir.

İkizleriniz için bakıcı kiralarken olgun, güvenilir ve tecrübeli olduğundan emin olmak istersiniz. Ayrıca ev kurallarına ve programına uyması gerekecektir. Yenidoğan ve ikiz bebek sahibi ebeveynler özellikle temkinli olmak isteyecek ve daha önce yenidoğan veya ikiz bebek bakımı deneyimi olan bir bakıcı seçecektir.

Bir bakıcı için iş ilanı oluştururken, ikiz bebek bakımı olduğunu belirtmek, muhtemelen ikiz bebek bakımı deneyimine sahip bakıcıların ilgisini çekecektir. Ayrıca bu bilgiyi ilanda belirtmeniz sizinle çalışmak isteyecek doğru bakıcıları bulmanızı sağlar.

İkizlere özel ilgi gerektiğinden, ebeveynler bakıcılarına işlerini başarıyla yapmak için ihtiyaç duyacakları bilgileri sağlamak isteyecektir. Çocukların mizaçları, ilgi alanları, beğendikleri ve hoşlanmadığı şeyler hakkında bilgi, bakıcılarınızın verebileceği en iyi bakımı sunmasına yardımcı olabilir. Yazılı talimatlar vermek ve bakıcıdan ikizlerinizin ne zaman uyuduğunu, ne yediğini not etmesini istemek, iletişimin doğru kurulmasına yardımcı olabilir.

İkiz Bebeği Olan Ailelere Öneriler

İkiz Bebek Bakıcısı Nasıl Olmalıdır?
İkiz bebek bakımı bebekler özellikle kış aylarında hastalandığında daha da zor olabilmektedir.

İkiz bebek bakımı oldukça zordur. Hele ilk 8 – 10 aya kadar bakım için inanılmaz efor sarf etmeniz gerekebilir.

İkiz bebeğe sahip olan ailelere önerimiz en azından 1 yaşına kadar annenin bakıcıyla birlikte bakımını üstlenmesidir. Eğer bu mümkün değilse, aile büyüklerinden yardım isteyebilir ya da ikinci bir bakıcıyı düşünebilir.

Tek başına bir annenin ikiz bebek bakımı yapması hem fiziksel hem de psikolojik yorulmasına sebep olabilir. İkizler ilk doğduğunda bazı bebek doktorları ikizler için şu şekilde ifade etmektedir: 1+1=2 etmez. İkiz bebek bakımı iki çocukla ilgilenmek değildir. En az üç bebeğiniz varmış gibi ilgi ister. Bu nedenle ikiz bebek bakımında yakınlarınızdan destek almanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir bebek bakıcısı olduğunda tüm gününü ikizlerle geçirecektir. Yemek, temizlik yapmasını, çamaşırları yıkamasını, ütü yapmasını beklemek imkan dahilinde olmayacaktır.

İkiz bebek bakıcısını doğumdan önce seçmenizi öneririz. Çünkü ikiz bakımı zordur ve başka işle uğraşacak zamanınız olmayabilir. Daha müsait olduğunuz doğum öncesinde bir bakıcı ayarlamanız doğum sonrası hayatınızı kolaylaştıracaktır. Üstelik doğum için hastaneye gittiğinizde de yanınızda yardımcı olması, bebeklerinizin bakımını kolaylaştıracak, sizin daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.  

İkiz bebeği olan ailelere önerimiz yatılı bir ikiz bebek bakıcısı çalıştırmalarıdır. Özellikle ilk aylarda bebekleriniz sık sık uyanacak, daha çok bakıma ihtiyaç duyacaksınız.

Seçeceğiniz bakıcı fiziksel olarak gücü kuvveti yerinde sağlıklı birisi olmalıdır. İkiz bebek bakımı iki kat efor demektir. Zor bir iştir. Bakıcınızın uzun süreli sizinle çalışabilmesi için sağlığının ve gücü kuvvetinin yerinde olması önemlidir.     

Evde yatılı bir bakıcı çalıştıracaksanız, evinizin buna uygun olması gerekmektedir. İkiz bebek bakıcınıza bir oda tahsis etmeniz hem sizin hem de ailenizin rahatı için önemlidir.

İkiz Bebek Bakıcılarının Karşılaşabileceği 10 Zorluk

İkiz Bebek Bakıcısı Nasıl Olmalıdır?
İkiz bebek bakıcısının tek görevi bebek bakımı olmalıdır. İkiz bebek bakıcısı bebekler hastalandığında doktor muayenesinde de yardımcınız olacaktır.

İkiz bebek bakımı, bebek bakıcısı için yeni zorluklar getirebilir. Ancak, işe hazır olan bebek bakıcıları, birkaç şeyi aklında tuttukları sürece işlerini başarılı bir şekilde yapabilirler. İşte bakıcıların düşünmesi gereken ikizler için bebek bakıcılığının 10 zorluğu:

Çifte görev

İkiz bebek bakıcılığı zordur çünkü bakıcıların her iki çocuğu izlemek için neredeyse fazladan iki göze ihtiyacı vardır. İki çocuk, bakıcıların ikisini de güvende tutmak için iki kat daha fazla enerji harcaması anlamına gelir. Birini izlerken diğeri kolayca yok olabilir.

