Video Cv’inle İş Bulma Şansını Arttır

5/5 - (5 Oy)

2018 yılında hem bakıcılara, hem de bakıcı arayan müşterilerimize yeni sürprizler sunduk. Bunlardan en önemlisi, bakıcıların kendilerini sadece yazılarla değil, sözlü ve bedensel olarak da anlatabilecekleri Video Cv özelliğimiz.  Bakıcıların video yüklemesine imkan tanıyan bu özellik, ailelerin de bakıcıların videolarını izleyerek, bakıcılarla görüşmeden ilk izlenimlerini oluşturmalarını sağlayacak. Video Cv’inle İş Bulma Şansını Arttır makalemizde bakıcıların video cv çekerken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.

Bakıcı arayan aileler, aradıkları bakıcıların hem özgeçmişlerini inceleyecek, hem de kendilerini sözlü ve bedensel olarak anlattıkları videoları izleyerek, daha yüz yüze görüşmeden bakıcılar hakkında bilgi edinebilecek. Bu da bakıcı bulmanın daha hızlı ve sağlıklı olması açısından harika bir özellik olacak.

Şimdi bakıcıların video cv çekmeleri için ne yapmaları gerektiğini anlatalım. Öncelikle eğer bakıcı profilleri yoksa, Bakiciburada.com’a üye olmaları ve karşılarına çıkan profillerindeki eksik olan tüm bilgileri doldurmaları gereklidir. Videonu çekmek için akıllı telefonlarınızdan Bakiciburada.com ‘a bakıcı girişi yapıp, Bilgilerimi Güncelle sayfasının en üstünden yer alan Video Çek ve Yükle butonuna tıklıyorsunuz. 

Karşınıza çıkan örnek videoyu izleyin. 

Sonra video kurallarını okuyun ve kurallara uygun olacak şekilde videonuzu akıllı telefonunuzun ön kamerasını kullanarak çekmeye başlayın. 

Video Kuralları:

Video Cv’inle İş Bulma Şansını Arttır makalemizde şimdi sıra Video Kurallarında…

Video Cv’inle İş Bulma Şansını Arttır

1) Biraz Pratik Yap

  • Kısaca kendinden bahset! (Tecrübe, güçlü özellikler vb.)
  • Soyismini ve iletişim bilgilerini paylaşma

2) Videonu Çek ve Yükle

  • Akıllı telefonunla, videonu kolayca çek
  • Videon maksimum 2 dakika ve 50 MB olsun
  • Videonu yüklemeden önce test et

3) Videon Harika Olsun

  • Sessiz bir ortama geç
  • Sadece kendini çek
  • Sesin net duyulabilsin
Video CV'inle İş Bulma Şansını Arttır
Video CV’inle İş Bulma Şansını Arttır

İsterseniz önce videonuzu çekip, sonradan yükleyebilirsiniz. Yüklediğiniz videolar incelendikten sonra, uygun bulunması halinde profilinizde görünecektir. Videonuz onaylandığı zaman ya da reddedildiğinde sizi bilgilendireceğiz. Eğer çektiğiniz video cv yayınlanmadıysa kurallara uygun olmadığı anlamına gelir. Bazı adaylar bakımını yaptığı çocuğun videosunu çekiyor ya da konuşmadan görüntüsünü çekebiliyor. İstenilen sessiz bir ortamda, sadece kendinizi, tecrübelerinizi, eğitiminizi ve bakıcı olarak neler yapabileceğinizi kısaca anlatmanız. Doğru bir video için örnek videoyu incelemeniz çok mühim. Güzel bir şekilde çekilmiş video cv, iş bulma şansınızı artıracaktır. Video cv yükleyen adaylar da bakıcı listelemede sayfasında üst sıralarda yer alacağından profilleri daha fazla aile tarafından görüntülenecek, kısa zamanda iş bulacaktır. Siz de diğerlerinden bir adım öne geçmek istiyorsanız, hemen kendinizi anlattığınız videonuzu çekin, Bakiciburada.com ‘a yükleyin.

Video Cv Çekerken Yapmamanız Gerekenler

Aileler çocuğunu veya sevdiklerini (yaşlı-hasta bakıcılar için) güvenle teslim edebilecekleri birini ararken oldukça seçici davranır. Nasıl konuştuğunuz, kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, mimikleriniz, beden diliniz vb. birçok davranışınızı dikkatle inceler.

Profilinize yüklediğiniz Video’nuz aileler için bu davranışlarınızı inceleme açısından eşsiz bir fırsat sağlar. Kendinizi ailelerin yerine koyun ve videonuzu kendinizi en doğru tanıtacak şekilde çekin. 

Ailelerin %99’u Bakıcıların Video İle Kendilerini Tanıtmalarını İstiyor!

Video özgeçmişi olan adayların iş bulma şansı da artıyor. Aileler canlı olarak izledikleri adaylara daha çok güven duyuyor. Sesi, diksiyonu, mimikleri, oturuş şekli vb. bir çok nokta aileleri etkileyebiliyor. Bu nedenle güzelce çekilmiş bir video iş bulma şansını arttırıyor. Ailelerin de %99’u bakıcıların video ile kendilerini tanıtmalarını istiyor.

Gürültülü Ortamdan Uzak Dur

Sadece senin sesin duyulmalı. Bunun için gürültülü yerlerden uzak durmalı, bulunduğunuzun odanın pencere / kapılarını kapatarak bu sessizliği sağlamalısın. 

Kameradan ne kadar uzaklaşırsan sesin daha az duyulur. Bu yüzden kamera ile aranda ki mesafede buna dikkat etmeni öneririz.

Dikey Video Çekimi Yapma

Video çekerken telefonunuzu dikey tutarak çekim yaparsan, bu video ekranı tam olarak kaplamaz ve kötü bir video ortaya çıkar. Bu da izleyen kişilerin videodan zevk almasını neredeyse imkansız bir hale getirir.  Bir videoyu kaydederken, telefonunu mümkün olduğu müddetçe yatay olarak kullanman gerekiyor. Bu şekilde çekilen bir video, özellikle internete yüklediğiniz durumlarda çok daha iyi gözükür.

Kendini Çek, Başkalarını Çekme

Yanında başka biri(leri) görülmemesi gerekiyor. Çekim esnasında ; Çocuk, Eş, Dost, Tanıdık/Tanımadık, Hayvan vb. görüntünün içine girmemesi gerekiyor.

Afiş / Logo / Tanıtıcı Ürün vb. Reklam Yapma

Kendinizi çekerken arkaplanda Broşür / Afiş vb. bir ürün veya hizmeti tanıtıcı görüntülerin olmamasına dikkat et.

Soy İsim ve İletişim Bilgilerini Paylaşma

Aileler sana ulaşmak istediğin’de profilden güvenle senin iletişim bilgilerine ulaşabiliyor. Yapmaman gerekenleri tek tek anlatmaya çalıştık. Ama istersen, aşağıdaki örnek videoyu izleyerek kendi harika videonu çekebilirsin.