Çocuğunuz Talebinize İtiraz Ediyorsa Ne Yapılmalı?

Çocuğunuz Talebinize İtiraz Ediyorsa Ne Yapılmalı?

Puanla

Çocuğunuz talebinize itiraz ediyorsa ne yapılmalı? başlıklı makalemizde 5 farklı zaman için örneklerle çözüm sunacağız.

1. Beslenme saati; 

”Yemek yer misin?” yerine “Köfte mi istersin çorba mı? diyerek seçenek sunmak,

2. Yıkanma zamanı, 

”Banyo zamanı.” yerine, ”Bugün banyoda ördeğini yıkamamız iyi olur, çok kirlenmiş.” diyerek istek duymasını sağlamak,

3. Yatma saati yaklaştığında; 

”Uykun geldi mi?” yerine, “ Bu akşam uyku zamanı için sana yeni bir kitap aldım.” diyerek cazip hale getirmek,

4.Evden çabuk çıkabilmek için; 

”Ne giymek istersin?” yerine, ”Kırmızı kazağını mı yoksa sarı kazağını mı giymek istersin?” diyerek alternatifleri belirlemek…

Çocuğunuz Talebinize İtiraz Ediyorsa Ne Yapılmalı?
Çocuğunuz Talebinize İtiraz Ediyorsa Ne Yapılmalı?

5. Parktayken 

“ 10 dk sonra eve gidiyoruz.” yerine, “Eve gitmeden 3 kez daha kaymak ister misin?” diyerek mükafat şeklinde bir sınırlama koymak…Bu ve benzer iletişim yöntemleri “itiraz” dönemi içindeki çocuğumuzun yaşamını daha kolay bir hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Eğitimli Çocuk Bakıcısı mı Arıyorsunuz?

Çocuğunuz bakıcınıza da aynı itirazları yapıyor olabilir. Uygulamalarınızı bakıcınızı da anlatıp, onun da aynı dili kullanmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklar itirazı karşısında sizin nasıl davrandığınızı görmek ister. Eğer davranışlarınız her zaman aynı, tutumlu ise, çocuk artık size diş geçiremeyeceğini ve sizin sözünüzü dinlemesi gerektiğini bilir. Ayrıca hayatın da bazı kuralları olduğunu anlar.

Çocuğunuz her talebinize itiraz ediyorsa, eğitimli bir bakıcı da size destek olabilir. Üniversitede eğitim görmüş, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, psikoloji gibi alanlarda okumuş eğitimli bakıcılar, haftanın belirli günlerinde evinize gelip, çocuğunuzla kitap okuyup, okul derslerine yardımcı oluyor. Üstelik bu ablalar çocuğunuzun okulu sevmesine de yardımcı oluyor.

Çocuğunuz Matematik’te zayıfsa Matematik, Türkçe’de zayıfsa Türkçe dersi anlatıyor. Evde özel birebir eğitim sayesinde dersleri daha ileri düzeye taşınıyor. Üstelik ders çalış dediğinizde size itiraz edebiliyorken, eğitimli bakıcının yaklaşımı sayesinde çocuğunuzda değişim gözlenebiliyor.

Ya da eğitimli bakıcı çocuğunuzun hobilerini gerçekleştirmesine destek sunuyor. Çocuğunuza piyano çalmasını, satranç oynamasını, yüzmeyi öğretiyor. Üniversitelerde okuyan çok yetenekli gençlerimiz var. Bu yetenekli kişiler çocuğunuzla etkinlikler yapıyor. Çocuğunuz bu yetenekli kişileri kendine rol model alıyor. Nasıl ki, ilkokul öğretmenimiz her zaman modelimiz olmuşsa, eğitimli bakıcılar da çocuğunuza rol model oluyor. Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde eğitim gören gençler, çocuğunuza dadılık yapıyor. Böyle eğitimli bir rol model arıyorsanız Bakiciburada.com sizlere bunu sunuyor.