Oyun Ablası Nedir? Ne İş Yapar?

4.6/5 - (5 Oy)

Çocuğunuzun gelişimi için oyun ablaları çok önemli birer öğretmen. Özellikle okulların açılmasına az bir zaman kala, çalışan anne ve babalar çocukları için birer oyun ablası arayışı içerisine girmektedir. Böyle önemli bir konuda güvenilir bir şirket ve nitelikli oyun ablalarıyla çalışmak önemlidir. Oyun Ablası Nedir? Ne İş Yapar? öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri bu makalemizde sorular ışığında cevaplıyoruz.

Bakiciburada.com Oyun Ablası Konusunda Nasıl Hizmet Veriyor?

Bakiciburada.com, 2008 yılından beri büyük bir hassasiyetle aileler ve çocuklar ile eğitimli adayları buluşturarak alanında bir ilki gerçekleştirmiş ve Türkiye’yi oyun ablası-abisi kavramıyla tanıştırarak alanında öncü ve profesyonel bir kuruluş olmuştur. Bu amaçla çocuklu ailelerin bebek – çocuk bakıcısı, oyun ablası – oyun abisi, gölge öğretmen, saatlik bakıcı, etüt sorumlusu(ev ödevlerine yardımcı) gibi ihtiyaçlarını aday havuzumuzda yer alan yaklaşık 800.000 üniversiteli gençle karşılıyoruz. Bünyemizdeki aday çeşitliliği, ailenin istediği kriterleri taşıyan adaylara ulaşmasını kolaylaştırıyor. Örneğin; ailemiz, oyun ablası arama sürecinde, çocuğunun aynı zamanda da keman eğitimi almasını istiyor. Sitemizdeki aday çeşitliliği tam da bu noktada devreye giriyor ve keman çalabilen bir oyun ablası ile aileyi buluşturuyoruz.

Günümüzde ebeveynlerin her ikisi de bir iş yerinde çalışmakta ya da kendi işini yapmaktadır. Okuldan erken çıkan ya da okula geç giden çocuk, İstanbul, İzmir, Ankara gibi bir metropolde yanında bir yetişkin olmadığı için ister istemez okul saati dışında yalnız başına kalmaktadır. Aileler bu durumlarda çocukları evde yalnız bırakmak istemezler ve bakıcı veya oyun ablası-abisi arayışına girerler. Çocuğunun geleceğini düşünen ebeveynler, kendilerine örnek alabilecekleri bir üniversiteli abla ya da abi görevlendirerek, okul çıkışlarında çocuklarının derslerinde yardımcı olmalarını ve çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmelerini sağlarlar.

Oyun Ablası Nedir? Ne İş Yapar?

Oyun ablası, çocuklarla eğitici oyunlar oynar, birlikte kitap okur, çocukları oyun parkına götürür, birlikte havuza girerler, onlara yabancı dil öğretirler. Küçük yaştaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi için bu tür aktiviteler çok önemlidir ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. 

Global bir dünyada yaşıyoruz ve kariyer basamaklarında yükselmek için yabancı dil konuşmak ve bilmek çok önemli. Artık ailelerimiz, çocuklarına güzel bir kariyer ve gelecek sunabilmek için bir yarış halinde. Yabancı dil bilmenin önemini kavrayabilmiş bilinçli ailelerimiz çocuğunun bir an önce yabancı dil öğrenmesini istiyor. Elbette ki dil öğrenmenin belli bir yaşı ve kriteri yoktur. Fakat dil alanında uzmanlaşmış birçok bilim insanı 0-3 yaş arasındaki çocukların çok kolay ve hızlı dil öğrenebileceği konusunda hemfikir. Bundan dolayı çocuğunuzun aynı anda 2-3 dil öğrenmesi için en uygun yaş 0-3 yaş arasıdır.

Oyun Ablası Nedir?

