Yaz Tatilinde Çocuklara Kitap Okutma İpuçları

Yaz Tatilinde Çocuklara Kitap Okutma İpuçları

Puanla

Yaz ayları rahatlamak; okulun sizden beklentilerine ve günlük rutininize bir mola vermek için biçilmiş kaftan ama bu kesinlikle okumaya ara vermek için bir mazeret olmamalı. Uzmanlara göre, yaz tatilleri boyunca çocukların ana okuma yetenekleri kayba uğruyor ve geri kalma riski altına giriyor. Okumak çocukları gelecek okul yılına hazırlamakla birlikte, onların becerilerini geliştirmesine ve zekalarını zinde tutmaya yardımcı oluyor, aynı zamanda ömürleri boyunca sahip olacakları bir kitap sevgisini de kazandırıyor. Yeni yeni emekleyen ya da okumaya yeni başlayan çocuklar için kitaplara bakarak, genç okuyucular için kendi başlarına yada ailelelerin veya bakıcıların çocuklarına kitap okuyarak geçirdiği zamanlar olsun, kitapla geçen zaman her zaman kaliteli zamandır. İşte bu yaz çocuklarınıza kitap alışkanlığı kazandırmak için birkaç yardımcı ipucuna bu makalemizde değineceğiz. Yaz Tatilinde Çocuklara Kitap Okutma İpuçları nelerdir başlayalım.

Yaz Tatilinde Çocuklara Kitap Okutma İpuçları

  • Gün içerisinde çocuklarınızla kitap okumak için en azından bir saatinizi ayırın.
  • Çocuğunuza iyi bir rol model olun. Çocuklarınız sizin okuduğunuzu gördüğünde, bu bir gazete veya dergi bile olabilir, okumayı eğlenceli bir aktivite olarak göreceklerdir.
  • Bakıcınızdan çocuklarınızla kitap okumasını rica edebilirsiniz.
  • Çocuklarınıza bir okuma ajandası alın. Okudukları kitapları kayıt altına almaları onlardaki başarı duygusunu güçlendirecek ve bu da onları daha fazla okumak için motive edecektir.
  • Kütüphanelerin okuma saatlerine veya okuma gruplarının etkinliklerine katılmak sosyalleşmenize yardımcı olur ve diğer insanlarla iletişime geçmek için iyi bir fırsattır.
  • Kütüphane veya kitabevi ziyaretlerini tatilinizin bir rutini haline getirmeyi unutmayın. Haftalık ziyaretler seçimlerinizi taze tutmaya olanak sağlar.
  • Büyük çocuklarınızı küçük olanlara kitap okumaları için cesaretlendirin. İkisi de bu zamandan diliminden fayda görecektir.
  • Komşularınız veya arkadaşlarınızla kitap değiş-tokuşu başlatabilirsiniz. Böylece çocuklar favori kitaplarını diğerleriyle paylaşabilir ve kitap seçimlerini çeşitlendirip, genişletebilirler. Kendi başlarına keşfedemedikleri birçok eğlenceli yanı keşfedebilirler.
  • Çocuklarınızı motive etmek için, onlar için düzenlenen yaz okuma programlarına veya kitap okuma yarışmalarına katılın.
  • Kitapların evin her yerinde ulaşılabilir olduğuna emin olun. Bir kitap kapmayı, TV açmak veya İpad’e ulaşmak kadar kolay hale getirmek önemli.
  • Araba yolculukları ve tatiller için yanınıza kitap almayı alışkanlık haline getirin ve seyahatler boyunca kitap okumayı kolaylaştırmak için birkaçını arabanızda bulundurun. Çoğu aile araba yolculukları için sesli kitapları tercih ediyor.
  • Eğitim yılı boyunca yatma zamanlarını günün sonunda birlikte kitap okuyabilecek şekilde ayarlayın.
  • Çocuklarınızın yaşına uygun kitaplar keşfetmek için zaman ayırın. Böylece yeni kitap okumaya başlayan çocuklarınızın zorlanmadan veya moral bozmadan, kendilerini meşgul edecek ve onlarda merak uyandırıcı seçenekleri olur.

Yaz tatilinde çocuklara kitap okutma ipuçları, okumak konusunda en isteksiz ve inatçı çocukların bile kitapla kuvvetli bağlar kurmasını sağlayacağına sizinle bahse gireriz! Güneş onları çağırırken bile!

Oyun Ablasıyla Kitap Okuma Saatleri

Yaz tatilinde evinize, yazlığa ya da sizinle tatile gelebilecek oyun ablası, okuma yazma bilmeyen çocuğunuza kitap okuyarak, çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandıracaktır. Üniversiteli oyun ablası, çocuğunuzun seveceği kitapları eğer yoksa sizin temin etmenizi sağlayarak, çocuğunuza okuyacak, böylece çocuklarınız kitaplarda yazan hikayeleri dinleyerek hayal dünyaları zenginleşecektir. Çok kitap okunan çocukların okul başarıları da artmaktadır. Yaz tatili için üniversiteli bir oyun ablası arıyorsanız, bakiciburada.com ‘a ilan çıkmayı unutmayın. Bakiciburada.com 2008 yılından beri ailelere oyun ablası hizmeti vermektedir.