Zıp Zıp Hamur Slime Nasıl Yapılır?

2/5 - (1 Oy)

Slime, çocukların düşlerindeki mutluluğa benzer. Büyükler için de ayrı bir eğlence kaynağıdır. Yapışkanlık özelliği bulunmaz ve oyun hamuruna benzeyen bir görüntüsü vardır. Son zamanların en yaygın oyuncağı olarak bilinir. Türkçe’de, zıp zıp hamuru olarak tanımlanan Zıp Zıp Hamur Slime Nasıl Yapılır? Bu akışkan hamur için farklı yapım yöntemleri vardır. Birçok farklı malzeme kullanarak ilgi çekmek isteyen yetişkinler, adeta çocuklarla tatlı bir yarış içindedir. Slime; rengi, dokusu ve sesi ile vazgeçilmezliğini arttırır ve herkesi, hayal gücünü zorlayıcı yeniliklere yönlendirir. Slime (zıp zıp hamur) yapımı için kullanılacak malzemeleri bulmak oldukça kolaydır. Tutkal, su, boraks, tıraş köpüğü ve gıda boyası gibi malzemelerin yanı sıra; sıvı sabun ve nişasta gibi ürünler de kullanılır. Çocuklar bu karışımları, ebeveynlerinin gözetiminde yapmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Farklı malzemelerle çeşitli zıp zıp hamur yapmak ister misiniz? Peki, bu eğlenceli hamurun nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz? Çocuğunuzla beraber, yumuşak ve çıtır çıtır sesli zıp zıp hamurla oynamaya ne dersiniz? Kendinizi renkli dünyalarda bulacağınız bu yazıda, zaman hızla akıp gidecek!

Slime Nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Slime Nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?
Slime, ele yapışmayan, akışkan yapısıyla beraber yumuşak bir kıvama sahiptir. Bu özelliklerden dolayı vazgeçilmez oyunlar arasındadır

Slime, İngilizce’de ‘’balçık’’ anlamına gelir. Ele yapışmayan, akışkan yapısıyla beraber yumuşak bir kıvama sahiptir. Bu özelliklerden dolayı vazgeçilmez oyunlar arasındadır. Hermann Staudinger, 1920 yılında sentetik polimerler üzerinde çalışırken, bu oyun hamurunu keşfeder. Slime, 1970’li yıllarda oyuncak sektöründe oyun hamuru olarak yerini almaya başlar. 1990 ve 2000 yılları, slime ve slime ham maddeli oyuncakların çoğaldığı altın çağdır. Bu yıllardan itibaren; çeşitli akışkan hamur türleri piyasaya çıkarak, çocukları ve yetişkinleri cezbetmeyi başarır. Günümüzde çoğalan bu akışkan oyun hamuru, artık bir çılgınlık halindedir. Herkes bu yumuşak hamur için rahatlatıcı ve stres önleyici etkisi olduğunu söyler. Bunun nedeni; uzmanlar tarafından manevi desteğe ihtiyacı olan bireylerin tedavisinde kullanılmasıdır. Çocuklar ise motor becerilerini bu oyuncak sayesinde geliştirir. Çocuklar slime yapımı ile keyif alırken, deney yapma hissini de beraber yaşarlar.  Boraks, tutkal ve gıda boyası gibi kullanılan malzemelerin miktarı ve yapım aşamaları hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu bilgiler de çeşitli oyun hamuru fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlar. Zıp Zıp Hamur Slime Nasıl Yapılır? makalemizde yer alacak olan zıp zıp hamur yapımı, kullanılan malzemeye göre çeşitli isimlerle anılır. Pofuduk slime ve çıtırdayan slime gibi isimler, herkesin yüzüne bir gülümseme ifadesi yerleştirir.

Pofuduk Slime Nasıl Yapılır?

Pofuduk Slime Nasıl Yapılır?
Pofuduk slime ile yumuşak bulutların üzerinde geziyor gibi hissedersiniz.

