Bebek Bakıcısı Seçerken Aileler Nelere Dikkat Ediyor?

Bebek Bakıcısı Seçerken Aileler Nelere Dikkat Ediyor?

5/5 - (3 Oy)

Günümüzde anneler bebek bakıcısını artık bakıcı sitesi Bakiciburada.com ‘dan bulmayı tercih ediyor. Peki bakıcı bulma sitesi Bakiciburada.com ‘dan bebek bakıcısı seçerken aileler nelere dikkat ediyor? Bebek bakıcısı işi arayan adaylar nelere dikkat etmeli?

Fotoğraf

Öncelikle bebek bakıcısının profiline koyduğu fotoğraf dikkat çekiyor. Eğer bir bebek ya da çocukla çekilmiş tatlı bir fotoğraf varsa, aileler öncelikle bu profillerle iletişime geçmeyi tercih ediyor.

Referans

İkinci dikkat edilen konu ise, bebek bakıcısının referansının olup olmaması. Referansı olan bakıcılar aileler nezdinde güven kazanıyor ve daha fazla iş teklifi alıyor. 

Konum

Bebek bakıcısının ailenin evine yakın civarda oturması veya aileyle ortak bir tanıdık bulmak iş bulma şansını artırıyor.  

Eksiksiz Profil

Ailelerin bebek bakıcısı profillerinde dikkat ettiği diğer bir konu da, bakıcı profillerinin eksiksiz olarak doldurulmuş olması. Aile bakıcıyla ilgili aradığı tüm özelliklere profilinde ulaşmak istiyor.

Nitelikler

Bebek bakıcısının gerektiğinde yatılı kalabilmesi, seyahat edebiliyor olması, sigara içmemesi,  çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olması ya da bebek bakımı konusunda sertifikaya sahip olması ailelerin dikkat ettiği özelliklerden. 

Güven

Bakıcı arayan aileyle görüştüğünüzde diksiyonunuzun düzgün olması, prezantabl bir görünüm çizmeniz ve konuşmalarınızın güven vermesi ilk izlenim için çok önemli.

Ücret

Bebek bakıcısı arayan ailelerin diğer dikkat ettiği konu, ücretinizin çok abartılı olmuyor olması. Piyasa koşullarını bilip, ona göre orta yolda anlaşmanız önemli. Tabi iş buldum diye de, bütçeniz için uygun olmayan bir işi kabul etmeniz de doğru değil. Aileler uzun süreli çalışacak bakıcıları tercih eder.

Enerjik

Ayrıca orta yaşta olup, enerjinizin çocuklarla oyun oynayabilecek düzeyde olması gerekiyor. Bebeklerle oyun oynamak gelişimi için çok değerli. Oyunla bebeklere İngilizce, renkleri, hayvanları, bitkileri öğretmeniz mümkün.

Dakik

Yatılı çalışan bakıcılar için izin gününü aileyle birlikte belirlemeniz önemli. Eğer yarım gün çalışan bir bebek bakıcısıysanız, çalışacağınız gün ve saatleri net çizmeniz ve dakik olmanız gerekiyor.

Bebek Bakıcısı İşi Kazandırıyor mu?

Bakiciburada.com ‘dan bebek bakıcısı seçerken aileler nelere dikkat ediyor? inceledik. Şimdi sıra bebek bakıcısı işi kazandırıyor mu? bakalım. Kadınların iş hayatındaki sayılarının artmasıyla birlikte bebeklerine tam zamanlı ya da günün belirli saatlerinde bakacak bebek bakıcılarına olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. 

Anne babaların bebek bakıcılarında aradığı en önemli özellik güven. Genellikle çevrelerinden bu ihtiyacı karşılamaya çalışan anne babalar, bulamadıkları ya da profesyonel destek almak istedikleri durumda bakıcı sitelerine veya danışmanlık firmalarına bu konuda başvuruyor.  

Aylık 5.000’den fazla ailenin bakıcı bulmak için talep oluşturduğu Bakiciburada.com’da, 900.000’i aşkın eğitimli bakıcı iş arıyor. Her ay 1.000’den fazla aile bebek bakıcısı iş ilanı yayınlarken, bu sayıdan daha fazla aile de ilan yayınlamadan bebek bakıcısı havuzundan kendisi seçim yapıyor. 

Bebek bakıcısı ücretleri part-time ya da yatılı çalışmaya, çalışılan şehir ve semte, bebek bakıcısının tecrübesine, bakımı yapılacak bebek sayısına, yabancı dil bilmesine, eğitimine göre değişiyor. Tam zamanlı bir bebek bakıcısının ücreti asgari ücretten başlayıp, 30.000 TL’ye kadar çıkıyor. 

Eğitimli Bakıcılar Daha Çok Kazanıyor

Eğer İngilizce yada Fransızca’nız var ve çocuk gelişimi mezunuysanız, 25.000-30.000 TL ücrete iş bulabiliyorsunuz.  Çocuk gelişimi mezunu olup, bebeklerle eğitici ve eğlendirici oyun oynamanız ailelerin en önemli tercih nedenlerinden.

Ekstra İş, Ekstra Kazanç Demek

Hem bebek bakımı, hem de ev işleriyle ilgilenecek olan bakıcılar daha fazla ücret talep ediyor.

Bebek Bakıcısı Seçerken Aileler Nelere Dikkat Ediyor?

Her işte olduğu gibi, bakıcı işinde de alanınızda uzman olmanız ve ailelerin aradığı niteliklerde olmanız sizi değerli kılıyor. 

Semte Göre Kazanç da Değişiyor

Etiler, Ataşehir, Sarıyer, Nişantaşı, Kemerburgaz gibi semtlerde çalışan bakıcılar daha fazla kazanabiliyor. Ama bu semtte oturan ailelerin talebi de profesyonel bakıcılık tecrübesine sahip olmanız. 

İkiz Bebek Bakımı Kazandırıyor

İkiz bebek bakıcıları da, bakımı zor olduğundan tek bebek bakıcısına göre 2 kata kadar daha fazla ücret talep edebiliyor. Eğer ikiz bebek bakım tecrübeniz varsa, bu işi kapmanız çok daha kolay. Çünkü ikiz bebek bakım tecrübesi olan bakıcı bulmak hiç de kolay değil.

Yatılı Bakıcı Olmak Avantajlı

Evli olmayıp, sorumluluğunuzda birileri yoksa, yatılı çalışabiliyor olmanız sizin için bir avantaj. Çünkü yatılı bakıcı çalışabilecek bakıcı sayısı Türkiye’de oldukça az. Yatılı olarak Türk bakıcıların sayısının az olması vb. nedenlerle genellikle yabancı bakıcılar tercih ediliyor. Eğer yatılı çalışmayı tercih ederseniz, yemek, yatma, ısınma gibi ihtiyaçlarınızı bakıcı arayan karşılayacağından para biriktirmeniz çok daha kolay olacaktır.