Yazları Çocuğunuzun Bakımına Yardımcı İpuçları

Puanla

Çocuklar, okulların kapanmasıyla birlikte eğlenceli bir tatilin hayallerini kurarken, aileler de çocuklarının verimli bir tatil geçirebilmeleri için alternatif etkinlikler bulmaya çalışıyorlar. Kimisi çocuğu ile evde vakit geçirebilecek bir oyun ablası – abisi (eğitimli part-time bakıcı) arayışına girerken kimisi çocuğunu yaz kamplarına ve kurslara yollamayı tercih ediyor. Eğer siz de aynı yaz telaşı içindeyseniz işte yazları çocuğunuzun bakımına yardımcı ipuçları:

Yaz Kampları

Yaz kamplarının asıl amacı sadece çocuğunuzun eğlenceli vakit geçirmesi değil aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine de katkı sağlamaktır. Yaz kamplarına gidiyor olmak bütün yaz evden uzak durulacağı anlamına gelmiyor. Bir hafta ya da yarım gün olarak gidilen yüzme, futbol ya da jimnastik gibi kurslar hem sizin hem de çocuğunuzun mükemmel bir yaz geçirmesine neden olabilir. Özellikle takım çalışması gerektiren sosyal etkinliklere katılan çocuklar birlikte çalışırken birbirlerine saygı duymayı, paylaşmayı ve sorumluluk sahibi olmayı öğreniyorlar.

Part-time Çocuk Bakıcıları

Eğer çocuklarınız yaz kampına ve kreşe gitmiyorsa, kesinlikle hem sizin hem de çocuklarınızın bir araya ihtiyacı var. Siz kendinize vakit ayırırken, haftada birkaç gün çocuklarınızla ilgilenecek bakıcılar bulabilirsiniz. Çoğu bebek ve çocuk sahibi aileler, büyük kardeşle vakit geçirirken bebekleriyle evde vakit geçirebilecek bir bakıcı çalıştırıyorlar—Siz ev işleriyle ilgilenirken çocukları dışarı çıkarabilecek bir bakıcıya sahipler.

Yazları Çocuğunuzun Bakımına Yardımcı İpuçları
Yazları Çocuğunuzun Bakımına Yardımcı İpuçları

Güvenilir Bakıcıları Nasıl Bulursunuz?

Üniversite öğrencileri, lise bakıcıları veya komşunuzun yardımcısı iyi birer seçenek olacaktır. Çoğu Üniversite Öğrencisibebek bakıcılığı konusunda deneyimli ve para kazanmaya aç oluyorlar. Aynı zamanda yaz bakıcılığı, okul ve şehir içine yakın oturan, tatilde evde olan öğrenciler için de güzel bir seçenek.

Genelde Lise Bakıcıları az deneyime sahip olmalarına rağmen çocuğunuzun gözünde en enerjik ve  eğlenceli olanlardır. Siz markete giderken çocuğunuzun evde yalnız kalmaması için bu tür az deneyimli bakıcılar tercih sebebiniz olabilir.

Oyun ablaları genelde bebek bakıcılığı deneyimi elde etmeye çalışan  ve para kazanmak isteyen gençlerden oluşuyor. Çoğu çocuk gelişimi, psikoloji eğitimine devam ederken veya tamamladıktan sonra oyun ablası – abisi olmak için başvurularda bulunuyor. Oyun ablasını bakıcılardan ayıran en büyük özellik aile bireylerinden biri evdeyken yardımcının çocuklarla ilgileniyor olması. Ve ücreti de bakıcılığa kıyasla daha az.

Yaz Tatili İçin Bakıcılarda Aranan Özellikler

Okulların da kapanmasıyla birlikte ebeveynlerin yaz tatili boyunca çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebilecek üniversiteli bakıcı ihtiyacı daha çok artıyor. Onca seçenek içinden doğru olanı seçmek iyice zorlaşıyor. Eğer siz de yaz tatili için bakıcı aramaktaysanız işte size iyi bir bakıcı bulmakta yardımcı olabilecek birkaç ipucu!

  • Eğer ev hanımıysanız ve sabahları kendinize vakit ayırmak istiyorsanız öğleden önce çocuklarınızla ilgilenebilecek bir bakıcı aramalısınız. Bu şekilde öğleden sonra arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyen ya da başka yerde çalışan bakıcılar için de uygun bir ortam sağlanacaktır. Bakiciburada.com üzerinden adayların uygunluk çizelgelerini araştırarak ihtiyaçlarınıza göre bir üniversiteli bakıcı bulabilirsiniz.
  • Eğer çocuğunuz dışarda oynamayı seviyorsa, büyük olasılıkla sıcak havalarda onunla vakit geçirmeye istekli bir yaz bakıcısı arayışı içinde olacaksınız. Çocuğunuzun hangi oyunları sevip sevmediğini, çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili beklentilerinizi bakıcınıza açık bir şekilde anlatarak aynı zamanda güneş koruyucu kullanılması gerektiğini de hatırlatabilirsiniz.
  • Çocuğunuzu yüzme kursuna yollamak gibi bir planınız varsa, onun sağlığı ve güvenliği için bu konuda eğitim almış bir bakıcı aramalısınız. Bakiciburada.com üzerinden özellikle ilk yardım eğitimi almış yaz bakıcılarına ulaşabilirsiniz. Bakıcınızla acil durumlarda 155’i araması gerektiği hakkında konuşmayı unutmayın!
  • Bazı bakıcılar çocukları arabayla gezdirme sorumluluğunu alabiliyorlar. Böyle bir durumda bakıcınızın sürücü linansını ve kayıtlarını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer çocuk oto koltuğu kullanılması gerekiyorsa nasıl takılabileceğini de gösterip bakıcınızla kısa bir test sürüşü yapabilirsiniz. Bakiciburada.com, arabası ve ehliyeti olan bir bakıcı bulmanıza da yardımcı olacaktır.

Oyun Ablasında Lider Bakiciburada.com

Sıra şimdi yazları çocuğunuzun bakımına yardımcı ipuçları listemizde değindiğimiz oyun ablasını bulmakta. Yaz tatilinde siz güneşin ve tadilin tadını çıkarırken çocuğunuza ister sizin yanınızda, ister evde bakacak oyun ablası Bakiciburada.com ‘da… İster oyun ablası iş ilanı verin, ister oyun ablası listesinden aradığınız kriterlerde oyun ablasını siz seçin!