Çocuk Bakıcılığında İstediğiniz Ücreti Elde Edebilme

5/5 - (2 Oy)

Bir iş aramadan önce, iş tecrübesine sahip olduğunuz bir mesleğe yönelmenizi öneriyoruz. Örneğin çocuk bakıcılığı işi aramaya karar verdiniz. Tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışmak; bebek veya okul çağında çocuk mu bakmak istiyorsunuz? Kafanızda bir maaş aralığı belirlediniz. Fakat aklınız karışık ve istediğiniz maaşa nasıl ulaşabileceğiniz konusunda yeterince fikir sahibi değilsiniz. Şimdi Çocuk Bakıcılığında İstediğiniz Ücreti Elde Edebilme için yapmanız gerekenlere birlikte göz atalım.

Çocuk Bakıcılığında İstediğiniz Ücreti Elde Edebilme
Çocuk Bakıcılığında İstediğiniz Ücreti Elde Edebilme

Piyasa Araştırması Yapın

İstediğiniz maaşın gerçekçi olduğundan emin olun. Çevrenizdeki diğer çocuk bakıcıları ile konuşarak ortalama çocuk bakıcısı maaşları hakkında bilgi sahibi olun. Hangi tarz tecrübelerin istediğiniz maaşı elde etmenizi sağlayacağı hakkında analizler yapın. İrtibat kuracak yeterli çocuk bakıcısı ile karşılaşmadıysanız elbette internet araştırması da yapabilirsiniz. 2020 Bakıcı Ücretleri makalemizden Türkiye’deki ortalama bakıcı ücretlerine ulaşabilirsiniz. 

CV’nizin Güncelliğinden Emin Olun

Şimdiye kadar edindiğiniz çocuk bakıcılığı ile ilgili bütün tecrübelerinizi listeleyin. Gittiğiniz kursları, aldığınız sertifikaları, eğitim geçmişinizi dahil edin. Deneyimleriniz, diğer adaylardan sıyrılmanıza yardımcı olacak ve yüksek bir maaş pazarlığı yapmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca, ailenin tecrübelerinizden emin olması için CV’nize mutlaka referans bilgilerinizi eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Yazılı Bir Sözleşme İsteyin

Bakıcılara, işe gireceği aileden evin rutin işlerini, günlük-haftalık planlarını, sosyal haklarını içeren ve iş tanımlarını net olarak özetleyen resmi bir iş sözleşmesi talep etmelerini tavsiye ediyoruz (Eğer aile bundan bahsetmezse sorabilirsiniz). Aile, hali hazırda bir sözleşmeye sahipse işi kabul etmeden önce okuyup incelemek için belgeleri eve götürebilirsiniz. Örneğin sözleşme, mola saatleriniz ve fazla mesai ücretleriniz hakkında bilgi içeriyor mu? Yol masraflarınız karşılanıyor mu veya çalışma günleriniz net bir şekilde tanımlanmış mı?

Sözleşmede geçmesi gereken diğer önemli bir detay ise belli zaman aralığında yapılan toplantılardır. Örneğin ayda bir yapılan toplantılar, hem sizin hem de ailenin bazı durumlar hakkında rahatça konuşabilmenizi sağlayacaktır. Sözleşmeniz bunu içermiyorsa belli zamanlar için toplantı talep edebilirsiniz. Böylece iki taraf da uygun bir konuşma fırsatı bulabilecektir. İş sözleşmesi diğer başka detayları da içermelidir. Örneğin sözleşmeniz, çalışma saatlerinin artması ve aileye yeni bir bebeğin katılmasıyla gelen ekstra sorumluluklar gibi maaş artışı gerektirebilecek durumları kapsamalıdır. İş yükünüz arttıkça maaş artışı talep etmenizde bir sakınca yoktur.

Karşılaştırmalar Yapın

Çocuk bakıcılığında istediğiniz ücreti elde edebilme için diğer bakıcıların tecrübelerini öğrenmeli, bunun için de bir internet araştırması yapabilir veya onlarla tanışabilirsiniz. Bu sayede örnek iş sözleşmeleri görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Kendinizi diğer bakıcılar ile karşılaştırmanız, eksiklerinizi fark etmenize sebep olacaktır. Ayrıca, bir çocuk bakıcısı olarak iş kanunlarına hakim olmak ve haklarınızı bilmek sizin için oldukça faydalı bir durumdur.