Pofuduk slime ile yumuşak bulutların üzerinde geziyor gibi hissedersiniz. Pofuduk slime yapımı oldukça kolay ve keyiflidir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı polimer tutkal
  • 1 su bardağı kadar su (İlk karışım için)
  • Yarım su bardağı ılık su (Boraks tozu için)
  • Tıraş köpüğü
  • Az miktarda gıda boyası
  • Bir miktar renkli sim
  • Yaklaşık 1 çay kaşığı boraks tozu

Yapılışı

Boş bir kabın içerisine 1 su bardağı polimer tutkalı sıkın. Ardından 1 su bardağına yakın suyu ilave edin. Karıştırmaya başlayın. İstediğiniz renkte gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Tıraş köpüğünü bolca sıkın ve dikkatli bir şekilde karıştırmaya devam edin. Yarım su bardağı ılık suyun içine 1 çay kaşığı boraks tozu ilave edin. Belirli bir kıvama gelen karışımın içine borakslı suyu dökün. Dikkat edilmesi gereken nokta, borakslı suyun arada bir ve azar azar dökülmesidir. Seçtiğiniz simi, isteğe bağlı miktarda kabın içine dökebilirsiniz. Kabın kenarlarına slime hamuru yapışmamaya başlarsa, bu durum başarılı bir sonuç elde ettiğinizi gösterir. Yani, zıp zıp hamurunuz artık hazırdır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru masada yoğurmaya başlayabilirsiniz. Eğer hamur üzerindeki kabarcıkların gitmesini istiyorsanız, karışımı buzdolabında 2 gün bekletin. Pofuduk slime, çıtırdamaya hazır!

Su Slime Nasıl Yapılır?

Su Slime Nasıl Yapılır?
Su slime, akışkan ve sulu bir görünüme sahiptir. Ele yapışmayan özelliği sayesinde şekillendirmesi kolaydır.

Zıpzıp hamur çeşitlerinden su slime, farklı bir akışkan özelliğe sahiptir. Yapışacak hissi vermesine karşın kesinlikle elinize yapışmaz. Su slime yapımı için gereken malzemeleri bulmak çok kolaydır.

Malzemeler

  • 1 su bardağı su (Oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yapıştırıcı
  • ½ çay kaşığı boraks tozu
  • Birkaç damla gıda boyası (Rengi isteğe bağlı)

Yapılışı

Derin bir kâseye, oda sıcaklığındaki 1 bardak suyu dökün. Yarım su bardağı sıvı yapıştırıcıyı ekleyin. Bu iki malzemeyi yavaş yavaş karıştırın. Bir süre sonra gıda boyasını damlatın. Yavaş bir şekilde karıştırmaya devam edin. Birbirini bulan malzemelere, ½ çay kaşığı boraks tozu ilave edin. Aynı tempoda karıştırın. Borakstan sonra katı bir kıvam alan slime hamurunu karıştırmayı sonlandırın. Buzdolabında, ağzı açık şekilde 2 gün boyunca bekletin. Süresi dolan oyun jelini, buzdolabından çıkarın ve şekillendirmeye başlayın. Su slime, akışkan ve sulu bir görünüme sahiptir. Ele yapışmayan özelliği sayesinde şekillendirmesi kolaydır.

Zararsız Slime Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

Zararsız Slime Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?
Kimyasal ürünleri tercih etmekten yana değilseniz, bu malzemeleri kullanarak çocuğunuzla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Ebeveynler için çocuklarının sağlıklı oyuncaklarla oynaması her zaman ön plandadır. Zararsız slime yapımı, ailelerin içini rahatlatacak ürünler içerir.

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı un ( İlk karışım için)
  • Yarım su bardağı un (Yapışkan kıvamı önlemek için)
  • Yarım su bardağı ev tuzu
  • Gıda boyası (Rengi isteğe bağlı)
  • Tıraş köpüğü

Yapılışı

Geniş bir kabın içerisine ılık suyu dökün. Yarım su bardağı unu ilave edip, kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın. Topaklanma kaybolduktan sonra istenilen renk oluncaya kadar gıda boyası katın. Yine karıştırmaya devam edin. Kenara ayırdığınız yarım su bardağı unu, karışıma ilave edin. Malzemeler birbirini bulduktan sonra 5 tatlı kaşığı tuzu karışıma ekleyin. Kaşığa gerek olmadan eliniz ile yoğurmaya başlayın. Daha sonra kalan tuzu hamura katın ve yoğurmaya devam edin. Yapışkan kıvam devam ettiğinde biraz un ekleyebilirsiniz. İstenilen kıvama gelen oyun hamuruna birkaç sıkım tıraş köpüğü ekleyin ve tekrar yoğurun. Sağlıklı slime tarifi artık hazır! Kimyasal ürünleri tercih etmekten yana değilseniz, bu malzemeleri kullanarak çocuğunuzla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun oyun ablası varsa, zararsız slime tarifi tam onlara göre!