Çocuğuna dil öğretmek isteyen aileler, Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde okuyan, yabancı dili çok iyi seviyede olan abla-abi aracılığı ile çocuğunun çeşitli etkinlikler eşliğinde ve kendi evlerinde dil öğrenmesini sağlayabilirler. Verilen bu eğitim, çocuk henüz 6 aylıkken bile başlayabiliyor. Oyun Ablası hizmeti sağladığımız ilk yıllarda, çok küçük yaştaki çocuklar için İngilizce-Fransızca bilen oyun ablası talebi geldiğinde çok şaşırıyorduk. Çocuk henüz Türkçe konuşamıyorken aileler çocuğun yabancı dil öğrenmelerini istiyordu.

Oyun Ablası Çocuğunuza Yabancı Dil Öğretir

Hatta geçenlerde ailemizin biri arayarak “Çocuğum 4 yaşında, su gibi İngilizce konuşuyor. Fransızca bilen Oyun Ablası arıyorum.” dedi. Biz de “Oyun Ablası çocuğunuza Fransızca mı öğretsin istiyorsunuz?” diye sorduk. Ailemizin cevabı ise bizi çok şaşırttı. “Oğlum, Fransızca da biliyor. Sadece oyun ablasıyla birlikte Fransızca konuşmalarını istiyorum.”

Çocuğunuzun ilkokula başladığında İngilizce ve Fransızca biliyor olduğunu hayal edin, muhteşem bir gurur!

Örneğin Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan pırıl pırıl bir genç kız/erkek, Erasmus programı ile yurt dışında da üniversite okumuş, İngilizcesi, Fransızca’sı süper, hatta İngiliz aksanıyla konuşuyor. Okul çıkışlarında geliyor evinize ve çocuğunuzla oyun oynuyor. Topu yuvarlıyor, “Keep the ball” Ali, sonra “Throw the ball” Ali diyor. Sonra İngilizce bir şarkı açıyor. “Little Peter Rabbit had a fly”…

Çocuğunuzla birlikte bu şarkıyı mırıldanıyor. Bu sırada çılgınca dans edip, eğleniyorlar. Bundan daha kalıcı ve birebir eğitim mi var sizce?

Oyun Ablası Çocuğunuzla Yabancı Dil Öğretir.
Oyun Ablası Çocuğunuza Yabancı Dil Öğretir.

Oyun Ablası Arayanlar Neler Yapmalı?

Oyun Ablası arayanlar https://www.bakiciburada.com/oyun-ablasi-ariyorum sayfasından hemen oyun ablalarıyla iletişime geçebileceği gibi, hafta içi her gün 08503038551 numaralı telefondan veya info@bakiciburada.com mail adresimizden bizimle iletişime geçebilirler.

Yabancı Oyun Ablası Bulabilir miyim?

Üniversite okumak için Türkiye’ye gelmiş yabancı üniversite öğrencileri olmaktadır. Bu yabancı üniversite öğrencileri oyun ablası olarak da çalışabilmektedirler. İngilizce bilmeleri nedeniyle de tercih edilmektedir.

Aileleri Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Ailelerimiz, Bakiciburada.com ‘a kayıt olduktan sonra hemen bakıcı havuzundan evlerine yakın oyun ablalarını filtreleyebilir, oyun ablalarının profillerini, iş tecrübelerini inceleyebilir, referanslarını okuyabilir ve hemen iletişime geçebilir. Ya da bir ilan oluşturup, ilanında aradığı oyun ablası-abisinin özelliklerini yazar ve ilanına başvuru yapan adaylarla iletişime geçebilir. Hem oyun ablası havuzundan evine yakın oyun ablalarına mesaj atarak ya da telefonla arayarak iletişime geçebilir, hem de ilanına gelen başvuruları değerlendirebilir.

Sonraki adımda ailemiz, gelen başvurular arasından ilgilendikleri adayları görüşmeye çağırıyor ve bu adaylar arasından uygun olan adayla çalışmaya başlıyor. Aileye ait özel bilgileri (TC kimlik numarası, Ad Soyad, E-posta, Telefon) hiçbir şekilde adaylarla ve 3.kişilerle paylaşmıyoruz.

Oyun Ablası ve Etüt Ablasına En Çok Ne Zaman İhtiyaç Duyuluyor?

