Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti

Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti

3.8/5 - (13 Oy)

Yurt dışında 5 milyon Türk yaşıyor. En fazla Türk’ün yaşadığı ülkeler ise Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere. Çocuklarını kendi örf ve adetlerine uygun şekilde yetiştirmek isteyen Türkler de Türk bakıcı tercih ediyor. Türk bakıcı seçiminde başka etmenler de mevcut. Türkiye’den yurt dışına giden bakıcılar, yurt dışında yaşayan bakıcılara göre daha makul ücrete çalışıyorlar. Bu da aileler için tercih sebebi oluyor. Yurt dışına bakıcı ve yardımcı hizmeti almak için nelere dikkat etmelisiniz göz atalım.

Yurt Dışında Çalışmak İsteyen Bakıcılarda Aranan Özellikler

Yurt dışında çalışacak bakıcının vize sorunu olmaması aileler tarafından aranan en önemli özellik. Çalışma izni, Avrupa Birliği vatandaşı olması ya da Avrupa Birliği ülkelerinden vize sahibi olması isteniyor. Özellikle Bulgaristan veya Romanya doğumlu olanlar yurt dışında çalışmak için avantajlılar.  Çifte vatandaşlığı olanlar ya da mevcut ziyaretçi vizesi olanlar da yurt dışında rahatlıkla çalışabilmektedir.

Bulgar kadınlar diğer bakıcılara göre daha eğitimlidirler. Kadınların büyük çoğunluğu pedagojik formasyona sahip, çocuk gelişimi bölümünde okumuş, en az bir defa kreş, çocuk bakım merkezi gibi yerlerde çalışmıştır. Yani Bulgar bakıcıların hem eğitimleri vardır, hem de tecrübeleri. Üstelik yabancı dil bilen sayısı da yüksektir. Yurt dışına bakıcı arayan ailelerin, diğer önemli talebi de bakıcının yabancı dil bilmesidir. Çocukları okula götürecek, alışveriş yapacak kadar yabancı dil bilmesi gerekmektedir.  Bulgar kadınların çoğu ilk yardım ve çocuk hastalıkları konusunda kursa gitmiştir.

Çocuk bakıcılığı çok önemsenilmesi gereken bir meslektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hangi şartlarda yetiştiği çok kıymetlidir. Yurt dışına çalışmaya giden Türk bakıcıların işlerini en iyi şekilde yapmaları, diğer bakıcılara da fırsat çıkması açısından önemlidir. 

En çok bakıcı talep edilen yurt dışı ülkeleri ise,  Almanya, İngiltere, ABD, İsviçre, Kıbrıs. Şimdi yurt dışı bakıcı iş ilanlarına göz atalım.

Avrupa ülkelerinde özellikle Almanya’da nüfus yaşlanmaktadır. Yaşlılara bakacak, ilaçlarının takibini yapacak, ev işlerinde yardımcı olacak hasta-yaşlı bakıcılara talep artmaktadır. Hatta Alman hükümeti bu konuda bazı kararlar da almayı planlamaktadır.   

Uzun Süreli Çalışabilecekler

Yurt dışında çalışmak istiyorsanız uzun süreli çalışmayı göze almalısınız. Çünkü aileler en çok uzun süreli çalışabilecek bakıcıları tercih etmektedir. 

Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti
Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti

Yurt Dışında Bakıcı Maaşı

Yurt dışında bakıcı maaşı ya o ülkenin para birimiyle, ya da Türk Lirası olarak verilebiliyor. Yurt dışında bakım elemanı maaşı 800-1.200 $ arasında değişiyor. Almanya’da bu rakam 1.000-1.200 Euro’dur. Diplomalı hasta bakıcıların maaşı ise, 2.500 Euro civarında…

Bakıcılar Neden Yurt Dışında Çalışmak İstiyor?

Yurt dışında çalışmak bir çok bakıcı için güzel bir fırsat oluyor. Hem maaş konusunda yurt dışında daha iyi bir ücretle çalışırken, hem de tatil günlerinde gezip yeni yerler görmek için büyük bir avantaj oluyor. Çalıştıkları ülkenin kültürünü öğrenmeleri de kendi gelişimleri açısından büyük fırsat. 

Ayrıca hem çalışıp, hem de yabancı dilini geliştirmek isteyen babysitter için yurt dışında böyle bir iş fırsatı değerlendirilebilecek en iyi seçenek oluyor. Dil öğrenimi için çocuk bakıcılığı Au pair olarak da geçmektedir. Yurt dışına çıkmak için imkanı olmayan bakıcıların, au pair ile yurt dışına çıkıp, yabancı dilini geliştirmeleri ve o ülkenin kültürünü öğrenmeleri imkanı doğmaktadır. 

Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti
Yurt Dışına Bakıcı ve Yardımcı Hizmeti

Yurt Dışına Bakıcı Arayanlar Ne Yapmalı?

