Oyun Ablası Olmak İçin 6 Neden

4.3/5 - (3 Oy)

Bebeklikten itibaren başlayan gelişim süreci okul çağına gelene kadar hızlı bir ilerleme gösterir. Uzmanların sürekli bahsettiği ve önem taşıyan bu dönem 0-6 yaş olarak ifade edilir. Ayrıca anne-babaların çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmeleri üzerinde duran uzmanlar; yetişkinlik dönemindeki karakterin temelinde, 6 yaşına kadar öğrenilen davranışların bulunduğunu belirtiyor. Çocukların kaliteli vakit geçirmelerini sağlayan bir hizmet kolu var. Bunun adı oyun ablalığı. Bu makalemizde oyun ablası olmak için 6 neden nedir birlikte inceleyeceğiz.

Oyun oynayarak öğrenmenin daha faydalı olduğu çocukları gözlemleyerek fark edilebilir. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen aileler, bazı zamanlarda kendilerinin yetersiz kaldıklarını hissedebilir. Bu durumda çocuklarıyla eğitici oyunlar oynayan, onlara birtakım beceriler kazandıran oyun ablası tercih ederler. Çünkü üniversitede çocuk gelişimi ile ilgili bölümlerde okuyan ya da yeni mezun olan gençler, çocukların ihtiyacı olan becerilerin kazandırılmasında bilgi sahibidirler. Oyun ablası ile çalışmanın avantajları yazımızı okuyarak, neden oyun ablası çalıştırmanız gerektiğiyle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Eğer okuduğunuz alanda avantajlı bir duruma gelmek istiyorsanız, oyun ablası ve oyun abisi olarak çalışabilirsiniz. Çocuklarla ilgilenirken maddi destekle beraber kişisel gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz. Bunun için oyun ablası olmak için 6 neden sorusuna cevap bulacağınız ‘’Oyun ablası olmak için 6 neden’’ yazımızı okuyabilirsiniz.

Oyun Ablası Olmak İçin Neler Gerekir?

Oyun ablası olmaya karar verdiğinizde bu görevin tanımını iyi bilmeniz gerekir. Çünkü çocuklarla ilgilenmek sabırlı ve anlayışlı olmak önemlidir.

Oyun ablası, çocukların okul öncesi ve sonrası dönemlerinde ailelere büyük destek verir. Üniversite eğitimini çocukların gelişimine katkı sağlayan bölümlerde alan gençler ‘’öğretim’’ disiplini hakkında bilgi sahibidir. Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi gibi alanlar oyun ablası olabilmenin ön koşulu olarak sayılabilir. Çünkü miniklerin psikolojisinden anlayabilmenin yolu, birtakım donanımlara sahip olmaktan geçiyor. Aynı şekilde oyun abisi de bu tanımlamaların içerisinde yer alır. Erkek çocuklarının davranışına göre oyun abisi tercih edilebilir. Çünkü bazı erkek çocukları yalnızca oyun abisi ile oynamakta ısrarcı olabilirler.

Üniversite öğreniminde pedagojik formasyon dersi alan öğrenciler, oyun ablası ihtiyacında ailelerin ön planda tuttuğu kişilerdir. Pedagojik bilgilerinizi ileri seviyeye taşıyarak ebeveynlerin güvenini kazanabilirsiniz. Ayrıca oyun ablası olmak için şu özellikler gerekir:

  • Düzgün bir diksiyona sahip olmak.
  • Kötü alışkanlıkların bulunmaması gerekir.
  • İletişim konusunda güçlü bağlar kurmak.
  • Disiplinli davranışlar sergilemek.
  • En az bir yabancı dil bilmek.
  • Kültürel etkinliklerden haberdar olmak.
  • Sabırlı davranışlar sergilemek.
  • Empati kabiliyetinde yetenekli olmak.
  • Planlı ve düzenli olmayı sevmek.
  • Sorumluluk duygusuna sahip olmak.

Oyun Ablası Olarak Hangi Alanlarda Çocuğa Destek Olabilirsiniz?

Oyun Ablası Olmak İçin 6 Neden

Oyun ablasını çocuk bakıcısı ile karıştırmamak lazımdır. Çünkü çocuk bakıcısı; ailelerin yanında yatılı kalabilen, bakıcılığı uzun yıllar sürdürülebilen bir meslek olarak gören kişilerdir. Oyun ablası ise üniversite eğitimi alan veya yeni mezun olan gençlerden oluşur; yabancı dil, sanat, kültür ve çocuk eğitimi gibi yeterliliklere sahiptir. Ayrıca bu görevi belli zaman aralıklarında yaparlar. 