Açıkçası oyun ablasına her zaman ilgi duyuluyor. Gerek okul döneminde, gerek tatil dönemlerinde oyun ablaları her zaman çalışabilir. Oyun ablasına ihtiyaç duyan aileler genellikle çalışan aileler olduğundan dolayı bu işin belli bir zamanının olduğunu söylemek zor. Okul döneminde ders dışındaki zamanları verimli bir hale getirmek amacıyla oyun ablalarına ihtiyaç duyuluyor.

Aileler her zaman çocukları ile eğlenceli vakit geçirebilecek eğitimli birine ihtiyaç duyarlar. Örneğin aile tatil planı yapıyor, oyun ablasına ihtiyaç duyuyorlar ve hep birlikte tatile çıkıyorlar. Bu esnada oyun ablasının tüm masrafları karşılanıyor. Ona özel oda tutuluyor. Böyle örneklerle çok karşılaşıyoruz.

Etüt sorumlusu ise, çocuğun ödevlerine yardım etme, çocuğu ders çalıştırma gibi temel sorumluluklara sahip olduğundan dolayı genellikle okul döneminde tercih ediliyor.

Oyun Ablası Ne Yapar? Çocuklara ve Ailelere Faydaları Nelerdir ?

  • Çocuklarla oynayarak onlara yabancı dil öğretir,
  • Çocukların motor gelişimini hızlandıracak etkinlikler yapar,
  • Çoğu zaman part time olarak uygun ücretle çalışır,
  • Çocuklara yabancı dil öğreterek aileleri birçoğu para tuzağı olan yabancı dil kurslarının maliyetinden kurtarır,
  • Çocukların ev ödevlerine yardımcı olur,
  • Aynı şekilde çocukların sınav zamanlarında ders çalıştırır,
  • Çocuğunuzun düzeyine ve isteğine göre en uygun oyunları seçerek nitelikli vakit geçirir,
  • Ebeveynler akşamları dışarı çıktıklarında, o çocuklarla ilgilenir,
  • Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırırlar,
  • Çocukları okuldan alır ve aile eve gelene kadar vakit geçirirler,
  • Çocukları tiyatro, opera, sinema gibi çeşitli kültürel aktivitelerle buluşturur,
  • Ebeveynler tatile gidecekse, çocuklarla evde ilgilenir,
  • Ebeveynler çalıştığı için ailelerin gözü arkada kalmaz ve dışarıdaki işlerine motive olur,
  • Çocukları spora teşvik eder, havuza girdiklerinde yanında olur, birlikte basketbol, voleybol oynar,
  • Çocukları öz bakımları konusunda bilinçlendirir,
  • Çocuğun içindeki potansiyelini çıkarmalarına yardımcı olurlar ve onları cesaretlendirir,
  • En iyi üniversitelerde okuyan oyun ablası/abisi, çocuklara vizyon katar ve bakış açılarını genişletir,
  • Çocuk gelişimi konusunda oldukça bilgili ve eğitimli olan oyun ablaları zaman zaman ailelere rehber bile olabilir,
  • Çocukların kişisel gelişimi dışında da çok yönlü bilgi sahibi olan bazı oyun ablaları; hiperaktivite, dikkat eksikliği, öfke kontrolü gibi problemler yaşayan ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla da çalışırlar.
Oyun Ablası Ne Yapar? Oyun ablası nedir
Çocukların kişisel gelişimi dışında da çok yönlü bilgi sahibi olan bazı oyun ablaları; hiperaktivite, dikkat eksikliği, öfke kontrolü gibi problemler yaşayan ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla da çalışırlar.

İki Tarafın da Güvenilirliğini Nasıl Araştırıyorsunuz?

Ailelerin ve çocukların güvenliğini sağlayan bir operasyon sürecimiz var. Adayla ilgili bir şikayet aldığımız takdirde şikayeti değerlendirerek adayı kara listeye alıyoruz ve bir daha başvuru yapmasına izin vermiyoruz. Aynı şekilde adayın güvenliğini sağlamak amacı ile de ailenin izni çerçevesinde kişisel bilgilerini ve iş bilgilerini talep ediyoruz. Bakiciburada.com olarak iki taraf arasında sağlıklı ve güvenli bir süreç inşa etmek, firmamızın en çok hassasiyet gösterdiği konuların başında geliyor.