Öncelikle Bakiciburada.com ‘a kayıt gerçekleştirip işin tanımını detaylıca girdikten sonra, bakıcıda aradıkları nitelikleri yazdıkları bir ilan oluşturmalı… İşin Tanımında hangi ülke ve hangi şehirde ikamet ettikleri, bakıcıdan çocuk bakımı haricinde ev işleri için de yardım isteyip, istemedikleri, bakımı gerçekleşecek olan çocuk sayısı, çalışma saatleri ve haftalık izin günü, evlerinin kaç odalı olduğu, bakıcıya verecekleri maaşın tutarı, yurt dışına gidecek olan bakıcının uçak biletini karşılayıp karşılayamayacakları, vize konusunda yardımcı olup olamayacakları gibi bilgilerin detaylıca yer alması bakıcılar için önemli olmaktadır. Ayrıca anne babanın çalıştığı iş hakkında kısa bir bilgi vermeleri de bakıcıların ilana başvuru yapması için etken olmaktadır. 

İlan demo ise 30 gün, ilan paketi kapsamında satın alındıysa ise 60 gün yayında kalmaktadır. İlanınıza başvuru yapan bakıcıların profillerini inceleyebilir, onlarla Whatsapp ya da Skype üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 3 aylık, 6 aylık veya 1 yıllık üyelik satın alarak, bakıcılarla site üzerinden mesajlaşabilir, ilan girebilirsiniz. Üstelik Türkiye’de yaşayan anne babanız için de yaşlı bakıcılarıyla iletişime geçebilirsiniz. Eğer sizden uzakta Türkiye’de yaşıyorlarsa, bir bakıcı ihtiyaçları olabilir. Bu günlerinde onların yanında olduğunu hissettirmeniz, bir yardımcı bulmanız onları mutlu edecektir.

İş ilanı girmek yurt dışı için bakıcı arayan aileler için en önemli özelliktir. Detaylıca yazdığınız ilanınıza yurt dışında çalışmak isteyen, detaylarınıza uyan adaylar başvuru yapacaktır. Böylece aradığınız bakıcıyı bulmanız çok daha kolay olacaktır.

Yurt dışında yaşadığınız için ilk görüşmeleri yüz yüze yapmanız mümkün görünmemektedir. Ancak görüntülü görüşme yapıp, çalışacağınız bakıcıya sormak istediğiniz tüm soruları sorabilir, bakıcı hakkında kararınızı verebilirsiniz.

Yurt dışı için bakıcı seçerken Türkiye’de bakıcı seçmeye göre daha titiz davranılmalıdır. Hem bakıcı için hem de sizin için çok kolay bir süreç olmayacaktır. Bu yüzden daha yurt dışına davet etmeden bakıcının referanslarını, adli-sicil belgesi, ikametgah, detaylı sağlık belgesini kontrol etmelisiniz. 

Bakıcıyla çalışmayı planladığınız süreyi de onla paylaşmalısınız. Eğer uzun süreli çalışmayı düşünüyorsanız, bunu bakıcının da bilmesi ve ona göre plan yapması uzun vadeli bakıcıyla çalışabilmeniz için önemlidir. 

Bakiciburada.com ‘da yurt dışında yaşayanlar için de ülke bazlı bakıcı arama özelliği bulunmaktadır. Ayrıca bakıcılar profillerinde yurt dışında çalışmak istediğini, pasaportunun varlığı gibi bilgilere yer vermektedir. Bu profillere ulaşan aileler bakıcılarla iletişime geçebilirler.

Pasaportu olan bakıcıların profilinde bu ikon yer almaktadır. Yine iş teklifi sürecinde pasaportunun güncelliğini kontrol edebilirsiniz.

Bakıcıyla işe başlarken, iş sözleşmesi yapmanız ve ikametgah ettiğiniz ülkenin yasal mevzuatlarını kontrol etmelisiniz. Türkiye’de 10 günden uzun süreli çalışılan bakıcılar için SGK yapılması zorunluğu vardır. Bu sizin ülkeniz için de benzer süreçler olabilir.

Bakıcıya verebileceğiniz yan haklar varsa, bunları paylaşmanız daha nitelikli bakıcılara ulaşmanız için avantaj olacaktır.

Yurt Dışında Hangi Pozisyonlarda Çalışabilirsiniz?

Yurt dışı için bakıcı arayanlar sadece çocukları için değil, evlerinde yemek, temizlik, ütü yapacak daimi ev yardımcılarına ihtiyaç duyabilmektedir. Yine yaşlı-hasta annesine babasına bakacak bir bakıcı talepleri de olabilmektedir. Sadece dönemsel yani sadece yaz ayları için de bakıcı ihtiyaçları çıkabilmektedir. 

Eğer yurt dışında çalışmayı düşünüyorsanız, hangi ülkeye pasaportunuz var, ne kadar süre çalışmayı düşünüyorsunuz, daha önce Türkiye’de çocuk bakımı yaptınız mı, ya da daha önce yurt dışında yaşadınız mı bu bilgileri profilinizde yer vermeniz iş bulmanızı kolaylaştıracaktır.