Bebek bakıcılığı yapmayan oyun ablası, 1,5-2 yaşından sonraki çocukların eğitimlerine yardımcı olur. Peki, oyun ablası olarak hangi alanlarda çocuğa destek olabilirsiniz?

  • Çocuklara kitap sevgisini aşılayarak okuma alışkanlığının oluşmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Çocukların bilişsel zekâ gelişimleri için çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.
  • Disleksi, konuşma bozukluğu gibi özel durum yaşayan çocuklara destek verebilirsiniz.
  • Kişisel bakımın sağlıkla ilgili ilişkisini ve aksatılmaması gerektiğini çocuklara aşılayabilirsiniz.
  • Çocuklarla birlikte tiyatro, sinema, piknik ve yüzme gibi aktivitelere katılabilirsiniz.
  • Çocukların yeteneklerine yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. 
  • Sporun hayattaki yerini anlatarak çocuklara hareketli yaşam şekli planlayabilirsiniz.
  • Okula giden çocukların derslerle ilgili sorunlarını dinleyerek, onlara başarılı olmaları için gereken desteği verebilirsiniz.

Oyun Ablası Olmanın Avantajları Nelerdir? 

Oyun Ablası Olmak İçin 6 Neden

Oyun ablası olmanın avantajları nelerdir diye düşünebilirsiniz. İşte, oyun ablası olmak için 6 neden:

Oyun Ablasının Çalışma Zamanı Esnektir

Oyun ablası, tam zamanlı bir iş olmadığı gibi öğrencilik hayatında maddi açıdan büyük bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Ayrıca çalışma zamanlarını belirlemek sizin elinizde.

Oyun Ablası Olduğunuzda Mesleki Deneyim Kazanırsınız

Pedagoji eğitiminiz sonunda ulaştığınız mesleklerde deneyim sahibi bir kişi olarak iş hayatına başlayabilirsiniz. 

Oyun Ablası Deneyimi Sayesinde Sosyal Çevreniz Genişler

Çevrenizde çocuk psikolojisini iyi anlayan biri olarak tanınabilirsiniz. Ayrıca oyun ablası deneyimi kazandıktan sonra meslek sahipleri tarafından da fark edilme durumunuz artabilir.

Ekonomik Açıdan Sizi Rahatlatır

Oyun ablası olduğunuzda lisans eğitimi boyunca harçlığınızı kazanabilirsiniz. Saat başı ücreti almanız, kısa süreli çalışma düzeni sizi maddi anlamda rahatlatabilir.

Oyun Ablası Seçeneğiyle Online Olarak Çalışabilirsiniz

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören çocuklara online ortamda destek verebilirsiniz. Çocukların yabancı dil gelişimini sağlayabilir, ödevlerine yardımcı olabilirsiniz.

Problem Çözme ve İletişim Becerilerinizi Geliştirir

Oyun ablası olduğunuzda çocukların yanında bulunmak bakış açınızı değiştirebilir. Sorunların çözümünde ve ikna becerilerinin gelişmesinde, çocuklarla bir arada olmak büyük fayda sağlar. Böylelikle iş ve özel hayatta avantajlı durumda olma imkânı yakalayabilirsiniz.

Aileler Oyun Ablası Olarak Sizden Ne Bekler?

Ebeveynler; iş ve ev durumunu göz önünde bulundurarak, çocukların eğitimleriyle ilgilenmesi için oyun ablası arayışına girerler. Bu görevi üstlenen gençlerin de aileler oyun ablası olarak sizden ne bekler sorusunun yanıtını bilmeleri gerekir. 

  • Oyun ablasının aile yaşamı düzgün ise, ebeveynler seçim konusunda bu durumu ön planda tutar.
  • Yüksek iletişim kurma becerisine sahip kişiler, anne-babalar tarafından beğeni kazanır. Çünkü çocuklarla konuşurken ve onları ikna etmeye çalışırken iyi bir iletişim becerisine sahip olmak önemlidir.
  • Kötü alışkanlıkların kazanılmaması gerekir.
  • Çocuklar bazen hırçın bazen de aşırı konuşkan olabilir. Bu tür durumlarda oyun ablasının sabırlı olması beklenir. Ayrıca dil yapısı ve çocuğu doğru yönlendirme burada devreye girer. Sabrederek çocukların olumsuz davranışlarının değişmesi beklenir.
  • Sanata ilgi duyan oyun ablası, aileler tarafından önemsenir. Bu özelliğin çocuklara kültürel anlamda fayda sağlayacağı düşünülür.
  • Güler yüzlü ve sempatik oyun ablası daima tercih edilir. 

