Taşınma Öncesi Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

4.5/5 - (2 Oy)

Sağlıklı bir yaşam için hassas davranılması ve dikkat edilmesi gereken konulardan biri hijyendir. İş, ev yaşantınızda ya da dışarıda bulunduğunuz ortamlarda; çanta, cüzdan gibi kişisel eşyalarınıza her temas ettiğinizde, ellerinizi ve dokunduğunuz yüzeyleri dezenfekte ederek temiz bir alan oluşturabilirsiniz. Peki, eşyalarınızı toparlamak dışında yeni ev temizliği nasıl yapılır, biliyor musunuz? Evinize taşınmadan önce yapmanız gereken ilk iş, yaşayacağınız alanı güzelce temizlemek olmalı. Adım adım ilerlerseniz işiniz kolaylaşır ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Detaylı bir temizlik yaptıktan sonra artık taşınma sürecine geçerek, eşyalarınızı yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Taşınma öncesi ev temizliği nasıl yapılır? yazımızda hayatınızı kolaylaştıran önemli ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

Yeni Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Taşınma Öncesi Ev Temizliği Nasıl Yapılır?
Taşınma Öncesi Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Yorucu bir süreç olan taşınmaya başlamadan önce evde eksik eşya veya yapılması gereken tadilat durumları varsa, bu sorunları ortadan kaldırmak size önemli fayda sağlar. Duvarların boyanması gerekiyorsa, zevkinize uygun ve kaliteli bir boya kullanabilirsiniz ya da duvar kağıdı ile farklı bir görsellik elde edebilirsiniz. Genel düzenleme tamamlandıktan sonra artık temizlik işlemine başlayabilirsiniz. Ayrıca bu tür işleri, taşındıktan veya temizlikten sonra halletmeye çalıştığınızda, bütün emeklerinizin boşa gideceğini ve hijyenik işlemleri tekrar yapacağınızı unutmayın!

Öncelikle deterjan, sünger, bez gibi gerekli temizlik ürünlerini temin etmelisiniz. İnşaattan arda kalan kalıntıları ortadan kaldırmalı, etraftaki tozları elektrik süpürgesi ile iyice çekmelisiniz. Toz alma işleminden sonra temizliğe camları silmekle devam edilebilir. Ardından dolap üstleri, altları, iç kısımlar ve kapakları silinebilir. Tuvalet ve banyo temizliğini de tamamladıktan sonra artık yerleri süpürüp silebilirsiniz. Eğer fayans ve parkelerde kireç veya alçı kalıntıları varsa nemli bir bez yardımıyla ya da kazıyıcı bir aletle hafif dokunuşlar uygulayarak kalıntılardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Ev Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ev Temizliği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Taşınma Öncesi Ev Temizliği Nasıl Yapılır?
Taşınma Öncesi Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev temizliği yaparken ne kadar titiz davranılsa da bazı yüzey ve alanlar için farklı ürünler gerekebilir. Daha verimli bir sonuç alabilmek ve ışıl ışıl bir görüntü elde etmek için yüzeylere uygun deterjanları kullanarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Ev temizliği için gerekli malzemeler nelerdir?

  • Işıltılı bir görüntü elde etmenizi sağlayan, pencere ve cam yüzeyler için üretilen deterjanlar,
  • Fayans, parke ve ahşap yüzeyler için üretilen temizleyiciler,
  • Fırın, ocak ve davlumbaz eşyalarının hassas yüzeylerine uygun ürünler,
  • Cam, tezgah, halı ve toz alma işlemlerinde kullanılan bezler,
  • Silme işlemi sırasında kullanılan temizlik kovası,
  • Yer silme aparatları,
  • Çok amaçlı deterjanlar,
  • Sünger çeşitleri.

Eğer kimyasal içerikli ürünler kullanmak istemiyorsanız, limon tuzu veya sirke kullanarak bazı alanların temizliğinizi yapmanız mümkün. Evdeki malzemelerle yaşam alanlarının daha ferah olmasını sağlayabilirsiniz. Fakat temizlik ürünleri içerisinde kimyasal maddelerin barındığını unutulmamalı ve malzemeler birbiriyle karıştırılmamalıdır!