Beslenme

Başka bir zorluk ikizleri beslemek. Her öğün farklı yiyecek yemek isteyebilirler. Ya da her ikisinin de ağız tadı farklı olabilir. İkiz bebekleri beslemek özellikle zor olabilir, çünkü beklemek zorunda olan ikiz çığlık atacak ve ağlayacaktır.

Tuvalet zamanı

Her ikizin banyoya alınması, özellikle ikizlerin tuvalet eğitimi aldığı durumlarda zor olabilir. İkizler hala bebek bezinde ise, bakıcı bebek bezi değiştirme görevine iki kat daha fazla zaman harcayacaktır.

Yıkanma

İkizlere banyo yaptırmak zor olacak. Bir bakıcı ikisini birden yıkamayı denerse, ikizler ortalığı karıştırabilir. Öte yandan, ayrı ayrı banyo yapmak da işe yaramaz. Bir bakıcı gözlerini diğeri yıkanıncaya kadar bile diğer ikizden ayıramaz.

Yatma vakti

Bebekleri uyutmak genellikle zordur. Bir çocuğun uyuması zor olabilir, ikizlerin ise uyuması iki kat daha zor olabilir. Yatma saati oluşturmak ve buna bağlı kalmak bu zorluğa yardımcı olabilir.

Eğlence

İkizlerle ilgili bir başka zorluk, genellikle ayrı etkinlikler yapmak istemeleridir. Birlikte yapabildikleri aktiviteleri bulmak bakıcının sorumluluğu olacaktır, böylece gözlerini her iki çocukta da tutabilir.

Ayırt Etmek

Tek yumurta ikizleri ile ilgili benzersiz bir zorluk, birbirine benzemeleri. Bir bakıcı, işe başlamadan önce çocukları birbirinden ayırabileceğinden kesinlikle emin olmalıdır.

Hile

Tek yumurta ikizleri genellikle bakıcılarla eğlenmekten hoşlanır, özellikle de bakıcı onları ayırmakta zorlanıyorsa. İkizleri eğlenceli aktivitelerle meşgul etmek, bu tür hileli davranışları sergilememeleri için daha az zaman verir.

Kardeş kavgaları

İkizler genellikle birbirleriyle kavga ederler, bu nedenle bir çocuk bakıcısı bununla başa çıkmaya hazır olmalıdır. Bir çocuk bakıcısı için ikizlerin kavgasıyla baş etmenin en iyi yolu, başlamadan önce kavgaya engel olmaktır. Bir bakıcı, anne, babanın yok olduğu süre boyunca hazır bir plana sahip olmalıdır, bu nedenle ikizlerin savaşma şansı yoktur. Kaçınılmaz mücadele gerçekleşirse, bakıcı ikisini nasıl ayıracağını düşünmelidir. Bir bakıcı her zaman iki çocuğu da görebilmelidir.

Disiplin

Disiplin uygulamak ikiz bakıcısı için başka bir sorun olabilir. İhtiyaç duyulduğunda bir çocuğu disipline etmek zor olabilir. İkisini disipline etmek daha da zor olabilir çünkü bakıcıya karşı birlikte tavır takınabilirler. Başlangıçtan itibaren sağlam bir disiplin planının olması bakıcıya yardımcı olabilir.

İkiz Bebek Bakıcısı Ücreti

İkiz Bebek Bakıcısı Ücreti
İkiz bakımı zor olduğundan ücreti de tatmin edici olmalıdır.

İkiz bebek bakıcısı iki kat efor sarf edeceğinden ücreti de tek bebek bakımına göre daha fazla olmalıdır. İkiz bebek bakıcısından yolun yarısında ayrılmak istemezsiniz. Bu nedenle ücreti de tatmin edici olmalıdır. İkiz bebek bakıcısı ücreti şehre göre ve bakıcının çalışma şekline göre değişiklik gösterebilmektedir. İkiz bebek bakıcısının İstanbul’da ücreti 3.000 TL – 3.500 TL arasındadır. Ankara ve İzmir’de  2.900 TL – 3.300 TL arasındadır.

Tecrübeli İkiz Bebek Bakıcısı Bakiciburada.com ‘da

Bakıcı bulmak çoğu zaman zor bir iştir. Hele ikiz bebek bakımı olduğunda elinizdeki seçenekler azalacaktır. Bakiciburada.com ise Türkiye geneli aktif iş arayan 40.000 ‘den fazla bebek bakıcısı listelemektedir. Üstelik bakıcıların profillerinde ikiz bebek bakımı tercihleri de yer almaktadır. Bebek bakıcılarını listelediğimiz sayfadan ikiz bebek bakıcısı olarak çalışmak isteyenleri filtreleyebilir, onlarla hemen iletişime geçebilirsiniz.

İkiz bebek bakıcısını bakıcı havuzundan seçebileceğiniz gibi, ikiz bebek bakıcısı iş ilanı oluşturarak da başvuru yapanlar arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Evine bakıcı arayan aileler için en önemli şey, güvendir. Bakiciburada.com 2008 yılından beri güvenilir, tecrübeli bakıcılara hızlı bir şekilde, uygun fiyatlarla ulaşmanızı sağlar.