Bebek Bakıcıları ve Dadılar İçin 10 Tüyo

Bebek Bakıcıları ve Dadılar İçin 10 Tüyo

5/5 - (1 Oy)

İyi bir bakıcı işi buldunuz ve çalışmanızın ilk günü. İşte mükemmel bir ilk izlenim yaratmak için bebek bakıcıları ve dadılar için 10 tüyo nedir birlikte bakalım :

  • Görüşmenizden bir gün önce ya da görüşmenin olacağı gün erken saatlerde mesaj, ziyaret ya da atacağınız bir e-mail ile rezervasyonunuzu teyit edin. Tarihin ve adresin doğruluğundan da emin olun.
  • İşinize uygun giyinin. Günlük ama tertipli kıyafetleri tercih etmeye dikkat edin.
  • 5 dakika önce orada olun.
  • Çocukla temkinli bir bağ kurun. Onunla aynı seviyeye inin ve size en sevdiği oyuncağını göstermesini isteyin. Onunla oynamaktan ve birlikte eğlenmekten korkmayın.
  • Eğer çocuk uykusundan yeni uyanıyorsa ona bir sürpriz getirin. Çok pahalı olmak zorunda değil, sadece aranızdaki buzları kıracak özel bir şey olsun yeter. ( Örn; bir yapışkan veya çocuklarla ilgili bir web site çıktısı)
  • Nasıl bulduysan öyle bırak! Evden ayrılırken de geldiğiniz zamanki gibi toplu olmasına dikkat edin. İçtiğiniz kahvenin fincanını yıkayın, çocukların kıyafetlerini toparlayın. Kitaplar ve oyuncaklar kalabilir. Bunlar hatırı sayılır ufak dokunuşlardır.
  • Çocuklar uyurken akşam boyunca bir ya da iki defa onları kontrol ederek mışıl mışıl uyuduklarından ve ortamın gereğinden fazla sıcak ya da soğuk olmadığından emin olun. (Ebeveynleri her şeyin yolunda olduğunu söyleyene kadar)
  • O gün ve ya o akşamla ilgili kısa ve öz bir not yazın. Örneğin; “akşam 7’de süt içti, sessizlik oyunu ve boyama kitabı yapıldı. 7:30’da mızmızlanmadan yatağa girdi. Oyun oynarken çok fazla ‘top’ dedi. Mışıl mışıl uyudu.”
  • Ailelerin gizliliğine saygı gösterin. Gerekli olmadıkça evin her alanına girmeyin
  • Çocukların en sevdiği şarkılarla, videolarla ve pop starlarla kendinizi tazeleyin! Gençliğinizi yeniden yaşayın! Barış Manço, Mavi Minikler, Little Mix ve One Direction’u öğrenin! 
Bebek Bakıcıları ve Dadılar İçin 10 Tüyo
Bebek Bakıcıları ve Dadılar İçin 10 Tüyo

İyi Bir Bebek Bakıcısı Profili Oluşturmak İçin

Çocuk bakımı için aile ve bakıcının çok iyi eşleşmesi gerekir. Profiliniz ailede sizin hakkınızda anlık bir izlenim oluşturur. Bu yüzden iş bulmak için profilinizde en doğru mesajı iletmeniz önemlidir. İşte size etkili bir profil oluşturmanız için birkaç ip ucu:

Tüm öz geçmişinizi yazmayın, kısa ve ilgili tutun! Bebek bakımı ve çocuk bakımı deneyimleriniz hakkında birkaç cümle yazabilirsiniz.

Neden? Ne Zaman? Nasıl? Kim? Bu sorulara cevap arayın:

Neden? 

Neden çocuk bakmak istiyorsunuz?

Ne zaman? 

Ne zamandır bu işi yapıyorsunuz? 18 yaşımdan beri ya da son 5 yıldır gibi bilgileri ekleyebilirsiniz.

Nasıl? 

Nasıl çalışmak istiyorsunuz?  Yarı zamanlı ya da saatlik bir iş mi yoksa bebek bakıcılığını yatılı olarak mı görüyorsunuz?

Kim? 

Kime bakmak istiyorsunuz? Yeni doğan, ilköğretim, özel ihtiyaçları olan çocuklar gibi.

Esnek olup olmadığınızı belirtin.

Çalışma saatleri ve günleri konusunda ya da görev tanımı konusunda esnek olabiliyor musunuz? Bunu belirtirseniz bir fark yaratabilirsiniz.

Kişiliğinizi ortaya koyun.

Kişiliğinizi veya özel beceri gösteren bir yorum eklemek için çekinmeyin ! Bu sizi diğerlerinden ayırt edecektir .

Tekrar kontrol edin.

Bir yazım denetimi yapın. Profiliniz iyi gözüküyor mu emin olmak için profilinizi okuyun.  CV görüntüle kısmından bunu rahatlıkla yapabilir, düzenlemek için CV güncelle kısmını kullanabilirsiniz.

Referans verin.

Daha önce çalıştığınız aileden, eğitim aldığınız kurumdan  ve ailenizden olmak üzere en az 3 adet referans vermeniz, bebek bakıcısı arayan aileler için sizin hakkınızda doğru bilgileri öğrenmeleri ve sizi seçmeleri konusunda yardımcı olacaktır.

Cv’inizin ‘’İş Arıyorum’’ durumunda olduğundan ve profilinizin gizli olmadığından emin olun. Ailelerin iş aradığınızı bilmesi ve bebek bakıcısı arama kısmında sizi görebilmesi için bu durum önemli. Profilinizin gizlilik ayarlarından gizliliği, CV’inizi görüntülediğinizde sağ üst köşeden ‘’İş arıyorum ’ durumunu düzenleyebilirsiniz.

Bebek bakıcıları ve dadılar için 10 tüyo ve iyi bir bebek bakıcısı profili oluşturmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili bilgileri paylaştık. Yeni bir bakıcı işi arıyorsanız, hemen Bakıcı Profili Oluştur!