Ev Temizliği Yaparken Nereden Başlanmalı?

Ev Temizliği Yaparken Nereden Başlanmalı?
Ev Temizliği Yaparken Nereden Başlanmalı?

Temizlik yaparken kullanacağınız malzemeler kadar temizliğe nereden başlayacağınız da bir o kadar önemlidir. İşinizi kolaylaştıran ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayan ayrıntılara önem verdiğiniz sürece, istediğiniz sonuca kısa sürede ulaşabilirsiniz. Eşyalı ev yerine boş ev temizliği yapmak her zaman daha kolaydır.

Temizliğe ilk önce mutfaktan başlayabilirsiniz. Yemek yaptığınız bu alanın yeterince hijyenik olması oldukça önemlidir. Eğer balkonunuz varsa, bu alanı temizledikten sonra salonu ve yatak odalarını düzenleyerek süpürme ve silme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Ardından banyo ve tuvalet temizlenmelidir. Duşakabin, klozet, fayanslar, duş başlıkları ve lavabo yeterince dezenfekte edilmelidir. Arındırma işlemlerini tamamladığınıza göre artık dinlenme faslına geçebilirsiniz. Adım adım ilerlediğiniz vakit, işlerinizi tahmin ettiğinizden kısa sürede bittiğini görmek ise oldukça keyif verici bir hâle dönüşür.

İnşaat Sonrası Banyo, Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

İnşaat Sonrası Banyo, Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?
İnşaat Sonrası Banyo, Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Taşınma öncesi ev temizliği nasıl yapılır sorusunun yanı sıra banyo, fayans ve derz aralarındaki lekelerden kurtulma yöntemleri büyük merak konusu. Banyo ve fayanslara bulaşan alçı ve kireç kalıntıları her ne kadar can sıkıcı olsa da bazı yöntemleri uygulayarak kalıntılardan kurtulmak mümkün. Peki, inşaat sonrası banyo, fayans temizliği nasıl yapılır?

  • Öncelikle yapacağınız işlemler sırasında çok fazla toz olacağından dolayı, maske takıp cam ve havalandırma açılmalıdır.
  • Fayans aralarında kalan kir ve tozları kuru bir bezle yada elektrikli süpürge yardımıyla ortadan kaldırabilirsiniz.
  • İnşaat artıklarını nemli bir bezle silerek ya da inatçı lekeleri spatula ile hafifçe kazıyarak kalıntıları temizleyebilirsiniz.
  • Derz aralarındaki lekelerden kurtulmak her ne kadar zor olsa da güçlü ve cilde dost ürünleri temin etmenin size faydası olur. Ayrıca kullanma talimatlarına uyarak temizlik işlemlerini güvenilir bir şekilde yapmanız mümkün.
  • Diğer bir etkili diğer yöntem ise su ile sirke karışımını derz aralarına döküp, diş fırçası ile ovalamaktır. Bu sayede yüzey aralarına bulaşan lekelerden kolayca kurtulduğunuzu fark edebilirsiniz.
  • Eğer tüm çabalara rağmen bazı lekeler çıkmıyorsa, derz boyası ürününü kullanarak daha temiz ve düzenli bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Banyonuzdaki lavabo, klozet, duşakabin ve duvarlarınızdaki inşaat kalıntılarını kabaca temizleyip ardından deterjanlı su ile silip kurulayarak kolayca kurtulabilirsiniz.

Yeni Ev Temizlik Malzemeleri Listesinde Neler Bulunur?

Yeni eve taşınmak zorlu ve yorucu bir süreç olsa da yeni ev temizliği de aynı etkiye sahiptir. Hijyen sağlayacağınız evi, taşınma işleminden önce mutlaka kullanıma hazır bir yaşam alanı hâline getirmeniz gerekir. İnşaat kalıntılarından ve lekelerinden kurtulmak uğraş gerektirse de tercih ettiğiniz deterjanlar ve sabrınız sayesinde bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Taşınma öncesi ev temizliği nasıl yapılır sorusu gibi merak edilen diğer bir konu ise yeni ev temizlik malzemeleri listesi içerisinde yer alan ürünler ve kullanım şekilleridir.