Özellikle Kimler Oyun Ablası Olmak İstiyor?

Çoğunlukla üniversite okuyan veya mezun olmuş, çocuklarla ilgili eğitim almış, alanında bilgili gençler oyun-etüt ablası olmak istiyor. Üniversite hayatına devam ederken aynı zamanda para kazanmak isteyen genç arkadaşlar için oyun ablalığı büyük bir fırsat niteliğinde. Artık hepimiz biliyoruz ki aileler yeni nesil eğitimli ve bilgili adayları tercih ediyor. Oyun ablası ücretleri, hem ebeveynler hem de oyun ablaları tarafından merak edilen bir konu. Oyun ablası ücreti hesaplanırken; adayın nitelikleri, eğitimi, tecrübeleri, çalışacağı şehir-semt ve çalışacağı gün ve saatler göz önünde bulundurulur. Bu ücretlendirme ailenin aday ile karşılıklı görüşmesi sonucu belirlenir.

Verilecek ücret konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan ailelerimizi müşteri temsilcilerimiz aracılığı ile bilgilendiriyoruz. Ayrıca aşağıdaki tablodan kendiniz de bir hesap yapabilirsiniz. Temmuz ayında artan asgari ücretle birlikte oyun ablası ücretleri de güncellendi.

Üniversiteli Oyun Ablası Ücretleri 2024

  • 1 – 10 Saat    : 345 TL
  • 10 – 20 Saat  : 285 TL
  • 21 – 30 Saat  : 225 TL
  • 31 – 50 Saat  : 200 TL
  • 51 ve üzeri    : 160 TL

Tabloya bakarak, eğer oyun ablasını ayda 30 saat çalıştırıyorsanız, 30 X 225 = 6.750 TL ücret vermeniz gerekecektir. 

Oyun Ablası Hizmeti İçerisinde Eğitim Var mı?

Oyun ablasının bir diğer görevi de eğlendirerek öğretmektir. Oyun da aslında çocuğun eğitim sürecine katkı sağlar. Bebeklerin gelişiminde oyunun önemi büyüktür. Oyun ablası, sadece oyun oynayan kişi demek değildir. Eğitim materyalleriyle çocuğun gelişimi için gerekli ders ortamını sağlar. Oyun ablasını bir nevi, anaokulunun çocuğunuz için özelleştirilmiş hali olarak düşünebilirsiniz. Oyun ablasının eğitimleri, oyun ablasının niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Eğer siz de çocuğunuza istediği bir branşta eğitim aldırmak istiyorsanız, oyun ablasının bu niteliğe sahip olmasına özen göstermelisiniz. Oyun ablası hizmeti içerisinde eğitimler :

  • Satranç eğitimi
  • Voleybol eğitimi
  • Basketbol eğitimi
  • Yüzme eğitimi
  • Tenis eğitimi
  • Resim Dersi
  • Piyano Dersi
  • Karakalem çalışması eğitimi
  • Kesme-yapıştırma etkinlikleri
  • İlkokul derslerine yardımcı
  • Matematik, Türkçe vb. dersler

Şirketlerde Çalışan Anne ve Babalara Yönelik Kurumsal İşbirliğiniz Var mı ?

Çalışan anne ve babaların aklı daima çocuğunda olduğu için, onların motivasyonlarını sağlamak amaçlı, şirketlerin özellikle İnsan Kaynakları departmanlarıyla birlikte özel çalışmalar yapıyoruz. Bazı şirketler, bu hizmeti çalışanlarına yan hak olarak verip çalışanlarını destekliyor. Bu konuda aktif olarak şirketlere özel sunumlar gerçekleştiriyoruz. Oyun ablası nedir? Ne iş yapar? faydaları nelerdir, birlikte baktık, şimdi sıra oyun ablasını bulmakta…