Güçlü Yönlerinizi Vurgulayın

Aile, beklediğiniz maaş teklifinde bulunmuyorsa güçlü yönlerinizi ve tecrübelerinizi vurgulayın. Belki Fransızca konuşuyorsunuz, üniversitede bir spor yaptınız ya da çeşitli hobileriniz var ve sorumlu olduğunuz çocuğun bunları öğrenmesine yardımcı olacaksınız. Ebeveynler, çocuklarının ekstra hobiler edinmesinden çok hoşlanırlar. Bundan etkileneceklerdir.

Avantajları Göz Önüne Aldığınızdan Emin Olun

Ailenin sizin için sigorta yapması ve resmi tatil izinleri sağlaması avantajlı bir durum olacaktır. Bu konuyu açabilirsiniz. Ebeveynler ayrıca yıllık ödeme planı yapmalıdır. Unutmayın düzenli ve planlı bir iş size her zaman avantaj sağlayacaktır. Çalışacağınız yerin kendi evinize yakın olması sizin yararınıza olacaktır. Eğer yatılı çocuk bakıcılığı düşünmüyorsanız her gün uzun yol gidip dönmek zamanla sizi yorabilir ve performansınızı düşürebilir.

Maaş Alternatiflerini Düşünün

Size sunulan maaştan memnun olmadığınız takdirde, ailenin sağlayacağı diğer avantajlar hakkında konuşabilirsiniz. Örneğin bayram izinleri, resmi tatiller gibi ek tatil zamanları talep edebilirsiniz. Eğer işe gitmek için ulaşım aracı kullanacaksanız yol masraflarınızın ödenmesini teklif edebilirsiniz. Aile ile iyi bir uyum yakaladığınızı düşünüyorsanız ve hala önerilen maaştan memnun değilseniz işe girdikten sonra maaş artışına sebep olacak durumları konuşabilirsiniz. Aylık toplantılar bu konuda düzenli bir görüşme yakalamanızı sağlayacaktır. Aileye size dair beklentilerini sorabilir ve çalışma tarzınızı bu beklentilere göre şekillendirebilirsiniz. Çekinmenizi gerektirecek bir durum yok. Bu sayede aile ile rahat ve sağlıklı bir iletişim yakalayabilirsiniz. Aile sizden ve performansınızdan memnun kaldıkça maaş artışını düşünmeye başlayacaktır.

Çocuk Bakıcısı Ücretleri Ne Kadar?

2020 yılı için çocuk bakıcısı aylık ücreti en az asgari ücret olan 2.324 TL tutarında olmalıdır. Yatılı bir işte çocuk bakıcılığı yapmayı düşünüyorsanız ortalama yatılı çocuk bakıcısı ücreti 2.750 – 3.500 TL arasındadır. 

Çocuk bakıcısının aylık ücreti bakacağınız çocuk sayısı, ailenin sizden beklentileri ve iş yapacağınız şehir ve semte göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Bakiciburada.com Kazandırıyor

Bakiciburada.com Türkiye genelinde hatta yurt dışında yüzlerce iş imkanıyla hem bakıcı işi arayanlara, hem de ailelere kazandırıyor. Türkiye’nin en büyük bakıcılarla bakıcı arayanları buluşturan bakıcı sitesi bakiciburada.com, yine en çok kazandıran bakıcı işi ve bakıcı bulma sitesi.

Bakiciburada.com’a bakıcı ilanı veren ailelerin %99’u aradığı bakıcıyı kısa zamanda buluyor. Hem uygun maliyetle bakıcısını buluyor, hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Dijitalin de sunmuş olduğu kolaylıkla gece gündüz, hafta içi hafta sonu fark etmeksizin cep telefonundan bakiciburada.com ‘a girip çocuk bakıcılarını inceleyebiliyor, nitelikli bakıcılarla iletişim kurabiliyor.