  • Elektrik süpürgesi kullanarak yerlerde ve kenar kısımlarda biriken tozları süpürebilirsiniz.
  • Güçlü bir etkiye sahip olan çamaşır suyunu, su dolu kabın içerisine bir miktar dökerek evinizde oluşan bakteri ve mikropları yok edebilirsiniz.
  • Yüzey temizleyiciler kullanarak daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Yer temizleme aparatını tercih ederek silme işleminiz hız kazanabilir.
  • Cam ve aynalar için hazırlanan deterjanlar, uyguladığınız bölgelerde lekesiz ve parlak bir görüntü elde etmenizi kolaylaştırır.
  • Yeni nesil temizlik ürünü olan mikrofiber bezler ile yapılan temizlik işlemleri, lekesiz ve daha kolay olabilir.

Kullanılmış Ev Temizliği Nasıl Olmalı?

Kullanılmış Ev Temizliği Nasıl Olmalı?
Kullanılmış Ev Temizliği Nasıl Olmalı?

Taşınmaya karar verdiğiniz ev daha önce kullanılmışsa, dikkatli bir şekilde yapacağınız temizlik işlemi sonucunda hijyenik bir yaşam ortamı elde edebilirsiniz.

  • İlk adım olarak evi havalandırmayla başlayabilirsiniz. Daha sonra kuru bir bez yardımıyla pencerelerin tozunu alıp, cam temizleyicisiyle silme işlemine başlayın.
  • Ardından duvarları nemli bir bez yardımıyla silin.
  • Balkonda oluşan kir yoğunluğunu fırça ve deterjanlı su ile yıkayın.
  • Mutfağa geçtiğinizde dolapları silmeye başlayın. Lezzetli yemeklerin pişirildiği bu alanlarda sıkça yağ sıçrama durumları yaşandığı için dolap ve tezgâh üstlerine, ocak ve aspiratör yüzeylerine uygun yağ sökücü deterjanları uygularsanız daha hijyenik bir temizlik yapmanız mümkün bir hâl alır.
  • Banyo ve tuvalet kısımlarında çamaşır suyu kullanarak daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Su dolu bir kap içerisine döktüğünüz çamaşır suyu ile duşakabin kenarlarını ve kapılarını, lavabo içini ve dışını, muslukları, klozetin iç-dış bölümlerini temiz bir bez yardımıyla detaylı bir şekilde silerek dezenfekte işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Temizlikçi Bayan ve Hizmetçi Desteği

Temizlikçi Bayan ve Hizmetçi Desteği
Temizlikçi Bayan ve Hizmetçi Desteği

Bulunduğunuz evden başka bir yere geçiş oldukça zahmetli bir dönemdir. Ev araştırması, görüşmeler ve bütçe hesaplamaları derken, araya giren evin taşınma öncesi hijyen işlemleri sizi büsbütün yormaya başlar. Tek başına yapılması zor görünen inşaat kalıntıları ya da kullanılmış mekânların temizlik işlemleri için profesyonel kişilerden yardım alabilirsiniz. Alanında uzman ‘’Temizlikçi‘’ veya ‘’Hizmetçi‘’ göreviyle çalışan kişilerle tanışmak için Bakiciburada.com’u arayarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bakiciburada.com ile Temizlik Çok Daha Kolay!

Ev işlerinin süreklilik göstermesi, günlük hayatın yoğun temposuyla bir araya geldiğinde yorucu bir eyleme dönüşmeye başlar. Özellikle yaşadığınız mekânı değiştirmeye karar verdiyseniz, taşınma sürecinden önce yapmanız gereken detaylı temizlik faaliyetleri sizi fazlasıyla yorabilir. Ayrıca sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir durum söz konusu olduğunda ise işiniz daha da zorlaşabilir. Bakiciburada.com ailesini ziyaret ederek, ihtiyaçlarınız doğrultusunda profesyonel  ‘’Hizmetçi’’ veya ‘’Temizlikçi’’ olarak hizmet veren tecrübeli kişilerle görüşebilirsiniz. Bakiciburada.com’un güvenilir, referanslı ve konusunda uzman görevlileri sayesinde taşınmak artık daha rahat!