Yeni Bir Bakıcı Bulmanız İçin 5 Neden

Yeni Bir Bakıcı Bulmanız İçin 5 Neden

5/5 - (1 Oy)

Bakıcıya hiç ihtiyacınız olmadığını mı düşünüyorsunuz? Çocuğunuzla siz ya da ailenizden biri mi ilgileniyor? Aa sizin zaten bir bakıcınız mı var? Yine de her zaman olası durumlara hazırlıklı olmanız gerekiyor neden mi? İşte yeni bir bakıcı bulmanız için 5 neden:

1.Çocuk bakıcısı bulmak için repertuarınızı geniş tutmanız gerekir

Ebeveynlik bol cephane gerektirir. Çocuğunuzun yeni birine ısınması ve sizin ona güvenmeniz biraz zaman alır. Elinizde başka adayların da olması bakıcınızın son dakikada sizi bırakması durumunda son dakika kurtarıcınız olarak yeni bakıcınızı kullanabilirsiniz.

2.Çocuklarınız bu değişiklikten yararlanacaktır

Düşünsenize çocuğunuz ve bakıcınızın ortak ilgi alanları olduğunu, aile yemekleriniz için yemek yapabilirler;  tiyatrosinema gibi aktivitelere katılabilirler; çeşitli spor dallarında çocuğunuza koçluk yapabilir; birlikte yüzebilirler; bir müzik aleti çalmayı öğretebilir  ve bunun gibi bir sürü alanda çocuğunuzun sosyalleşmesinde yardımcı olabilirler. Bunları aile büyüklerinizden biriyle yapmaları biraz zor olabilir. Eğitimli bakıcılarla çocuklarınız neler yapabileceklerini daha detaylı öğrenmek için bakiciburada.com ’u inceleyebilirsiniz.

3.Gelecekteki ihtiyaçlarınız için bir deneme yapabilirsiniz. 

Şu an ihtiyacınız olmayabilir ama gelecekte ne olacağını bilemezsiniz. Çocuklar çok hızlı gelişir ve çabuk olgunlaşır. İhtiyaçları da kendileriyle birlikte değişir ve dönüşür.  Örneğin şu an ihtiyacınız olmasa bile yakında çocuğunuzun ev ödevlerine yardımcı birine ihtiyacınız olabilir ya da ailenize yeni bir üye katılabilir ve birden yeni doğan bakıcısına ihtiyacınız olabilir. Gelecekteki bu ihtiyaçlarınıza yardımcı olması için önceden görüşmeler yapabilirsiniz.

4.Çocuğunuzun yeni bakıcısına daha kolay adapte olmasını sağlayabilirsiniz. 

Olası bir durumda çocuğunuz şimdiki bakıcısından ya da sizden ayrılmakta zorlanacaktır. Bu durumda karşılaştığımız tablo üç tarafta da yaşlı gözler olur. Bu tablonun yaşanmaması için tam zamanlı yeni bir bakıcıyla yalnız bırakmadan önce alışması için birkaç saat ev ödevlerine yardımcı olacak, sabahları okula bırakacak ve okul çıkışlarında karşılayacak ya da haftada birkaç gün bebeğinizin bakımını sizinle birlikte yapacak birini bulabilirsiniz. Yeni bakıcınızı sadece kitap okuması için çağırsanız bile çocuğunuzun ona alışmasını ve sizden ya da eski bakıcısından daha kolay kopmasını sağlayabilirsiniz.

5.Sizin bakıcınızın da ihtiyaçları ve yeterlilikleri değişebilir. 

Kimse geleceği tahmin edemez. Bakıcınızın istekleri değişebilir. Belki iş değiştirebilir ya da başka bir şehre taşınması gerekebilir. Artık ihtiyaçlarınızı karşılayamayabilir. Mesela çocuğunuz büyümüştür ve bakıcınız peşinden koşacak kadar enerjik değildir. Böyle durumlarda kimse yüz üstü kalmak istemez. Ama hazır birkaç bakıcı adayınız varsa bu durumu çok daha kolay atlatabilirsiniz.

 ‘’Yeni bir bakıcı bulmanız için 5 Neden bunlar. Nasıl bulabileceğiniz konusunda yardım almak için bakiciburada.com ‘a gelin!