Çocuklar Oyun Ablası-Abisi ile Neden Kolay Anlaşabilir?

Abla ve abi rolünün çocuklar üzerindeki etkisi, kolay bir şekilde iletişim kurulması açısından önemli bir faktördür. Çocuklar öğretilen her şeyi rahatlıkla anlayabilen bir kapasiteye sahiptir. Uygun bir konuşma tarzı ise konunun kavranabilmesindeki amacı karşılayan niteliktedir. Oyun ablası ya da oyun abisi, çocukların sevgisini kazanarak yetenek gelişimi konusunda önemli faydalarda bulunurlar.

Lisans eğitiminin ardından çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayarak önemli bir deneyim kazanma fırsatı elde edebilirsiniz.Üniversitede çocukların eğitim ve gelişim süreçlerini doğrudan ilgilendiren bölümlerde okuyan gençler için oyun ablası ve oyun abisi görevi büyük fayda sağlar.

Oyun Ablası ve Oyun Abisi Ücretleri 

Ebeveynlerin ihtiyaç duydukları eğitimli bakıcıların ücretleri belirlenirken bazı hususlar bulunur.

  • Çocukların alması gereken eğitim şekli,
  • Çocuklarla ilgilenilmesi gereken zaman dilimi,
  • Oyun ablası ile ailenin ulaşım mesafesi,
  • Oyun ablasının nitelikleri,
  • Oyun ablasının eğitim durumu.

Oyun Ablası Ücreti Hesaplama Tablosu

Aşağıda tabloda yer alan ücretler, standart bir oyun ablasının saatlik ücreti hesaplanırken baz alacağımız rakamlar olabilir. Ancak yukarıda maddeler halinde yazdığımız hususlara göre artış gösterebilir. Eğer 2 çocuğa ablalık yapmasını ya da İngilizce aksanında konuşmasını veya piyano çalmasını istiyorsak fiyat da değişecektir. 2021 Oyun Ablası Ücretleri

Aylık Çalışma SüresiSaatlik Ücret
1-10 Saat64 TL
11-20 Saat52 TL
21-30 Saat42 TL
31-50 Saat36 TL
51 ve üzeri29 TL

Oyun ablasının ücretini hesaplarken tabloda da görüldüğü üzere, aylık çalışma süresine bakarız.

Oyun Ablası Ücreti Hesaplama

  • Aylık 10 saat çalışıyorsa= 10 X 64 = 640 TL
  • Aylık 20 saat çalışıyorsa = 20 X 52 = 1.040 TL
  • Aylık 30 saat çalışıyorsa = 30 X 42 = 1.260 TL
  • Aylık 50 saat çalışıyorsa = 50 X 29 = 1.800 TL

Aylık tam zamanlı (hafta içi 5 gün, sabah 9.00-akşam 18:00) çalışacak bir oyun ablasının ücreti 3.000 TL‘dir.

Oyun Ablası-Abisi Olarak Hayata Önde Başlayın!

Küçük yaşlarda kazanılan sorumluluk duygusu, yetişkinlik dönemine doğru kendini göstermeye başlar. Çalışmanın değerini bilen gençler, üniversite hayatı boyunca harçlıklarını kendileri kazanmak isteyebilir. İşte, bu fırsatı sunan oyun ablası ve oyun abisi seçeneği tam size göre! Oyun ablası olmak için 6 neden yazısını okuduktan sonra Bakiciburada.com adresinden oyun ablası iş ilanlarına ulaşabilir, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bakiciburada.com Ailesinin Genç ve Eğitimli Bakıcıları

Gençlerin bilgi birikimi ve enerjisi sayesinde aileler rahat bir nefes alıyor. Çocuklarını gönül rahatlığıyla oyun ablası ve oyun abisi ile baş başa bırakabilirler. Bakiciburada.com adresinden çocuklarınızın ihtiyacına en uygun üniversiteli bakıcıyı bulabilirsiniz.