Evde Kolay Slime Tarifi ile Eğlenceli Oyunlar

Evde Kolay Slime Tarifi ile Eğlenceli Oyunlar
Evde Kolay Slime Tarifi ile Eğlenceli Oyunlar

Zıp zıp oyun jeli için gereken malzemeleri dışarıdan almadan da slime yapabilirsiniz. Evde kolay slime yapımı oldukça eğlencelidir.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy sıvı yapıştırıcı
  • Diş macunu
  • 1 tatlı kaşığı guaj boya (Rengi isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı sabun
  • 1 tatlı kaşığı toz deterjan
  • Yarım su bardağı sıcak su

Yapılışı

Boş bir kabın içerisine tutkalı dökün. Diş macununu az miktarda sıkarak tutkala ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra guaj boyayı katın ve tekrar karıştırın. Nişastayı ekledikten sonra topaklanma bitene kadar karıştırma işlemine devam edin. Sıvı sabun ilave ederek, malzemelerin birbirini bulmasını sağlayın. Bir bardağın içinde toz deterjan ile sıcak suyu ekleyin ve bunların çözülmesini sağlayın. Slime malzemeleri olan kabın içerisine 2 tatlı kaşığı deterjanlı su ekleyin ve akışkan hamuru, kaşık yardımıyla çevirin. Sıvılaştırılan toz deterjanı fazla ilave ettiğinizde, hamur sertleşir. Az eklediğinizde ise sıvılaşır. Zıp zıp hamurun kıvamını yakalayabilmek için, 2 tatlı kaşığı deterjanlı suyu arada bir eklemek yeterlidir. Ele yapışmayan bir hamura ulaştıktan sonra bardakta kalan karışımı kullanmanıza gerek yoktur. Slime (zıp zıp hamur) yapımı bitince istediğiniz şekli vermeye başlayabilirsiniz.

Slime Yapımında Bilmeniz Gerekenler

Slime Yapımında Bilmeniz Gerekenler
Slime Yapımında Bilmeniz Gerekenler

Slime yapmadan önce bilmeniz gerekenler şu şekildedir:

  • Boraks; su, oksijen, bor ve sodyumun birleşiminden oluşan doğal bir maddedir. Gümümüzde çamaşır ve ev temizliğinde tercih edilir. Slime yapımında, çocukların kullanmasına izin verilmemelidir. Oyun hamurunuz için az miktarda kullanmak yeterlidir.
  • Zıp zıp oyun hamurunuzu buzdolabında 2 gün bekletmek iyi bir sonuç almanızı sağlar.
  • Köpüklenmeyi önlemek için malzemeler yavaş karıştırılmalıdır.
  • Sıvı sabun ile slime daha esnek olur.
  • Tıraş köpüğü kullanıldığında karışımın rengi açılır. Bu doğrultuda boyayı eklemelisiniz.
  • Sim ve gıda boyası seçimi isteğe bağlı olduğundan, hamurun kıvamını hiçbir şekilde etkilemez.

Sevdikleriniz, Bakiciburada.com Ailesine Emanet!

Zıp Zıp Hamur Slime Nasıl Yapılır? makalemizin sonuna gelmek üzereyiz. Bakıcı mı arıyorsunuz? Nasıl bulacağınızı bilemiyor musunuz? Bakiciburada.com ailesindeki yeriniz hazır! Profesyonel bebek ve çocuk bakıcıları ile gözünüz arkada kalmaz. Deneyimli hasta-yaşlı bakıcıları ve disiplin sahibi ev yardımcısı ile içiniz rahatlar, sosyal hayattaki yerinizden uzaklaşmazsınız. Yabancı dil öğretiminde tecrübeli olan oyun ablaları ile çocuklar, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşar. Bakiciburada.com bakıcıların referans, kimlik, telefon ve adres doğrulamalarını yaparak; size güvenilir bir hizmet vermeyi amaçlar. Aradığınız bakıcı uzaklarda değil!